Keysight E5063A – ENA Series PCB Analyzer

by donpedro

Analizorul de plăci de circuit imprimat E5063A PCB este de fapt un analizor de rețele tip ENA cu opțiunea 011 (Analiză în domeniul timp / Test Wizard). Analizorul de rețele E5063A execută măsurători în domeniul frecvență, iar opțiunea 011 adaugă analiza în domeniul timp, cu o interfață grafică dedicată pentru testarea producției de plăci de cablaj imprimat. Numărul porturilor de măsură poate fi extins până la 4, cu adăugarea comuta­toarelor coaxiale de microunde model U1810B conectate pe USB.
Comtest_EA0516_DeschidereAstfel, pot fi conectate sonde coaxiale sau diferențiale cu banda de 18GHz și 24.8 ps timp de creștere. Gama dinamică a analizorului este de 100 dB(@ 4,5 GHz) cu un nivel de zgomot propriu de 75 μVrms. Timpul de măsură pentru o analiză în timp real în 1601 puncte este de 154 ms.
Calibrarea și tehnicile de corecție a erorilor reduc erorile de măsură sistematice datorate cablurilor, modulelor de testare, sondelor și echipamentului de test însuși.
Analizorul de plăci de cablaj imprimat are o interfață de utilizator proiectată special pentru măsurarea impedanței și a pierderilor de dezadaptare. Afișajul este similar soluțiilor tradiționale pentru ușurința alegerii parametrilor de lucru fără a fi nevoie de o școlarizare specială, pentru a putea fi utilizată de cei mai diverși operatori.
Toate informațiile pentru executarea măsurătorilor se găsesc în fișa de test. Un operator trebuie să selecteze fișa de test cerută din listă și sistemul este gata de testare. Fișele de test sunt create cu ușurință cu un editor de text integrat și oferă o metodă comodă pentru testarea automată a plăcilor cu mai multe impedanțe caracteristice.
De-a lungul anilor, multe abordări diferite au fost dezvol­tate pentru înlăturarea efectelor generate de modulele de test și de sondele de măsură.

Comtest_EA0516_E5063A-softDeskew (cunoscută ca extensia portului) extinde matematic planul de calibrare pentru dispozitivul de testat, DUT, înlăturând întârzierea introdusă de configurația de test. Metoda este ușor de utilizat, dar presupune că sondele și modulele de test se comportă ca linii de transmisiune perfecte: amplitudine constantă, fază liniară, impedanță constantă. Dacă configurația de test este bine proiectată, atunci această metodă duce la rezultate foarte bune.

Deskew și compensarea pierderilor extinde planul de referință de calibrare al DUT înlăturând efectiv întârzierile și pierderile din configurația de test. Această metodă este un compromis bun între nivelul de dificultate și precizie.

Calibrarea integrală (SOLT) este una dintre cele mai cuprinzătoare calibrări. Acest tip de calibrare elimină întârzierile, pierderile și dezadaptările configurației de testa­re, făcând posibile măsurători de cea mai înaltă precizie.

Calibrarea electronică (Ecal) este o calibrare completă cu un dispozitiv independent care face calibrarea repede și ușor. Spre deosebire de calibrarea SOLT, nu sunt necesare conectări succesive ale Comtest_EA0516_U1021Bcalibratoarelor – sursa inerentă de erori ale utilizatorului. Cu Ecal, operatorul conectează modulul Ecal în planul de calibrare și prin aplicația software se controlează operația.

N1021B este o sondă diferențială folosită în reflectometrie în domeniul timp și în transmisia în domeniul timp. Sonda are o bandă de 18 GHz și o impedanță nominală de 100 ohmi. Spațializarea vârfurilor poate fi ajustată între 0.0 și 2.54mm, vârfurile sondei sunt prevăzute cu arcuri care permit mișcări independente pe axa sondei. Trusa sondei conține cablurile și elementele de conectică pe standardul SMA.

Comutatorul coaxial SPDT Keysight U1810B conectat prin USB este o combinație unică a performanțelor de radiofrecvență cu ușurința conectivității pe USB, permițând optimizarea sistemelor de testare.
Conectorul de intrare de tip N, asigură operarea până la 18 GHz și asigură o conectare sigură la porturile echipamentului.

Conectarea USB de tip N suportă standardele de operare de tip plug-and-play (inserează și operează), elimină necesitatea adaptoarelor de alimentare suplimentare și simplifică configurările complexe de testare.

 

COMTEST SRLAgilent_EA0311_Sigla_Comtest
office@comtest.ro
www.comtest.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu