Noua familie de procesoare Intel® Xeon® W-3400 și Intel® Xeon® W-2400 la Rutronik

Baza pentru calculatoare de înaltă performanță

by gabi

Cu Intel® Xeon® W-3400 și W-2400 (nume de cod Sapphire Rapids), Rutronik Elektronische Bauelemente GmbH adaugă la gama sa de procesoare pentru stații de lucru desktop noi procesoare destinate procesării high-end. Cu o nouă arhitectură de calcul, nuclee mai rapide și un nou pachet Embedded Multi-Die Interconnect Bridge (EMIB), procesoarele Intel Sapphire Rapids oferă o scalabilitate extraordinară pentru o performanță sporită. Compatibilitatea cu memoriile DDR5 RDIMM, PCIe Gen 5.0 și Wi-Fi 6E permite tehnologii de ultimă generație pentru platforme și oferă acestora posibilitatea de a se pregăti pentru cerințele sporite ale viitoarelor sarcini de calcul. Dezvoltatorii și experții în știința datelor, în special, vor beneficia de aceste performanțe puternice. Procesoarele Intel® Xeon® W-3400 și W-2400 pentru stații de lucru desktop sunt disponibile la https://www.rutronik24.com.
Noile procesoare Xeon W sunt disponibile cu până la 24 de nuclee și 64 de fire de execuție (Xeon W-2400) sau 56 de nuclee și 112 fire de execuție (Xeon W-3400) pe un singur cip, dispun de un controler de memorie reproiectat și de o memorie cache L2 mai mare, precum și de L3 Shared Intel® Smart Cache cu până la 105 MB. Nava amiral a seriei, Intel Xeon w9-3495X, este cel mai puternic procesor pentru stații de lucru desktop dezvoltat de Intel® până în prezent. Acesta oferă îmbunătățiri ale performanței cu până la 28% pe un singur fir și cu până la 120% pe mai multe fire, comparativ cu generația anterioară. În plus, frecvențele de operare de până la 4,8 GHz cu tehnologia Intel® Turbo Boost Max 3.0 permit gestionarea cu încredere a provocărilor reprezentate de creșterea constantă a puterii de calcul.

Mai multe caracteristici dintr-o privire:
• Cache L2 crescută și cache L3 partajat Intel® Smart Cache (până la 105 MB)
• Intel® Deep Learning Boost din generația a 3-a (suport AVX-512)
• Suport pentru anumite tehnologii Intel vPro® Enterprise
• Suport cuprinzător pentru overclocking pentru procesoare deblocate – inclusiv primele funcții de overclocking pentru memoria DDR5 XMP 3.0 RDIMM de nivel industrial
• Frecvențe de operare de până la 4,8 GHz
• Tehnologie Intel® Turbo Boost Max 3.0

Aplicații țintă:
• În domeniile media și divertisment, noile procesoare sunt predestinate pentru crearea de scene 3D, efecte video sau dezvoltarea de jocuri.
• În domeniul ingineriei (CAD, CAE, AEC, simulare), acestea sunt ideale pentru proiectarea produselor, proiectarea arhitecturală, dezvoltarea și analiza produselor și vizualizarea produselor.
• Pentru calculul științific și dezvoltarea inteligenței artificiale, procesoarele Intel® Xeon® W-3400 și W-2400 susțin știința datelor, calculul științific sau învățarea automată/învățarea profundă.

Rutronik

S-ar putea să vă placă și