Jocuri, accesorii pentru calculatoare și multe altele

O prezentare generală a ofertelor pentru jucătorii amatori și pasionați.

by gabi

Au trecut demult vremurile în care semnul distinctiv al ‘gamerilor’ era un PC uzat și prăfuit, cu o carcasă ținută împreună de patru șuruburi diferite și o bucată de sfoară. Astăzi, atributul unui entuziast este un echipament impresionant și un stand și mai impresionant.

Deși specialitatea TME nu este reprezentată de consumabilele pentru calculatoare, puteți găsi o gamă foarte largă de accesorii, scule și suplimente care sunt utilizate pentru construirea de calculatoare de jocuri, stații de lucru pentru jocuri și chiar camere de înregistrare, în care lucrează ‘streamerii’. Printre acestea se numără componente electronice și electrice, cum ar fi elemente de termoreglare sau de cablare, dar și elemente din domeniul iluminatului, al fixării echipamentelor, al organizării spațiului etc. Vă încurajăm să aruncați o privire asupra ofertei noastre!

https://www.youtube.com/watch?v=X0h0jtdaXqA

Noi ventilatoare Sunon

Pe lângă tehnologia inovatoare, ventilatorul are un design atractiv.

Marca Sunon reprezintă unul dintre cei mai mari producători din lume specializați în ventilatoare pentru răcirea produselor electronice − de la echipamente industriale la calculatoare personale. Ventilatorul MFC0251V2-S99 de 12 centimetri este un exemplu excelent de inovație și soluții de înaltă calitate ale producătorului. În primul rând, a fost proiectat pentru a minimiza zgomotul, cu ajutorul profilului special al paletelor rotorului și a canelurilor de stabilizare a fluxului de aer plasate pe acestea. Datorită lor, chiar și la turație maximă (1900RPM, adică rotații pe minut) sunetul nu depășește 26,6dB. Un rol important este jucat aici de un rulment realizat cu ajutorul tehnologiei VAPO (caracterizat de un grad ridicat de etanșeitate la praf și de fiabilitate la funcționarea în orice orientare) și de stabilizarea electromagnetică a rotorului (MagLev), care împreună realizează o mișcare uniformă fără egal a mecanismului. Acest lucru duce la o durată de viață excepțională pentru ventilatoarele Sunon.

MFC0251V2-S99 este proiectat pentru a fi alimentat cu o tensiune standard de 12V prin intermediul unui conector cu 4-pini, cu control prin intermediul unui semnal PWM − îmbunătățind și mai mult funcționarea ventilatorului în sine, precum și maximizându-i eficiența. Și aici ar trebui subliniat încă un avantaj al produsului − designul său proaspăt, impresionant și inovator, datorită căruia ventilatorul poate funcționa cu succes chiar și într-o locație proeminentă, cum ar fi: radiatorul CPU, placa grafică, radiatorul sau panoul lateral al carcasei.

Dioda LED RGB programabilă permite orice culoare de lumină.

Iluminat cu LED-uri

‘Gaming’ este din ce în ce mai mult combinat cu designul impresionant nu numai al computerelor în sine, ci și al interioarelor − mai ales atunci când este implicată și ambiția de a se dovedi a fi un ‘streamer’. Aici, catalogul TME oferă numeroase posibilități, care includ o gamă foarte largă de componente optoelectronice, cum ar fi benzi cu LED-uri, surse de alimentare pentru acestea, precum și elemente de fixare. Două grupe de produse merită o atenție specială în acest sens. Prima este reprezentată de benzile cu LED-uri programabile. Acestea vă permit să obțineți orice culoare de iluminare în orice punct (pixel) și să vă “animați” culorile fără probleme. Aceste oportunități sunt exploatate în trei moduri. Cel mai adesea este vorba de crearea de efecte de iluminare sau de adaptarea cu ușurință a iluminării la nevoile în schimbare, cum ar fi într-un studio fotografic sau pe un platou de filmare. Cea de-a treia caracteristică este construcția de iluminare “ambientală”, corespunzătoare imaginii de pe ecran, care nu numai că poate lărgi experiența jucătorului, ci și poate aprofunda imersiunea.

https://www.youtube.com/watch?v=xJqBOqjVUJQ

Benzi programabile RGB Benzi tip NEON Surse de alimentare pentru LED-uri Profile pentru LED

A doua mare grupă de produse este reprezentată de banda cu LED-uri de tip NEON caracterizată de flexibilitatea ilustrată în videoclipul de mai sus. Acestea pot fi folosite pentru a crea forme fanteziste și chiar litere, pentru a decora marginile dispozitivelor, pentru a ilumina interiorul carcasei PC-urilor etc. Acestea sunt caracterizate de intensitatea uniformă tipică luminilor de neon clasice − punctele individuale sunt practic imperceptibile cu ochiul liber, creând un efect intrigant. Trebuie remarcat că acest lucru se realizează cu toate avantajele iluminării cu LED-uri și anume tensiune de alimentare redusă (de obicei 12VDC), consum minim de energie și costuri reduse.

În domeniul iluminatului cu LED-uri, oferta TME merge mult mai departe. De asemenea, o parte importantă a gamei noastre este reprezentată de modulele LED, care sunt disponibile atât în versiuni monocolore, cât și RGB, inclusiv în versiuni programabile. Acestea sunt indispensabile pentru iluminarea carcaselor vitrate pentru PC, permițându-vă să obțineți impresia dorită cu precizie.

Merită să ne amintim că, pe lângă sursele de lumină în sine, oferim, de asemenea, o gamă largă de articole legate direct de instalarea lor: surse de alimentare și profile LED. Iluminatul pe bază de semiconductori necesită surse de energie adecvate. Aici vorbim de drivere special proiectate, care asigură o alimentare optimă și economică chiar și pentru instalații foarte complexe. Soluțiile marca Mean Well, disponibile în versiuni de la 7W până la 150W sunt perfecte în acest scop − sunt de dimensiuni reduse și se conectează direct la o rețea electrică standard (direct “din priză”).

Profilele LED sunt elemente de fixare, care facilitează instalarea benzilor LED, dispersia corectă a luminii acestora și asigură estetica întregii instalații. În același timp, datorită materialului din care sunt fabricate, acestea contribuie la disiparea căldurii din structurile semiconductoare, adică previn încălzirea excesivă a benzilor, prelungind astfel durata de viață a acestora și îmbunătățind siguranța în exploatare. Pentru benzile din catalogul TME se pot comanda fitinguri compatibile, rame, capace sau articole complementare.

Periferice și accesorii

Cea mai largă gamă pentru pasionații de jocuri include o varietate de periferice și accesorii. Primul aspect de luat în considerare în acest caz este alegerea dispozitivelor de bază și anume mouse-uri, tastaturi și kiturile lor. Sunt disponibile atât în versiuni fără fir, cât și cu fir − adesea preferate de jucători, deoarece garantează o întârziere minimă a semnalului, continuitate și precizie a conexiunii. Modelele selectate de mouse-uri au o setare care permite schimbarea treptată a rezoluției senzorului optic, adică o schimbare dinamică a preciziei dispozitivului cu un singur buton (ceea ce este foarte convenabil în jocurile FPS, de exemplu).

Mouse-uri, tastaturi, kituri Gamepad-uri Kituri de gaming

În unele cazuri, un kit de mouse și tastatură reprezintă baza unui kit de gaming, care include de obicei și căști cu microfon și un mousepad de înaltă calitate. În acest caz, iluminarea atractivă și multicoloră a zonei periferice pentru un joc captivant într-o cameră întunecată este un bonus suplimentar.

Oferta TME include, de asemenea, gamepad-uri. Din nou, clienții pot alege între variantele cu fir și fără fir (Bluetooth). Acesta din urmă poate fi echipat cu o baterie reîncărcabilă și încărcat prin intermediul unei conexiuni USB standard. Important pentru confortul utilizatorului: modelele selectate au, de asemenea, o ieșire integrată pentru căști (conector jack standard de 3,5 mm).

Accesorii audio-video

O parte integrantă a jocurilor moderne este reprezentată de jocurile ‘multiplayer’, iar modul ‘multiplayer’ necesită, adesea, o comunicare constantă cu membrii echipei. Prin urmare, accesoriile pentru jucători include, deja ca standard, căști, adesea combinate cu un microfon. Astfel de periferice, împreună cu o cameră web, sunt echipamente esențiale pentru orice ‘streamer’.

Din catalogul TME se pot achiziționa nu numai camere cu rezoluție FullHD, ci și căști (inclusiv periferice wireless BT): “in-ear”, “on-ear”, cu microfon pe bandă sau cu cablu, compatibile cu PC-uri, multe console, dar și cu telefoane mobile. Gama noastră include, de asemenea, difuzoare − portabile și de birou, inclusiv unități stereo fără fir în format ‘soundbar’, care oferă o calitate bună a sunetului atunci când jucați jocuri pe un laptop, de exemplu.

Camere web Difuzoare Căști și microfoane Căști cu microfon

Este important să subliniem aici că perifericele și micile accesorii disponibile în gama TME nu se limitează la produsele menționate mai sus. Catalogul oferă, de asemenea, plăcuțe de răcire pentru laptopuri și unități DVD externe. Gama completă de accesorii este disponibilă aici.

Un suport de bună calitate permite o fixare reglabilă, dar stabilă a ecranului.

Suporturi LCD

Amenajarea unei stații pentru jocuri implică întotdeauna plasarea adecvată a unui monitor și, adesea, a două sau mai multe ecrane. “Adecvat” înseamnă aici nu numai unghiul optim de vizualizare, ci și confortul utilizatorului, adaptarea la preferințele acestuia și fixarea robustă a dispozitivelor (adesea nu foarte ușoare). În acest caz, mânerele universale cu unghi reglabil (de obicei în două planuri) vin în ajutor. Mulți jucători vor fi întâlnit, fără îndoială, termenul “standard VESA”. Termenul provine de la denumirea prescurtată a Video Electronics Standards Association și este utilizat în principal ca standard pentru distanța dintre găurile de montare situate pe spatele monitoarelor și televizoarelor. Din catalogul TME, pot fi achiziționate suporturi pentru a susține o gamă largă de configurații, de la cele mai mici (50×50mm) până la cele pentru montarea unor ecrane cu diagonală foarte mare (distanța de 800×400mm).

Suport pentru monitoare integrat cu raft pentru laptop.

Suporturi de masă și pentru laptop

Majoritatea produselor din ofertă sunt prevăzute pentru montare pe perete, dar clienții noștri vor găsi și soluții specifice, cum ar fi cele care sunt fixate pe blatul mesei cu un șurub sau prevăzute cu două brațe independente. Produsele demne de remarcat sunt suporturile care permit suspendarea simultană a unui monitor și a unui laptop deasupra suprafeței biroului. Acest lucru nu numai că duce la o amplasare confortabilă a ambelor ecrane și eliberează spațiu pe birou, dar facilitează și fluxul de aer, adică îmbunătățește termoreglarea computerului. Acest factor este deosebit de important în cazul dispozitivelor de jocuri, unde ineficiența răcirii duce la o degradare automată a unității de procesare grafică (GPU) integrate în placa de bază.

Cabluri și organizarea lor

Când vine vorba de diferite tipuri de cabluri și cablaje, clienții care caută echipamente de ‘gaming’ vor da peste una dintre specialitățile TME și, prin urmare, peste o selecție extrem de largă de produse. Acest lucru este valabil în special pentru cablarea Ethernet, care în acest caz, include o gamă de sute de articole. O bună practică ar fi să aveți o idee inițială despre nevoile dumneavoastră: ar trebui să stabiliți în prealabil de ce lungime de cablu veți avea nevoie și dacă acesta trebuie să aibă o culoare distinctivă a izolației (de exemplu, pentru a fi mai ușor de găsit sau, dimpotrivă, pentru a o masca). Pentru utilizatorul obișnuit, categoria de cablu va fi un factor mai puțin important. Cea mai frecventă alegere este între denumirile 5e, 6 și 6a. Rețineți că toate acestea acceptă viteze de conectare de până la 1Gbps, astfel încât, din punctul de vedere al consumatorului, sunt aproape identice. Versiunile 6 și 6a sunt standarde industriale care pot fi utilizate în gospodării, dar numai dacă sunt folosite pentru construirea unor rețele mai complexe (în care mai multe cabluri sunt rutate în paralel) sau sunt așezate printre multe alte cabluri (de alimentare, de semnal etc.).

Cabluri de rețea Cabluri video și prelungitoare Amplificatoare USB Tuburi pentru benzi

Al doilea grup important de cabluri disponibile în gama TME este reprezentat de cablurile video sau, mai degrabă, de cablurile multimedia − deoarece cablul HDMI este utilizat și pentru a transporta semnale audio digitale. În acest caz, cel mai important factor este selectarea unui articol cu prize și standarde corecte. Există posibilitatea de a alege între DisplayPort, HDMI, precum și variante de adaptoare între aceste interfețe și extensiile lor. Din catalogul TME, pot fi achiziționate versiuni cu lungimi de la 10 cm la 100 m, cu prize în variante obișnuite și miniaturizate − cu o gamă atât de largă, este sigur că există un produs care să răspundă chiar și celor mai speciale nevoi.

Prelungitoare și organizarea cablurilor

Un tip specific de prelungitoare sunt amplificatoarele USB. Cablurile cu această interfață la lungimi semnificative (mai mult de câțiva metri) necesită amplificarea semnalului. Acesta este rolul unui amplificator, care asigură continuitatea conexiunii chiar și la o distanță de peste 20 m. Astfel de prelungitoare se dovedesc a fi indispensabile, atunci când se realizează instalații extinse, de exemplu, atunci când calculatorul și display-ul său se află în camere diferite etc.

Un aspect important și deloc ușor de realizat în construirea poziției unui ‘gamer’ este organizarea cablurilor. Aceasta este o problemă dificilă cu care se confruntă toată lumea, dar, din fericire există o soluție și anume un tub spiralat. Este un tip de împletitură modulară, care permite dirijarea cablurilor într-o secvență ordonată. Tuburile sunt construite astfel încât unul sau mai multe cabluri să poată fi introduse sau scoase din grupul de cabluri la orice înălțime, creând astfel un canal îngrijit care este fixat într-o locație optimă (de obicei invizibilă, dar ușor accesibilă) cu ajutorul unor elemente de fixare speciale. Tubul poate avea până la câțiva centimetri în diametru și câteva zeci de metri lungime.

Comutator tipic SNAP ACTION de la un mouse de calculator.

Piese de schimb

Utilizatorii mai familiarizați cu construcția perifericelor de ‘gaming’ efectuează adesea singuri reparațiile echipamentelor electronice. Printre cele mai frecvente defecțiuni care pot fi întâlnite la acest tip de echipament se numără uzura componentelor electromecanice, adică a comutatoarelor. Acest lucru se poate manifesta prin funcționarea necorespunzătoare a butoanelor mouse-ului sau a stick-urilor de control. În primul caz, problema este relativ simplă; este suficient să înlocuiți microcomutatoarele tip SNAP ACTION utilizate în mod obișnuit pe dispozitivele de indicare. Acest lucru necesită anumite abilități în privința lipiturii, dar este una dintre cele mai simple proceduri de service. Butoanele au, de cele mai multe ori, același format și aceleași terminații (care trebuie verificate înainte de a continua!). Disponibile în catalogul TME, componentele de acest tip vin de la marca japoneză OMRON. Aceste componente sunt de nivel industrial, adică au o durabilitate foarte mare (de exemplu, 70 de milioane de cicluri) și o performanță electrică universală. În plus, elemente precum seria D2FC-7 și mai ales D2FP-FN2 au fost create de OMRON special pentru dispozitivele de ‘gaming’. Prin urmare, acestea se caracterizează prin: timpi de acționare foarte scurți, eficiență ridicată, clicuri clare și tactile, ceea ce, la rândul său, se traduce, de asemenea, printr-un consum redus de energie și o funcționare mai lungă a perifericelor fără fir.

Comutator cu pârghie utilizat în multe modele de controlere.

Repararea stick-ului din pad

În cazul comutatoarelor utilizate în controlere, repararea și construcția componentei sunt mai complexe, deoarece acestea utilizează potențiometre de precizie în proiectarea lor. Uzura acestora are ca rezultat mișcarea neregulată a stick-urilor sau așa-numitul „drift”, adică o lipsă de aliniere care nu poate fi eliminată prin recalibrarea software a instrumentului. În cazul în care controlerul nu mai este în garanție, ați putea fi tentat să înlocuiți singur comutatorul de pârghie cu două axe situat sub stick. Desigur, și în acest caz, este important să verificați dacă înlocuitorul are cabluri, tijă de buton și dimensiuni compatibile. Dispozitivul oferă o calitate înaltă și este produs de prestigioasa marcă C&K – acesta se va potrivi la multe modele de ‘gamepad’, însă TME nu garantează compatibilitatea cu anumite tipuri de dispozitive.

Suportul reglabil pentru picioare oferă, printre altele, un unghi mai bun de sprijin pentru picioare.

Suporturi pentru picioare

Fiecare ‘gamer’ trebuie să recunoască sincer că menținerea unei poziții corecte în fața calculatorului este foarte dificilă. Mai ales atunci când se confruntă cu un joc extrem de lung. Dar, la urma urmei, nu trebuie să vă sacrificați sănătatea și uneori chiar confortul. Prin urmare, merită să asigurați calitate ridicată și confort în fața monitorului. Un scaun singur, chiar și cel mai bun, nu le poate oferi − în timp ce un accesoriu accesibil, dar foarte eficient pentru a îmbunătăți postura unei persoane care stă la birou este un suport pentru picioare. Oferind suport pentru picioare, se reduce oboseala musculară și se asigură o mai bună circulație în partea inferioară a corpului. Din gama TME, recomandăm în special produsele reglabile, care pot fi ușor adaptate la înălțimea utilizatorului, la poziția preferată și la diferite înălțimi ale scaunului.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu