Microchip adaugă la portofoliul său de microcontrolere USB o protecție îmbunătățită a codului și o putere de până la 15W pentru furnizarea de energie electrică

Familia AVR® DU permite proiectanților de sisteme embedded să implementeze cu ușurință funcționalitatea USB într-o gamă mai largă de sisteme

by gabi

Avantajele binecunoscute ale unei interfețe USB (Universal Serial Bus) pentru proiectele embedded includ compatibilitatea cu diverse dispozitive, protocolul de comunicație simplificat, posibilitatea de actualizare pe teren și capabilități de furnizare a energiei. Pentru a contribui la încorporarea cu ușurință a acestor funcționalități în sistemele embedded, Microchip Technology a lansat familia de microcontrolere AVR® DU. Fiind următoarea generație de microcontrolere Microchip pe 8-biți care integrează conectivitatea USB, familia AVR DU a fost proiectată pentru a oferi caracteristici de securitate îmbunătățite și o livrare de energie mai mare decât versiunile anterioare.

Microcontrolerele AVR DU suportă furnizarea de energie (Power Delivery) de până la 15W de la interfața USB, o caracteristică rar întâlnită la alte microcontrolere USB din clasa lor. Caracteristica permite încărcarea USB-C® la curenți de până la 3A la 5V, ceea ce face din aceste microcontrolere o alegere excelentă pentru dispozitive precum băncile de alimentare portabile și jucăriile reîncărcabile.

Pentru a-și întări apărarea împotriva atacurilor rău intenționate, familia AVR DU încorporează funcția de dezactivare a interfeței de programare și de depanare (PDID – Program and Debug Interface Disable) de la Microchip. Atunci când este activată, protecția sporită a codului are rolul de a bloca accesul la interfața de programare/depanare și de a bloca încercările neautorizate de citire, modificare sau ștergere a firmware-ului. Pentru a permite actualizări securizate ale firmware-ului, familia AVR DU utilizează Flash RWW (Read-While-Write) și, atunci când este combinată cu un bootloader securizat, proiectanții pot utiliza interfața USB pentru corectarea erorilor, rezolvarea problemelor de securitate și adăugarea de noi caracteristici fără a întrerupe funcționarea produsului. Această funcționalitate actualizată a microcontrolerelor AVR DU a fost proiectată pentru a permite actualizări neîntrerupte, pe teren, pentru a contribui la extinderea duratei de viață a produselor.

Dezvoltatorii unei game largi de proiecte embedded, de la dispozitive portabile de fitness și electrocasnice până la aplicații agricole și industriale, pot beneficia de încorporarea în proiectele lor a ultra-eficientelor microcontrolere AVR DU. O demonstrație virtuală a familiei AVR DU este disponibilă la try.microchip.com.

MPLAB® Code Configurator (MCC) conține o stivă software care suportă caracteristicile hardware pentru modulul USB al microcontrolerului AVR DU. Complet integrată în sistemul de instrumente de dezvoltare MPLAB, stiva software USB pregătită pentru producție este ușor de configurat de MCC Melody, ușurând procesul de dezvoltare și reducând timpul de lansare pe piață. Pentru a permite și mai mult prototiparea și dezvoltarea rapidă, o placă de dezvoltare Curiosity Nano (EV59F82A), mediul de dezvoltare integrat (IDE) MPLAB X și compilatorul MPLAB XC8 sunt, de asemenea, disponibile pentru a sprijini familia AVR DU.

Mai multe informații în limba Engleză: Electronica Azi International

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu