Noua placă adaptoare RAB4 de la Rutronik System Solutions permite poziționarea cu precizie la nivel de centimetru în timp real

by gabi

Poziționarea precisă a devenit din ce în ce mai importantă în multe domenii și aplicații. Cinematica în timp real (RTK) oferă o precizie semnificativ mai mare decât sistemele convenționale multi-GNSS și continuă să crească în ceea ce privește rentabilitatea. Împreună cu Centrul de competență “Rutronik Wireless”, experții de la Rutronik System Solutions au dezvoltat placa adaptoare RAB4, care facilitează testarea performanțelor RTK fără a mai fi nevoie de proiectarea vreunui hardware. Accelerând faza de pre-dezvoltare și reducând costurile, RAB4 ajută la lansarea mai rapidă a aplicațiilor pe piață.

Vehiculele autonome, dronele și, de asemenea, mașinile agricole se bazează pe o poziționare precisă în timp real. RTK sporește precizia de poziționare prin satelit folosind o stație de bază care trimite date de corecție către un receptor mobil. Acest lucru permite o precizie cuprinsă între unu și doi centimetri, chiar și în cazul obiectelor care se mișcă rapid.

Componente de ultimă generație pentru cel mai bun rezultat

RAB4 dispune de componente de înaltă performanță, toate disponibile în linia de produse Rutronik. Modulul de poziționare RTK de înaltă precizie UM980 de la Unicore Communications utilizează cea mai nouă generație a sistemului pe cip (SoC) NebulasIV GNSS, oferă o rată de poziționare ridicată și suportă toate frecvențele GNSS disponibile. Este ideal pentru aplicații de navigație și poziționare.

Pentru poziționare absolută, pe placa adaptoare se află un modul 4G LTE cu un receptor multi-GNSS standard integrat din seria LE910 de la Telit Cinterion. Un alt avantaj este acela că prin integrarea receptorului GNSS și a modulului RTK este posibilă compararea directă a ieșirilor fără a fi nevoie să se utilizeze mai multe kituri de dezvoltare de la diferiți furnizori. RAB4 include, de asemenea, o cartelă SIM preplătită de 100 MB. Datorită acestei combinații, datele de corecție NTRIP pot fi descărcate de pe internet. Nu este necesară operarea unei stații de referință proprii.

Conceptul modular permite o gamă largă de proiecte de dezvoltare

Datorită interfeței Arduino, RAB4 este ușor de combinat cu alte plăci, cum ar fi RDK3 de la Rutronik System Solutions, o placă de bază care permite realizarea de conexiuni fără fir cu ajutorul Bluetooth® Low Energy. Exemplul de aplicație de la Rutronik System Solutions demonstrează modul în care funcționează conexiunea. Utilizând acest exemplu, a fost dezvoltat intern un vehicul care poate fi controlat cu o precizie la nivel de centimetru prin intermediul unei aplicații. Acesta va fi prezentat pentru prima dată la standul Rutronik în timpul expoziției embedded world 2024 de la Nürnberg.

Informații suplimentare despre placa adaptoare RAB4 și exemplul de aplicație de la Rutronik System Solutions sunt disponibile la: www.rutronik.com.

Rutronik

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu