Silicon Labs optimizează dezvoltarea produselor de captare a energiei pentru IoT

Cel mai eficient SoC wireless de până acum de la Silicon Labs cu capabilități de recoltare a energiei

by gabi

Silicon Labs a anunțat noua sa familie xG22E de SoC-uri Wireless, prima familie de până acum a Silicon Labs creată pentru a opera în limitele unui consum de putere ultra-redus, necesar aplicațiilor de recoltare a energiei care nu necesită baterii. Noua familie este formată din BG22E, MG22E și FG22E. Fiind cele mai eficiente SoC-uri de până acum ale Silicon Labs din punct de vedere energetic, toate cele trei SoC-uri vor permite producătorilor de dispozitive IoT să construiască dispozitive wireless de înaltă performanță, bazate pe Bluetooth Low Energy (LE), 802.15.4 sau Sub-Ghz, pentru dispozitive optimizate pentru utilizare cu și fără baterii, care pot recolta energie din surse externe din mediul lor, cum ar fi lumina ambientală din interior sau exterior, undele radio ambientale și mișcarea cinetică.

Pentru a ajuta producătorii de dispozitive să construiască o soluție completă de recoltare a energiei, Silicon Labs anunță, de asemenea, parteneriatul cu e-peas, un furnizor de circuite integrate pentru gestionarea energiei (PMIC), create pentru recoltarea energiei. Prin acest parteneriat, Silicon Labs și e-peas au dezvoltat împreună două shield-uri de captare a energiei pentru noul kit de explorare xG22E de la Silicon Labs, optimizat din punct de vedere energetic.

Pentru a dezvolta mai bine în conformitate cu constrângerile impuse de recoltarea energiei, noul kit xG22E permite dezvoltatorilor să personalizeze perifericele și opțiunile de depanare care se potrivesc cel mai bine aplicației lor și să obțină măsurători foarte precise pentru a-și construi mai bine aplicațiile și dispozitivele cu ajutorul shield-urilor de recoltare a energiei. Fiecare dintre aceste shield-uri de recoltare a energiei este reglat și optimizat pentru diferite surse de energie și tehnologii de stocare a energiei. Acestea sunt adaptate la comandă pentru a fi montate în kitul Explorer. Unul dintre shield-uri folosește cel mai recent dispozitiv de recoltare a energiei AEM13920 dual-harvester, de la e-peas, care îi permite să extragă energie simultan din două surse de energie distincte, cum ar fi lumina din interior sau din exterior, gradienți termici și unde electromagnetice, fără a sacrifica eficiența conversiei energiei. Cel de-al doilea shield dezvoltat în comun se bazează pe AEM00300 de la e-peas și este dedicat recoltării de energie din surse de energie cu impulsuri aleatorii.

Silicon Labs își propune să construiască un dispozitiv care să poată aborda una dintre provocările semnificative din domeniul Ambient IoT: crearea unei platforme care să poată optimiza consumul de energie și să prelungească durata de viață. Familia xG22E este prevăzută cu o serie de funcții menite să reducă consumul de energie și să transforme această platformă în cea mai potrivită pentru recoltarea energiei, precum:

  • Pornire la rece ultra-rapidă cu consum redus de energie, pentru aplicații care pornesc de la o stare de energie zero pentru a transmite pachete de date și apoi revin rapid la starea de somn. Un dispozitiv xG22E se trezește în doar opt milisecunde și utilizează doar 150 de microjouli, adică aproximativ 0,003% din energia necesară pentru a alimenta un bec LED echivalent de 60 de wați timp de o secundă.
  • Conservarea energiei prin trezire rapidă din somn profund reduce energia de trezire cu 78% în comparație cu alte dispozitive ale Silicon Labs.
  • Tranziție eficientă prin modurile de energie pentru o trecere lină în și din modurile de energie prin atenuarea vârfurilor de curent sau a intrărilor de curent, care pot afecta capacitatea de stocare a energiei.
  • Opțiunile multiple de trezire din modul de somn profund, cum ar fi sursele de trezire RFSense, GPIO și RTC din cel mai profund mod de somn EM4, sunt ideale pentru stocarea extinsă.

Pentru a afla mai multe despre cum să începeți să dezvoltați dispozitive IoT fără baterii folosind produsele Silicon Labs, vizitați:

Mai multe informații în limba Engleză: Electronica Azi International

Silicon Labs

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu