Mouser Electronics sponsorizează Cupa NXP 2024

by gabi

Mouser Electronics anunță sponsorizarea Cupei NXP 2024 și organizarea unei tombole online cu premii speciale pentru a sărbători această ocazie.

Echipele de studenți care s-au înscris în octombrie vor trebui să construiască, să programeze și să concureze cu un model de mașină autonomă, având timp să își perfecționeze proiectele înainte ca întrecerile din campus să aibă loc în aprilie și mai în toată regiunea EMEA. La ediția din acest an vor participa peste 150 de echipe reprezentând mai multe țări, printre care Germania, România, Franța, Regatul Unit, Olanda, Liban, Slovacia, Republica Cehă, Maroc, Elveția, Tunisia și Grecia.

Echipele câștigătoare ale curselor din campus vor participa la finala care va avea loc în luna Mai, locația urmând să fie anunțată în curând. Echipele vor concura în “Cursa de viteză”, în cadrul căreia vor trebui să parcurgă un traseu necunoscut în cel mai scurt timp, înainte de a parcurge “Turul de onoare”. Pentru aceasta, concurenții vor trebui să-și încetinească mașinile pentru a se asigura că se opresc automat la mai puțin de 10 cm de un obstacol plasat pe pistă. Echipele câștigătoare vor primi premii în valoare totală de 6.000 de euro, iar câștigătorii “Lap of Honor” vor fi premiați de Mouser.

Participanții trebuie să folosească abilități de bază în programarea software-ului embedded, proiectarea circuitelor și entuziasmul de a învăța pentru a-și crea mașinile de curse autonome. Pentru a depăși performanțele celorlalte echipe, studenții vor trebui să perfecționeze elementele mecanice și electronice ale proiectelor lor, implementând componente avansate NXP, cum ar fi senzori cu efect Hall, giroscoape, camere și sisteme Lidar. În plus, suita NXP Mobile Robotics Suite va permite echipelor să creeze algoritmi sofisticați pentru vehiculele lor.

Cupa NXP, cunoscută anterior sub numele de “Smart Car Race”, a început în 2003 cu 80 de echipe de studenți care au concurat la Universitatea Hanyang din Republica Coreea. Ulterior, concursul s-a extins în China, India, Malaezia, America Latină, America de Nord și apoi în Europa în 2012. Creșterea concursului are un impact asupra a 15.000 de studenți din peste 500 de universități în fiecare an.

Pentru mai multe informații despre concurs și pentru a participa la tragerea la sorți online cu premii cu tematică de ocazie, vizitați: https://emea.info.mouser.com/nxp-nxpcup-signup-emea-en.

Mouser Electronics

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu