Dispozitivul xG26 de la Silicon Labs stabilește un nou standard în ceea ce privește performanța dispozitivelor wireless multiprotocol

Oferă cea mai mare combinație din industrie de Flash, RAM și GPIO pentru Matter over Thread

by gabi

Silicon Labs a anunțat noua sa familie xG26 de SoC-uri și microcontrolere wireless, cea mai performantă familie de dispozitive de până acum a liderului din industria IoT. Noua familie este formată din dispozitivul SoC multiprotocol MG26, dispozitivul SoC BG26 Bluetooth LE și microcontrolerul PG26. Toate cele trei au fost proiectate pentru a asigura protecția viitoare a IoT împotriva unora dintre cele mai exigente aplicații emergente, precum Matter, cu o cantitate dublă de memorie flash și RAM față de alte dispozitive multiprotocol de la Silicon Labs.

Pentru a ajuta proiectanții să construiască dispozitive capabile să ruleze aplicații IoT avansate, familia xG26 poate fi echipată cu:

  • Capacitate dublă de Flash, RAM și GPIO în comparație cu familia de dispozitive xG24, permițând constructorilor de dispozitive IoT să dezvolte aplicații edge avansate. De asemenea, are un număr dublu de pini de intrare/ieșire de uz general (GPIO) față de xG24, permițând astfel constructorilor de dispozitive să îl conecteze la de două ori mai multe periferice pentru o mai bună integrare a sistemului.
  • Calcul mai performant în format multi-nucleu cu un procesor ARM® Cortex®-M33 și nuclee dedicate pentru subsistemele radio și de securitate, ceea ce ajută la degrevarea nucleului principal pentru aplicațiile clienților.
  • Accelerare hardware AI/ML încorporată, care permite o procesare de până la 8 ori mai rapidă a algoritmilor de învățare automată folosind doar 1/6 din putere, obținând o mai mare eficiență energetică.
  • Securitate de top în clasa sa cu Silicon Labs Secure Vault™ și ARM TrustZone. Utilizând Silicon Labs Custom Part Manufacturing Service, dispozitivele xG26 pot fi, de asemenea, codificate cu chei de securitate proiectate de client și alte caracteristici în procesul de fabricație, ceea ce le întărește și mai mult împotriva vulnerabilităților.
  • Conectivitate wireless de 4 GHz bazată pe stive software dovedite, testate și certificate de Silicon Labs pentru protocoale wireless de 2,4 GHz, inclusiv Matter, Zigbee, OpenThread, Bluetooth Low Energy, Bluetooth Mesh, Proprietare și Multiprotocol, cu cel mai bun buget de legătură RF din clasa sa, care îmbunătățește raza de acțiune și reduce reluările de transmisie, oferind o experiență de utilizare mai bună, îmbunătățind în același timp durata de viață a bateriei.

Dispozitivul SoC MG26 Multiprotocol proiectat pentru a fi cel mai avansat SoC pentru Matter over Thread

Silicon Labs este total dedicat Matter, tehnologie care se implementează rapid și care permite dispozitivelor să fie interoperabile la nivelul principalelor rețele și ecosisteme IoT. Silicon Labs este principalul contribuitor de cod pentru semiconductori compatibili cu Matter și al treilea cel mai mare contribuitor. Experiența dobândită în urma lucrului pentru Matter a oferit celor de la Silicon Labs o perspectivă profundă asupra a ceea ce este necesar pentru a construi un dispozitiv capabil să crească odată cu nevoile standardului Matter, pe măsură ce acesta adaugă suport pentru noi tipuri de dispozitive, îmbunătățiri de securitate și multe altele. Pentru majoritatea tipurilor de dispozitive, cerințele de cod ale Matter au crescut deja cu 6% în primele 18 luni de la lansarea Matter 1.0 în octombrie 2022.

Pentru a permite o mai mare inteligență nu numai pentru aplicațiile compatibile cu Matter, ci pentru toate aplicațiile, MG26, BG26 și PG26 utilizează, de asemenea, acceleratorul hardware Matrix Vector AI/ML brevetat de Silicon Labs. Acest nucleu dedicat este optimizat pentru învățare automată și poate procesa operații ML de până la 8 ori mai rapid, utilizând doar 1/6 din energia unui procesor embedded tradițional. Acest lucru îmbunătățește semnificativ eficiența energetică a familiei, deoarece dispozitivul poate externaliza anumite funcții de activare sau de trezire bazate pe ML către accelerator, permițând funcțiilor consumatoare de energie să intre în stare de somn și să reducă la minimum consumul bateriei. Acest lucru este ideal pentru dispozitivele inteligente de acasă care funcționează alimentate de la baterii, cum ar fi senzorii sau întrerupătoarele, în cazul în care consumatorii caută ca acestea să se estompeze în fundalul casei lor și să nu le atragă atenția prin necesitatea de a schimba constant bateria.

Mai multe informații în limba Engleză: Electronica Azi International

Silicon Labs

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu