Gama de surse de alimentare de laborator Axiomet

Calitate ridicată la un preț competitiv.

by gabi

Cumpărarea sursei de alimentare potrivite este primul pas atunci când se completează echipamente pentru laboratoare, ateliere, service-uri sau chiar stații de muncă pentru amatori. Din cauza costului ridicat al echipamentelor profesionale, alegerea este adesea un compromis între preț și calitatea sursei de alimentare. Dar nu trebuie să fie deloc așa.

Marca Axiomet oferă o selecție de echipamente cu un raport calitate-preț excelent, iar gama sa include diverse tipuri de echipamente, cum ar fi multimetre, aparate de măsură a condițiilor de mediu, camere de inspecție și, bineînțeles, alimentatoare de laborator. Toate produsele din portofoliul mărcii pot fi achiziționate prin intermediul TME.

Trebuie remarcat că această gamă a fost concepută pentru un public larg: de la pasionații care au nevoie de dispozitive simple până la profesioniștii (proiectanți, tehnicieni de service) a căror activitate necesită dispozitive cu precizie ridicată și funcționalitate avansată: programare a formei de undă, ajustare infinită a setărilor, memorie pentru setări etc.

Surse de alimentare de laborator Axiomet

Modele cu un singur canal Modele multicanal Modele programabile Modele portabile

Surse de alimentare Axiomet în oferta TME

Tabelul de mai sus enumeră principalele grupe de surse de alimentare Axiomet. Primele și cele principale sunt, bineînțeles, sursele de alimentare cu un singur canal. Aceste dispozitive vor satisface cu succes nevoile aplicațiilor de bază: prototiparea circuitelor electronice, diagnosticarea defecțiunilor, verificarea performanțelor echipamentelor etc. În funcție de model, acestea pot furniza tensiuni de până la 120VDC sau cu un curent maxim de până la 20A – oferta cuprinde și unități de mare putere. Toate dispozitivele prezentate au afișaje pentru monitorizarea valorilor electrice la ieșiri. Pe anumite modele, pachetele de alimentare sunt echipate cu porturi USB – utilizate, de exemplu, în serviciile GSM, pentru testarea sistemelor de încărcare. În multe cazuri, produsele permit setarea tensiunii de ieșire cu reglare grosieră sau fină; pot funcționa în regim de tensiune constantă sau curent constant (eventual cu un limitator de curent pornit). De asemenea, trebuie subliniat că modelele descrise mai jos sunt echipate și cu astfel de funcții.

Sursele de alimentare multicanal Axiomet sunt disponibile în versiuni cu 3 și 4 ieșiri. În cele mai multe cazuri, a treia ieșire furnizează o sursă de alimentare cu parametri strict definiți și nereglabili (de exemplu, tensiune 5V și curent de până la 3A), iar în cazul AX-3005N-4 este reglabilă, dar într-o măsură mai mică decât celelalte canale. Dispozitivele de acest tip au o serie de avantaje: pinii lor pot fi conectați în serie (obținând o tensiune mai mare), în paralel (curent mai mare) și, de asemenea, utilizați ca sursă de alimentare simetrică, necesară atunci când lucrați cu circuite care procesează semnale analogice, sonore, radio etc. Produsele prezentate aici îi oferă utilizatorului o astfel de oportunitate.

Sursele de alimentare programabile sunt utilizate în prototiparea și testarea dispozitivelor electronice. Activează programarea unei secvențe setate care poate fi redată automat în buclă, simulând perturbații, supratensiuni, căderi de tensiune, forme de undă anormale etc. Acestea sunt instrumente cu un singur canal a căror tensiune este reglabilă în intervalul 0…30V sau 0…60V DC (curent până la 5A). Ca și în cazul altor surse de alimentare digitale Axiomet, utilizatorul are opțiunea de a salva setările. Nu numai modurile de tensiune, curent, CC și CV sunt reglabile, ci și nivelul de declanșare al protecției la suprasarcină și supratensiune (poate fi complet dezactivat). Într-un mediu de testare în laborator, un avantaj suplimentar al acestor produse este interfața USB, care permite controlul de la distanță al unității prin intermediul unui computer – permițând efectuarea unor teste și mai complexe, automatizate cu ajutorul unui software dedicat.

Ultima sursă de alimentare propusă este un model mic cu posibilități mari. Aceasta îi permite tehnicianului să fie extrem de mobil, se potrivește cu ușurință într-o geantă de scule și poate fi conectată la orice priză (utilizând un cablu cu conector C7). Deși dimensiunile sale nu depășesc 185×88×38mm, aceasta are o putere maximă de 50W și oferă 3 canale de ieșire, furnizând până la 30V și 3,75A. Puteți afla mai multe despre acest dispozitiv util în videoclipul de mai jos.

Consultați oferta în catalog

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu