Microchip lansează familia de microcontrolere PIC16F13145

Noul modul CLB (Configurable Logic Block) oferă soluții hardware personalizate și ajută la eliminarea nevoii de a utiliza componente logice externe

by gabi

Pentru a răspunde nevoii din ce în ce mai mari de niveluri de particularizare în aplicațiile embedded, Microchip Technology oferă o soluție hardware personalizată odată cu lansarea familiei de microcontrolere PIC16F13145. Echipate cu un nou CIP (Core Independent Peripheral) – modulul CLB (Configurable Logic Block) – microcontrolerele permit crearea de funcții logice combinaționale personalizate, bazate pe hardware, direct în microcontroler. Datorită integrării sale în microcontroler, CLB permite proiectanților să optimizeze viteza și timpul de răspuns al sistemelor embedded de control, eliminând necesitatea utilizării unor componente logice externe și reducând costurile listei de materiale (BOM) precum și consumul de energie.

Procesul este simplificat și mai mult de o interfață grafică, care ajută la sintetizarea proiectelor logice personalizate utilizând CLB. Familia PIC16F13145 a fost proiectată pentru aplicații care utilizează protocoale personalizate, secvențierea sarcinilor sau controlul I/O pentru a gestiona sisteme de control în timp real în sectoarele industrial și auto.

Deoarece operarea CLB-ului nu depinde de viteza de ceas a unității centrale de procesare, acesta îmbunătățește latența sistemului și oferă o soluție cu consum redus de putere. CLB-ul poate fi utilizat pentru a lua decizii logice în timp ce procesorul se află în modul sleep, reducând și mai mult consumul de energie și dependența de software. Microcontrolerele PIC16F13145 includ, de asemenea, un convertor analog-digital (ADC) rapid pe 10-biți cu calcul încorporat, un convertor digital-analogic (DAC) pe 8-biți, comparatoare rapide, timere pe 8- și 16-biți și module de comunicație serială (I2C și SPI), pentru a permite ca multe sarcini la nivel de sistem să fie efectuate fără intervenția CPU. Familia va fi disponibilă în diverse capsule cu 8 până la 20 de pini.

Instrumente de dezvoltare

Familia de microcontrolere PIC16F13145 este susținută de MPLAB® Code Configurator (MCC), un software plug-in gratuit în cadrul MPLAB X IDE, care oferă o interfață GUI pentru configurarea dispozitivului și a perifericelor de pe placă, inclusiv a CLB-ului. Această interfață reduce timpul de dezvoltare, deoarece logica personalizată dorită poate fi proiectată schematic, cu opțiuni care permit unui utilizator avansat să utilizeze limbajul HDL (Hardware Description Language). Noul sintetizator este disponibil în două opțiuni: integrat în MCC și online la logic.microchip.com. Kitul de evaluare PIC16F131 Curiosity Nano oferă suport complet pentru proiectarea cu familia PIC16F131.

Prețuri și disponibilitate

Microcontrolerele PIC16F131 sunt disponibile începând de la $.47 pentru pentru comenzi de minim 10.000 de bucăți. Pentru informații suplimentare și pentru a le procura, contactați un reprezentant de vânzări Microchip, un distribuitor autorizat la nivel mondial sau vizitați site-ul web al Microchip – Purchasing and Client Services: www.microchipdirect.com.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu