Noua carte electronică de la Microchip și Mouser evidențiază simplitatea și eficiența microcontrolerelor pe 8-biți

by gabi

Mouser Electronics, Inc., cel mai important distribuitor de produse noi (NPI) din industrie, cu cea mai largă selecție de semiconductori și componente electronice™, a publicat o nouă carte electronică (eBook) în colaborare cu Microchip Technology care evidențiază caracteristicile și cazurile de utilizare ale microcontrolerelor pe 8-biți. În cartea The Mighty 8-Bit Microcontroller, liderii de opinie din industrie oferă perspective unice asupra modului în care microcontrolerele pe 8-biți pot fi alegerea ideală în aplicații auto, industriale, medicale și electronice de consum, chiar și în detrimentul dispozitivelor mai puternice pe 16- și 32-biți.

În aplicațiile auto, microcontrolerele pe 8-biți pot fi preferate în subsistemele vehiculelor datorită simplității și eficienței lor, care ajută la menținerea unui design compact. Microchip oferă soluții, cum ar fi anumite microcontrolere AVR® EA, adaptate la aplicațiile auto și care se caracterizează prin respectarea standardelor auto.

Microcontrolerele pe 8-biți pot oferi, de asemenea, proiectanților industriali o soluție simplificată, oferind doar funcțiile de care au nevoie pentru activitatea de care au nevoie și eliminând cheltuielile generale. Designul compact al microcontrolerelor pe 8-biți permite proiectanților industriali să implementeze o arhitectură bazată pe module, menținând costurile și complexitatea sistemului la un nivel minim. Microchip oferă microcontrolere pe 8-biți, inclusiv anumite microcontrolere AVR DD MCUs, gândite pentru a rezista în medii industriale dificile.

În domeniul medical, dispozitivele purtabile și dispozitivele de monitorizare a stării de sănătate trebuie să includă senzori pentru monitorizarea datelor biometrice, microcontrolere pentru interpretarea și comunicarea datelor senzorilor și hardware de comunicație wireless pentru transmiterea datelor. În același timp, aceste dispozitive sunt adesea portabile și funcționează alimentate de la baterii, motiv pentru care consumul de energie reprezintă o preocupare. În aceste tipuri de aplicații IoMT (Internet of Medical Things), microcontrolerele pe 8-biți oferă o combinație unică de performanță și eficiență energetică.

În domeniul electronicelor de consum, dimensiunea și prețul rezonabil al produsului sunt esențiale. Din acest motiv, microcontrolerele pe 8-biți, cum ar fi seria PIC16F18x, pot fi alegerea ideală datorită designului lor mai simplu și a dimensiunii reduse a capsulei. Un alt considerent important în industria electronicii de consum este durata de viață a bateriei, deoarece multe dispozitive de consum sunt portabile și sunt alimentate de la baterii. Microcontrolerele pe 8-biți, cum ar fi seria PIC16F171, oferă o operare cu consum extrem de redus de putere, fără a sacrifica performanța sau funcționalitatea.

Pentru a citi cartea The Mighty 8-Bit Microcontroller, vizitați https://resources.mouser.com/explore-all/the-mighty-8-bit-microcontroller/.
Pentru a afla mai multe despre Microchip Technology, vizitați https://eu.mouser.com/manufacturer/microchip/.
Pentru mai multe știri de la Mouser, vizitați https://eu.mouser.com/newsroom/

Mouser Electronics

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu