De la prototip la produs – Componentele electronice intră în lanțul de distribuție circulară

by gabi

Fiind un lider consacrat în distribuția de componente electronice, DigiKey colaborează, în prezent, cu proprii clienți pentru a ajunge până la clienții acestora. În trecut, companiile care furnizau componentele nu se ocupau și de vânzarea produsului final. DigiKey schimbă jocul și sprijină clienții în toate punctele cheie ale ciclului de viață al tehnologiei: am avut întotdeauna componentele pentru a construi produse, dar acum vindem și produsul finit.
Schimbarea peisajului clienților

Până în urmă cu câțiva ani, DigiKey se concentra pe ceea ce intra în componența unui produs și nu pe vânzarea produsului finit. O asemenea strategie de abordare circulară nu mai fusese realizată în sectorul tehnologiei/componentelor electronice. DigiKey a văzut potențialul de a deveni un partener care poate permite atât proiectarea prin vânzarea de componente, cât și asigurarea unei piețe online pentru vânzarea produselor finite ale clienților.
În 2019, DigiKey a lansat o piață online pentru a crea o sursă destinată inginerilor, tehnicienilor și consumatorilor obișnuiți din toate industriile, care să asigure necesarul de produse electronice și tehnologice într-un singur loc. Prin extinderea ofertei sale de produse, DigiKey poate oferi produse semifinite și finite, cum ar fi computere pe o singură placă, senzori “plug and play”, roboți industriali și instrumente destinate publicului larg. În prezent, compania are peste 2 milioane de produse disponibile.

De la lansarea din 2019, peste 40.000 de clienți noi au folosit DigiKey Marketplace pentru a cumpăra produse, ceea ce a dus la vânzări de peste 25 de milioane de dolari. Aceste rezultate inițiale arată dorința clienților DigiKey de a nu cumpăra doar componente tradiționale, ci și pentru a folosi această platformă de vânzări în plină expansiune pentru produsele lor finite.

Faptul că putem să ne servim clienții într-un mod nou pentru noi și, sincer, pentru industrie, este interesant pentru DigiKey. Acum nu suntem doar un partener pentru procesul lor de producție în amonte, ci putem fi, de asemenea, un partener al lanțului de vânzări pentru călătoria produsului finit către clientul final.

Pentru clienți și consumatori, site-ul web și procesul de comandă ușor de utilizat al DigiKey nu mai sunt folosite strict de partenerii tradiționali B2B (business-to-business), ci și de piața B2C (business-to-consumer), unde se vând produse pentru uz profesional și personal.

Produse într-un lanț de distribuție circular

Multe dintre produsele finite de pe DigiKey Marketplace au avut probabil una sau mai multe componente obținute inițial de la DigiKey. De exemplu, o rolă cu LED-uri livrată unui client ar putea reveni prin intermediul site-ului DigiKey sub forma unui corp de iluminat, care să fie comercializat prin intermediul Marketplace. Uneori, produsele pot intra și ieși pe “ușile” DigiKey de mai multe ori în forme evoluate.

Să folosim exemplul unei scule Dremel. Aceasta a început ca un set de componente (pe care le vindem) care au fost apoi puse pe o placă electronică cu un motor (pe care le vindem) și, după mai multe etape, a devenit un produs finit – pe care îl vindem și noi.

Pentru a explica mai bine acest lanț logistic circular al componentelor electronice, iată câteva exemple din lumea reală, oferite de către clienții DigiKey.

  • Coolgear Inc., un client vechi al DigiKey și producător de top de hub-uri USB, încărcătoare, dispozitive seriale, adaptoare și cabluri, a avut succes în Piața (Marketplace) DigiKey. De-a lungul multor ani, aceștia au achiziționat componente de la DigiKey pentru a le introduce în produsele lor, iar începând cu 2019 au început să își vândă produsele finite prin intermediul Pieței noastre.
  • Omron Automation este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de roboți inteligenți și soluții de automatizare industrială. În interiorul roboților lor automatizați extrem de inteligenți se află o serie de componente, inclusiv drivere, cabluri, semiconductori, senzori și componente discrete – toate elementele pentru care DigiKey este renumit ca furnizor. Odată cu extinderea vânzărilor DigiKey pentru a ajunge la clienții din domeniul automatizărilor, acum suntem în măsură să oferim clienților linia avansată de produse Omron, care dispune de produse mai evoluate, cum ar fi motoare, dispozitive de control, plăci electronice, roboți industriali, produse de siguranță și multe altele.
  • Jabil, un important producător contractual, profită, de asemenea, de platforma Marketplace prin adăugarea serviciilor lor de imprimare 3D. Parteneriatul lor cu DigiKey pentru servicii de imprimare 3D și de fabricare aditivă (AM – Additive Manufacturing) le permite să ajungă la un grup mai larg de utilizatori și să își sporească valoarea atât pentru clienții Jabil, cât și pentru cei ai DigiKey.

Mai mult decât componente

Datorită schimbării nevoilor și interesului clienților, DigiKey continuă să se extindă în noi domenii ale tehnologiei. Ofertele de pe piață merg dincolo de componente și produse conexe și includ, în prezent, soluții IoT (Internet of Things), tehnologii privind energii alternative, plăci PCB brute, instrumente care să ajute la automatizarea industrială și multe altele – comercializând, practic, orice produs care are legătură cu inovația tehnologică.

Pentru mai multe informații despre modul în care DigiKey ajută clienții pe parcursul întregului ciclu de viață al tehnologiei, vizitați www.digikey.com.

DigiKey este recunoscut ca lider global și inovator continuu în distribuția comercială de ultimă oră a componentelor electronice și a produselor de automatizare în toată lumea, oferind peste 14,9 milioane de componente de la peste 2.400 de producători de marcă de calitate.

Autor:
Missy Hall,
Vice president of new market development

DigiKey   |   https://www.digikey.ro

S-ar putea să vă placă și