Avantajele proximității

Dispozitive embedded - fabricate în Europa

by gabi

(Image: Popel Arseniy/Shutterstock)

Evenimente precum războiul din Ucraina, condițiile meteorologice extreme și COVID-19 au arătat cât de fragile pot fi – și sunt din ce în ce mai mult – lanțurile de aprovizionare globale. Acest lucru face ca sistemele și componentele de pe teritoriul Europei să fie cu atât mai importante.

Companiile care utilizează componente din Europa în proiectele lor embedded se bucură, adesea, de o flexibilitate mai mare comparativ cu cele care depind de furnizori din SUA sau din Orientul Îndepărtat. Acest lucru nu se datorează doar rutelor de transport mai scurte, sistemelor politice de încredere și aprovizionării preferate de clienții aflați pe același continent. Vecinătatea și, prin urmare, o comunicare de obicei mai bună între furnizorii de componente sau de sisteme, distribuitori, companii de servicii EMS și alte societăți reprezintă, fără îndoială, elementul decisiv. În special în perioadele caracterizate de o instabilitate mai mare, este esențial să existe o coordonare optimă a cerințelor, a capabilităților și a capacităților de livrare. Rutronik, de exemplu, dispunând de plăci electronice, nenumărate module și sisteme, procesoare, memorii flash și DRAM, precum și de o gamă largă de accesorii, oferă tot ceea ce este necesar pentru dezvoltarea de proiecte embedded. Pentru majoritatea componentelor – excepție făcând doar unitatea centrală de procesare (CPU) – linecardul include, totodată, o listă de producători renumiți cu sediul și cu facilități de producție în Europa. Un motiv suficient pentru fi prezentați aici.

Plăci de bază de la Kontron

Kontron dezvoltă și produce în Germania un portofoliu cuprinzător de plăci de bază de înaltă calitate, durabile și competitive. Acestea suportă cele mai recente procesoare și chipset-uri și sunt disponibile în formatele Mini-STX, Mini-ITX, µATX și ATX. Datorită capacității lor de operare continuă 24/7, a gamei largi de temperaturi de la 0°C la 60°C și a perioadei de disponibilitate de până la șapte ani din momentul lansării pe piață, acestea sunt potrivite pentru un spectru larg de aplicații, chiar și cele mai exigente, de la automatizări industriale, aplicații POS/POI și chioșcuri, semnalizare digitală și jocuri de noroc pentru cazinouri, până la medicină, supraveghere video și transporturi. Rutronik, împreună cu partenerul său de franciză Kontron, își sprijină clienții și cu accesorii, de exemplu kituri sau plăci add-on, precum și cu diverse alte servicii utile, cum ar fi documentații detaliate, managementul ciclului de viață al produsului și instrumente pentru realizarea de soluții personalizate.

Computere pe modul și SBC-uri de la Seco

Seco combină toate procesele și serviciile necesare pentru producția de plăci și sisteme electronice destinate unor domenii diverse de aplicații în locații din Italia și Germania. Producția de la sediul central de aproximativ 9.000 mp din Arezzo (Italia) se concentrează atât pe eficiență energetică, cât și pe inovație. La Hamburg, producția, dezvoltarea, administrația, vânzările și marketingul sunt localizate în fabrica de aproximativ 8.000 mp a companiei. La cel de-al treilea sediu mare din Wuppertal, apropierea strânsă dintre departamentele de dezvoltare și producție permite implementarea rapidă și simplă a prototipurilor, pre-seriilor de produse și a seriilor mici. Instalațiile de producție ale Seco sunt echipate cu utilaje pentru asamblarea PCB-urilor în tehnologie SMT și/sau THT, precum și cu stații pentru spălare, acoperire conformă, depanare și rework pentru plăci BGA. Procesele critice din producția de componente electronice pot fi astfel monitorizate complet de furnizor, care poate reacționa rapid și eficient în cazul apariției unor probleme.

Module și SBC-uri de la F&S Elektronik Systeme

Înființată ca o companie de inginerie în 1990, F&S Elektronik Systeme a început să-și realizeze propriile module în 1998. În prezent, fiecare modul este produs în Stuttgart-Vaihingen pe echipamente de producție de ultimă generație, testat funcțional și supus unor teste stricte de calitate și conformitate (ISO 9001, ISO 13485). În plus, sistemele se caracterizează printr-o putere de procesare scalabilă și o disponibilitate pe termen lung, de până la 15 ani. Peste 20 de dezvoltatori de hardware și software oferă asistență rapidă și calificată.

Asamblare IT în Germania realizată de Extra Computer

Cu mărcile proprii exone, Calmo și Pokini, Extra Computer acoperă întregul domeniu al sistemelor de calculatoare: calculatoare embedded, panouri PC, servere industriale de 19″, IPC-uri și notebook-uri. La sediul său principal din Giengen-Sachsenhausen, hardware-ul IT este asamblat manual și pe linii de producție de ultimă generație. Certificarea calității (DIN EN ISO 9001) a proceselor de producție și de vânzare, precum și controalele ample ale calității pentru fiecare sistem în parte garantează un design consistent și valoarea excepțională a tuturor sistemelor.

Componente de stocare și securitate de la Swissbit

Figura 1: Tehnologie de ultimă oră produsă de Swissbit la Berlin. (Imagine: Swissbit)

Furnizorul de componente de stocare, securitate și IoT, cu sediul central în Elveția, produce până la trei milioane de dispozitive pe lună la unitatea de producție din Berlin, pe care compania a pus-o în funcțiune la sfârșitul anului 2019. Aici sunt disponibili aproximativ 2.600 mp de spațiu pentru producția de cipuri COB (Chip on board) și dispozitive SMD (Surface-mount device).

Produsele de memorie și de securitate industrială ale Swissbit se caracterizează prin disponibilitate pe termen lung și fiabilitate ridicată. Prin urmare, acestea sunt potrivite pentru aplicații exigente în industrie, dar și în alte domenii precum NetCom (comunicații în rețea), automobile, medicină, fiscalitate și IoT. Clienții primesc, totodată, produse adaptate și optimizate conform cerințelor lor.

Circuite de memorie de la Goodram Industrial

Figura 2: Wilk Elektronik produce modulele DRAM marca Goodram Industrial în sudul Poloniei. (Imagine: Wilk Elektronik)

Goodram Industrial este o marcă a furnizorului polonez Wilk Elektronik. Acesta oferă carduri de memorie, drive-uri USB Flash, SSD-uri și module de memorie pentru utilizare în aplicații industriale care, adesea, operează în condiții extrem de dure. Folosind propriile sale resurse interne de dezvoltare, linia de producție din Polonia, care a fost pusă în funcțiune în 2003, 30 de ani de experiență pe piață și în producție și proceduri avansate de control al calității (certificare ISO 9001 a sistemului de management al calității pentru producția și vânzarea de module DRAM și memorii Flash), Wilk asigură produse inovatoare și de înaltă calitate, pe care le adaptează, în egală măsură, la cerințele specifice ale clienților.

Printre alte servicii, asistența tehnică include disponibilitatea pe termen lung a componentelor, diagnosticarea funcțională și de mediu, precum și instruire și consultanță personalizate.

Alți furnizori de produse auxiliare

Rutronik colaborează și cu alți furnizori cu sediul în Europa, specializați în producția de accesorii. Acest lucru înseamnă că proiectele embedded pot beneficia de tehnologii de răcire (EKL, HSM Zamecki), pachete (Emko) și surse de alimentare (Recom) “Made in Europe”.

Livrare și asistență asigurată de Rutronik

Rutronik menține relații de lucru bune cu toți furnizorii, acestea crescând de-a lungul multor ani prin contacte personale și asistență tehnică reciprocă. Pe lângă asigurarea livrărilor la cerere, experții tehnici ai Rutronik din segmentul Embedded & Wireless îmbunătățesc serviciile furnizorilor prin efectuarea propriilor teste de memorie validate (MemTest86) pentru diverse combinații placă de bază-memorie. Prin urmare, clienții se pot baza pe funcționalitatea acestora. Există atât de multe motive bune pentru a alege “Fabricat în Europa”.

Autor: Johannes Gasde, Corporate Product Manager Embedded & Wireless la Rutronik

Rutronik | https://www.rutronik.com

S-ar putea să vă placă și