Micro-spectrometru Hamamatsu de mărimea unui vârf de deget

Capabilitatea unui spectrometru policromatic într-o capsulă compactă

by gabi

Micro-spectrometrele Hamamatsu oferă toate performanțele unui spectrometru policromatic într-o capsulă compactă de dimensiunea unui vârf de deget. Această dimensiune mică a fost obținută utilizând un sistem de tip barieră reflectorizantă, realizată prin nanoimprimare și un senzor de imagine CMOS cu o fantă gravată (vezi imaginea de mai jos).

Micro-spectrometrul C12880MA are o gamă spectrală de 340nm − 850nm și este proiectat pentru o integrare ușoară în echipamente portabile de măsurare (funcție de sincronizare integrată). Acest senzor de spectru miniatural are sensibilitate ridicată, capsulă etanșă (siguranță la funcționarea în condiții de umiditate), rezoluție spectrală maximă de 15 nm și funcție de declanșare electronică. Dimensiunea este de numai 20,1 mm × 12,5 mm × 10,1 mm, iar masa este de 5g.

Ca exemple de aplicații posibile se pot evidenția: inspecție alimente; biometrie (POC); testere iluminare; dispozitive de monitorizare și control a calității apei și alte dispozitive de monitorizare mediu etc.

Modulul C13016, ilustrat mai jos, combină micro-spectrometrul C12880MA cu un circuit de evaluare care poate fi controlat convenabil printr-o conexiune USB la computer. Acest modul este ideal pentru testarea inițială, precum și pentru integrarea în dispozitive portabile de măsurare.

Cu software-ul de evaluare inclus și rezoluția mare analog-digitală, acest modul facilitează preluarea datelor de spectru cu înaltă calitate. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați site-ul web RS, număr de stoc 200-9489.

Hamamatsu Photonics este unul dintre liderii mondiali în producția de componente și sisteme optoelectronice. Filozofia corporativă a companiei pune în evidență progresul fotonicii prin cercetări ample, conducând la produse de ultimă generație. Toate produsele sunt proiectate să acopere întregul spectru optic și să ofere soluții pentru o mare varietate de aplicații, inclusiv instrumente analitice, de consum, industriale și medicale.

Autor: Bogdan Grămescu
Aurocon Compec – https://www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu