Renesas extinde Quick Connect Studio cu personalizare de cod în timp real, depanare la distanță și un portofoliu larg de dispozitive acceptate

Primul instrument de dezvoltare a sistemelor bazat pe cloud din industrie care permite realizarea rapidă de prototipuri și co-optimizarea software-ului și a hardware-ului

by gabi

Renesas Electronics Corporation a anunțat noi caracteristici și o acoperire suplimentară pentru Quick Connect Studio, o platformă de proiectare a sistemelor embedded bazată pe cloud. Quick Connect Studio permite utilizatorilor să co-optimizeze grafic hardware și software pentru a valida rapid prototipurile și a accelera dezvoltarea produselor.

Quick Connect Studio permite inginerilor să “tragă” și să plaseze grafic blocurile de dispozitiv și de proiectare în cloud pentru a-și construi soluția. După plasarea fiecărui bloc, utilizatorii pot genera, compila și construi software-ul de bază automat, ceea ce reprezintă o schimbare majoră către paradigma de dezvoltare fără cod. Astfel, crearea de software la nivel de producție este la fel de ușoară ca și cum ai pune laolaltă blocurile de construcție. Este nevoie de foarte puțină instruire sau investiție inițială. Puterea de calcul în cloud asigură o compilare rapidă, iar interfața grafică intuitivă reduce curba de învățare. Quick Connect Studio generează automat software de sistem care poate fi testat iterativ pe hardware.

Renesas oferă acum utilizatorilor Quick Connect Studio posibilitatea de personalizare a codului în timp real și de depanare la distanță. Codul generat automat poate fi personalizat în timp real în browser-ul aplicației. Utilizând fermele de plăci la distanță, codul poate fi testat dinamic pe hardware-ul țintă pentru a verifica funcționarea înainte de a cumpăra sau de a construi placa fizică și de a configura sistemul de testare. Această posibilitate accelerează considerabil procesul de creare a validării conceptelor și de prototipare a soluțiilor de sistem prin elaborarea concomitentă a componentelor software și hardware ale proiectării sistemului.

Renesas oferă implementări de infrastructuri securizate multi-regiune în întreaga lume pentru o experiență uniformă a utilizatorilor, cel mai rapid răspuns și o latență redusă. Acest lucru permite extinderea automată pentru a găzdui mai mulți utilizatori simultani care să acceseze platforma oriunde și oricând.

Quick Connect Studio de la Renesas face parte din platforma Quick Connect a aceluiași producător, o platformă de hardware standardizat, cu interfețe consacrate în industrie, precum PMOD™, Arduino și MIKROE. Cu ajutorul conectorilor standard, inginerii pot combina și potrivi fără probleme microcontrolere, microprocesoare, senzori și plăci de conectivitate. În viitor, utilizatorii vor putea să se extindă dincolo de Renesas, la diferiți parteneri, cum ar fi principalii furnizori de cloud, integratorii de servicii și liderii din comunitatea open-source.

Mai multe kituri de dezvoltare, PMOD-uri și plăci periferice vor fi adăugate în permanență la platformă la adresa www.renesas.com/qcstudio.

Mai multe informații în limba Engleză: Electronica Azi International

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu