Microchip prezintă un nou standard de securitate îmbunătățită a software-ului prin familia de microcontrolere PIC18-Q24

Funcțiile suplimentare de schimbare a nivelului de tensiune contribuie la creșterea flexibilității și la reducerea costurilor de sistem

by gabi

Din ce în ce mai multe obiecte de uz cotidian sunt conectate la cloud – de la telefoane mobile și vehicule la termostate inteligente și aparate electrocasnice. Odată cu această creștere a conectivității, nevoia de măsuri avansate de securitate la nivel de cip, care să protejeze atât firmware-ul, cât și datele, este critică. Pentru a se apăra împotriva amenințărilor de securitate actuale și în continuă expansiune, Microchip Technology a lansat familia de microcontrolere (MCU) PIC18-Q24.

Pentru a contracara amenințarea reprogramării malițioase a unui dispozitiv într-un sistem embedded, microcontrolerele PIC18-Q24 includ funcția de dezactivare a interfeței de programare și de depanare (PDID – Programming and Debugging Interface Disable). Atunci când este activată, această caracteristică de protecție îmbunătățită a programului a fost creată pentru a bloca accesul la interfața de programare/depanare și pentru a bloca încercările neautorizate de citire, modificare sau ștergere a firmware-ului.

Deoarece multe sisteme securizate se conectează și comunică deseori cu o mare varietate de senzori, cipuri de memorie și procesoare, microcontrolerele PIC18-Q24 dispun de I/O multi-tensiune (MVIO). Această caracteristică elimină nevoia de schimbătoare de nivel externe și permite microcontrolerelor să se interfațeze cu intrări sau ieșiri digitale la diferite tensiuni de operare. Pe lângă faptul că reduce complexitatea plăcii și costul listei de materiale (BOM), MVIO face ca microcontrolerele PIC18-Q24 să fie deosebit de potrivite ca procesoare de management de sistem, realizând monitorizarea și telemetria aferente unui procesor mai mare. Aceste sarcini aparent de rutină sunt, de obicei, cele mai vulnerabile în fața potențialilor hackeri care încearcă să obțină acces la sistemele embedded.

Familia PIC18-Q24 este, de asemenea, dotată cu opțiunea de a avea un bootloader imuabil pentru aplicațiile care doresc o modalitate sigură de actualizare a firmware-ului. Pentru a afla mai multe, vizitați pagina web PIC® MCU de la Microchip

Instrumente de dezvoltare

Microcontrolerele PIC18-Q24 sunt susținute de ecosistemul de dezvoltare cuprinzător al Microchip și au fost create pentru a se integra cu MPLAB® Code Configurator (MCC). Kitul de evaluare PIC18F56Q24 Curiosity Nano (EV01E86A) oferă suport complet pentru proiectarea cu familia PIC18-Q24. Aceste caracteristici se coordonează pentru o experiență de dezvoltare embedded fără cusur și un timp redus până la lansarea pe piață.

Prețuri și disponibilitate

Pentru informații suplimentare și pentru cumpărare, contactați un reprezentant de vânzări Microchip, un distribuitor autorizat la nivel mondial sau vizitați site-ul web al serviciilor de achiziții și servicii pentru clienți de la Microchip, www.microchipdirect.com.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu