Renesas prezintă noua serie de microcontrolere “entry-level” RA0 cu cel mai bun consum de putere din clasa sa

Dispozitivele “low-cost” vizează electronica de consum, electrocasnicele mici, controlul sistemelor industriale și automatizarea clădirilor

by gabi

Renesas Electronics Corporation a lansat seria de microcontrolere (MCU) RA0 bazate pe procesorul Arm® Cortex®-M23. Noile dispozitive RA0, ieftine, oferă cel mai mic consum total de energie din industrie pentru un microcontroler pe 32-biți de uz general.

Dispozitivele RA0 consumă un curent de numai 84,3μA/MHz în modul activ și numai 0,82 mA în modul sleep. În plus, Renesas oferă în noile microcontrolere un mod Software Standby, care reduce consumul de putere cu încă 99 de procente, până la un minuscul 0,2 µA. Împreună cu un oscilator pe cip de mare viteză (HOCO) cu trezire rapidă, aceste microcontrolere cu consum de energie foarte redus oferă o soluție ideală pentru aplicații care includ dispozitive electronice de uz general, alimentate de la baterii, aparate mici, controlul sistemelor industriale și aplicații de automatizare a clădirilor.

Set de caracteristici optimizat pentru costuri reduse

Renesas a lansat acum primul grup din seria RA0, grupul RA0E1. Aceste dispozitive au un set de caracteristici optimizat pentru aplicații cu costuri reduse. Ele oferă o gamă largă de tensiuni de operare de la 1,6V la 5,5V, astfel încât clienții nu au nevoie de un schimbător/regulator de nivel în sistemele de 5V. Microcontrolerele RA0 integrează, de asemenea, timere, comunicații seriale, funcții analogice, funcții de siguranță și funcționalitate HMI pentru a reduce costul listei de materiale. De asemenea, este disponibilă o gamă largă de opțiuni de capsulare, inclusiv o mică capsulă QFN de 3 mm x 3 mm cu 16 terminale.

În plus, oscilatorul pe cip (HOCO) de înaltă precizie (±1,0%) al noului microcontroler îmbunătățește acuratețea vitezei de transmisie și permite proiectanților să renunțe la un oscilator extern. Spre deosebire de alte HOCO-uri, acesta menține precizia în medii de la -40°C la 105°C. Grație unei game largi de temperaturi, clienții pot evita “trimming-ul” costisitor și consumator de timp, chiar și după procesul de “reflow”.

Microcontrolerele RA0E1 funcții critice de siguranță pentru diagnosticare, precum și o bibliotecă de autotestare IEC60730. Acestea oferă, totodată, funcții de securitate, inclusiv generatorul de numere aleatoare reale (TRNG) și biblioteci AES pentru aplicații IoT, inclusiv criptare.

Noile microcontrolere din grupul RA0E1 sunt susținute de Pachetul Software Flexibil (FSP) de la Renesas. FSP permite dezvoltarea mai rapidă a aplicațiilor prin furnizarea întregului software de infrastructură necesar, inclusiv RTOS multiplu, BSP, drivere periferice, middleware, conectivitate, rețele și stive de securitate, precum și software de referință pentru a construi soluții complexe de inteligență artificială, control al motoarelor și cloud. Acesta permite clienților să integreze propriul cod moștenit și alegerea RTOS cu FSP, oferind astfel o flexibilitate totală în dezvoltarea aplicațiilor. Utilizarea FSP va facilita migrarea proiectelor RA0E1 către dispozitive RA mai mari, în cazul în care clienții doresc să facă acest lucru.

Grupul de microcontrolere RA0E1 este disponibil acum, împreună cu software-ul FSP și cu placa de prototipare rapidă RA0E1. Mostrele și kiturile pot fi comandate fie pe site-ul Renesas, fie prin intermediul distribuitorilor. Mai multe informații despre noile microcontrolere sunt disponibile la renesas.com/RA0E1.

Mai multe informații în limba Engleză: Electronica Azi International

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu