METRIX REVOLUŢIONEAZĂ DIN NOU PIAŢA DE APARATURĂ DE MĂSURĂ

by donpedro

MULTIMETRE / ANALIZOARE “MTX MOBILE”

Aşa cum ne-a obişnuit, producătorul francez METRIX revoluţionează din nou piaţa de aparatură de măsură.

Beneficiind de un departament de cercetare-dezvoltare foarte puternic, an de an lansează produse noi pe piaţă cu caracteristici unicat, întrunind aşteptările specialiştilor privind tehnologiile de ultimă oră. Anul acesta a venit rândul multimetrelor portabile “MTX MOBILE”. Actualmente conceptul de “multimetru” tinde să se orienteze spre un instrument complex cu funcţii multiple, un analizor, de fapt. Datorită semnalelor rapide, a fenomenelor tot mai greu de caracterizat din domeniul electric şi electronic, un multimetru simplu, doar cu funcţii de măsurare şi atât nu mai este suficient, excepţie făcând poate doar cazul electricienilor care realizează testări uzuale de mentenanţă. Un tehnician, un specialist care doreşte să depisteze cauze ale unor evenimente, are nevoie de un multimetru cu funcţii de analiză. Iar dacă nivelul de preţ se menţine la un nivel rezonabil, mai aproape de zona multimetrelor decât a analizoarelor, atunci e şi mai bine. Multimetrele portabile din gama “MTX MOBILE” vin în întâmpinarea acestor cerinţe, având anumite facilităţi, unele dintre ele nemaiîntâlnite până acum în acest segment:

Sunt foarte robuste, au protecţie mecanică foarte bună, design ergonomic inovativ, cu carcasă ABS cu ecran rabatabil peste panoul frontal devenind astfel o cutie compactă, protejată total la lovituri. Ecranul rabatabil este util şi pentru reglarea unghiului de vizibilitate optim – facilitate unică, neîntâlnită la alte multimetre digitale.

Protecţie electrică foarte bună, prin blocare măsurătoare (din software-ul aparatului) şi avertizare sonoră la cuplare eronată a conectorilor.

Afişaj LCD grafic, 160 x 160 pixeli, cu contrast ajustbil şi iluminare din spate
Afişaj multiplu (4 valori simultan cu contorizare 100.000 fiecare!).

Afişare grafică – funcţie osciloscop (afişare forme de undă, cursoare, “zoom”, captură evenimente).

Operare prin butoane în locul clasicului selector rotativ de funcţii care se defectează cel mai des la un multimetru – tastatură cu micro-switch-uri (garantate la peste 100.000 de acţionări).

Clasa de precizie foarte bună (0.02% pentru MTX 3283) – ceea ce le conferă statutul de multimetre profesionale.
Banda de frecvenţe pentru măsurătorile în c.a. până la 200 KHz! (MTX 3283).
Măsurare până la 1000V c.c. şi c.a. şi până la 20A c.c. şi c.a.
Măsurători de frecvenţă până la 2 MHz, măsurare perioadă, ciclii, contor evenimente.
Măsurători de temperatură (termorezistenţe Pt100 / Pt1000 sau termocuple J / K).
Măsurare putere rezistivă U2/R sau I2R (MTX 3283).
Măsurare nivel semnal dB / dBm (MTX 3283).
Detectare glitch-uri de până la 250ms!

Înregistrator cu memorie pe termen lung – manual sau automat (cu programarea perioadei şi a intervalului de măsură şi setare praguri) – 4 parametri simultan! Pot fi înregistrate şi forme de undă (recorder grafic) şi evenimente scurte.

Funcţie “SPEC” care permite afişarea directă a incertitudinii – foarte utilă în măsurătorile metrologice (aparatul calculează şi afişează erorile instrumentului testat, raportat la mărimea măsurată şi în funcţie de domeniul de măsură).

Funcţie “AUTOPEAK” (detectare automată de vârfuri de foarte scurtă durată – 250ms!, fără limitări de factor de creastă, prin monitorizare continuă erorile cauzate de factorul de creastă ridicat sunt excluse).
Funcţii HOLD / AUTOHOLD / REL (exprimă valoarea absolută, valoarea în procente sau în dB în raport cu o mărime de referinţă) / MIN / MAX / AVG / PEAK HOLD (vârfuri de până la 250ms) / Peak Factor (factor de vârf) / Crest Factor (CF – factor de creastă).
Funcţie “SURV” (surveillance) – supraveghere, monitorizare continuă şi înrgistrare valori statistice (MIN / MAX / MED) şi evenimente cu marcă de timp, în vederea depistării perturbaţiilor şi anomaliilor; contor evenimente / cronometru.

Funcţie “măsurători favorite” care permite utilizatorului să îşi programeze cele mai frecvente măsurători şi să le acceseze rapid.

Funcţii matematice complexe
(de exemplu, poate afişa puterea electrică activă direct în W).

Măsurare pe mai multe canale simultan (până la 3 canale / 4 măsurători combinate – MTX 3283), datorită sistemului unic de borne de intrare.
Formă ergonomică – se pot purta la centură (aşa cum se vede şi în poza de la începutul articolului, eliberând astfel mâinile operatorului; comutarea funcţiilor se face cu o singură mână, apăsând un buton, neavând selector rotativ de funcţii (kit special “hands free”).
Alimentare cu acumulatori reîncărcabili – numai MTX 3282 şi MTX 3283.
Calibrarea multimetrelor MTX se realizează automat, prin interfaţa cu calculatorul; dotate cu procesoare pe 16 / 32 bits, software download-abil şi calibrare 100% digitală (pentru controlul permanent al acurateţei), atribute care le conferă statutul de instrumente din categoria “smart”.
Interfaţă RS232 (optică) / USB şi software profesional.
NOUTATE ABSOLUTĂ! În viitorul apropiat multimetrele din gama MTX MOBILE vor putea fi echipate cu interfaţă Bluetooth, fiind singurele multimetre din lume care vor putea comunica fără fir cu calculatorul sau alt echipament.

Ing. Gabriel Ghioca
arc braŞov srl
Str. Grădinarilor nr. 22, Braşov
reprezentat autorizat
Tel.: 0268-472577
Fax: 0268-419749
E-mail: arc@arc.ro
Internet: www.arc.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu