Senzori radar la CODICO

by donpedro

Senzorul Doppler utilizează o antenă de transmisie pentru a emite microunde la o frecvență specifică și o antenă de recepție pentru a recepta undele reflectate de la obiectul în mișcare. Ca rezultat al efectului Doppler, mișcarea obiectului reflectat cauzează schimbarea frecvenței undei reflectate, iar aceasta este evaluată de senzor.
FSK Doppler utilizează două frecvențe diferite pentru unda emisă, aceasta fiind transmisă alternativ, la un interval de timp pre-definit. Și în acest caz, frecvența Doppler este proporțională cu viteza obiectului în mișcare. Cele două frecvențe diferite conduc la generarea a două frecvențe Doppler diferite, caracterizate de un defazaj.

Defazajul poate fi utilizat pentru a stabili distanța până la obiectul în mișcare. Dacă obiectul nu se mișcă este imposibil de determinat distanța.

În cazul FMCW, microundele sunt emise utilizând o frecvență modulată liniar. Aici, unda reflectată prezintă o întârziere. Aceasta este proporțională cu distanța, care poate fi evaluată astfel de senzor.

NJR4265

În concluzie, pot fi realizate următoarele măsurători: utilizând efectul Doppler este posibilă măsurarea unui obiect în mișcare și a vitezei sale pe o zonă mare; FSK Doppler ajută la determinarea vitezei unui obiect în mișcare și a distanței până la acesta (un obiect staționar este invizibil pentru un astfel de senzor); FMCW face posibilă măsurarea obiectelor staționare și a distanței până la acestea. Până de curând, erau disponibile pe piață numai module care funcționau pe unul dintre principiile de mai sus. Modulele de astăzi dispun uneori de mai multe moduri.

Versiunea pentru 5m

NJR a dezvoltat senzori radar de mulți ani, fiind bine-cunoscută pentru gama sa largă de senzori. De exemplu, modulul NJR4265, care funcționează numai ca Doppler, poate detecta numai mișcarea. Acest modul lucrează în banda de 24GHz, iar antena și microcontrolerul sunt integrate în modul. Modulul dispune de o interfață UART pentru comunicații.
El a fost proiectat pentru detectarea obiectelor ce se mișcă încet și la o distanță mică față de senzor, precum, de exemplu, pietonii. În cazul NJR4265, distanță mică înseamnă aproximativ 10m. Aplicațiile tipice includ module de supraveghere pentru detec­tarea persoanelor, de exemplu într-un depozit, dar și module speciale pentru detectarea prezenței în unități de distribuire a băuturilor sau alte dispozitive, precum și pentru controlul iluminării în sistemele de automatizare ale clădirilor.

Versiunea pentru 30m

Dacă este necesară măsurarea distanței, NJR va oferi, de asemenea, un modul cu mod FSK Doppler și FMCW. Aplicații posibile pot fi găsite în infrastructura de trafic (precum sistemele electronice de taxare, sistemele de management al spațiilor de parcare) și în sistemele de siguranță și securitate (precum detecție coliziune, monito­rizare zonă). Pentru aceste aplicații, NJR oferă NJR4234, care lucrează atât în mod FSK Doppler, cât și în mod FMCW. În primul stadiu de dezvoltare el va fi capabil să măsoare distanța până la un obiect aflat în mișcare. În cadrul acestui modul, atât antena, cât și microcontrolerul sunt pe placă. Pentru conectarea la aplicație este disponibilă o interfață serială. Aceasta este utilizată pentru transferul parametrilor către modul, precum și al informațiilor de la modul către gazdă.
În funcție de raza de detecție necesară, vor fi disponibile două versiuni, una pentru 5m și una pentru 30m. NJR va lansa pe piață prima dată modulul pentru 30m. Acest modul va fi disponibil la CODICO, având dimensiunea de 38mm × 38mm și o grosime de numai 4.2mm.

Pentru mai multe detalii, contactați reprezentatul CODICO, dl. Ivan Mitic.

Ivan Mitic | ivan.mitic@codico.com | +43 1 86 305-194

CODICO | www.codico.com |  https://www.codico.com/shop/en/highlights.html

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu