Convertoarele coborâtoare de tensiune cu domeniu larg al tensiunii de intrare alimentează transceiverele USB Tip C în dispozitivele de nouă generaţie

by donpedro

MAX77596_PR_GraphicProiectanţii de dispozitive cu factor de formă redus USB Tip-C™ pot acum crea linii mereu active cu ajutorul convertorului coborâtor de tensiune și curent static ultra-redus MAX77596 de la Maxim Integrated Products, Inc.
Următoarea generaţie de produse care utilizează vitezele mari de transmitere de date şi capabilitatea de transfer crescut de putere ale porturilor USB Tip-C va necesita linii de alimentare de joasă tensiune pentru alimentarea controlerelor Tip-C. Dispozitivele ce utilizează domeniul de tensiune PD (Power Delivery) de la 5V la 20V, pot acum genera o linie de tensiune digitală mereu activă 1,8V/3,3V/5V pentru controlerul ce utilizează MAX77596.

Operând de la o sursă de la 3,5V până la 24V, convertorul coborâtor de tensiune MAX77596 poate stabiliza de la puterea tradiţională USB 5V, până la cei 20V din partea superioară a domeniului PD.

Gadget-urile portabile precum tablete, notebook-uri, camere şi drone – pot cu uşurinţă evolua către Tip-C cu PD utilizând sursa de alimentare flexibilă MAX77596. Anterior, clienţii ce proiectau sursa de alimentare pentru controlere USB Tip-C, trebuiau să facă un compromis între domeniul tensiunii de intrare, curentul static şi dimensiune.

O soluţie cu două cipuri era adesea necesară – un stabilizator liniar al tensiunii reduse de intrare în paralel cu un comutator de tensiune de intrare ridicată, pentru a acoperi domeniul larg de tensiune al standardului PD. MAX77596 are combinaţia unică de domeniu larg al tensiunii de intrare, curent static redus şi capsulă compactă TDFN care conduce la un timp de proiectare redus şi o dimensiune redusă a soluţiei, prin comparaţie cu soluţia cu două cipuri.
Convertorul coborâtor de tensiune MAX77596 oferă versiuni cu ieşire fixă 3,3V şi 5V şi o versiune reglabilă care permite utilizatorilor să programeze tensiunea de ieşire între 1V şi 10V cu un divizor de tensiune.

Convertorul poate suporta sarcini de până la 300mA CC. MAX77596 este un circuit integrat robust cu protecţie termică şi la scurtcircuit, start lin intern de 6,67ms ce minimizează curentul de pornire, arhitectură dovedită de control în mod curent şi o toleranţă a tensiunii de intrare de până la 42V.

Avantaje cheie
• Putere flexibilă: domeniu larg al tensiunii de intrare de la 3,5V la 24V
• Curent static ultra-redus: cei 1,1μA permit operare mereu activă
• Dimensiune mică a soluţiei: capsulă TDFN, 10 pini, 2 mm × 2,5 mm × 0,75 mm
• Răspuns tranzitoriu excelent: ieşire 50mVpp la trecerea de la 5V la 20V şi invers

Maxim Integrated
www.maximintegrated.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu