Vector oferă management dinamic al sarcinii în parcurile de încărcare

by gabi

Echipamentul hardware vCharM.edge (Sursă imagine: Vector Informatik)

Vector Informatik își extinde portofoliul de produse în domeniul infrastructurii de încărcare pentru e-mobilitate cu echipamentul hardware vCharM.edge. Operatorii de parcuri de încărcare îl pot utiliza pentru a implementa un management dinamic al sarcinii. Astfel, se evită extinderile costisitoare ale rețelei și se garantează în continuare o încărcare completă fără vârfuri de sarcină costisitoare pentru toate vehiculele.

vCharM.edge este un hardware care se instalează la nivel local în parcul de încărcare. Aici, acesta se conectează la instrumentul de management al încărcării și al sarcinii vCharM de la Vector, care rulează în cloud. În același timp, vCharM.edge comunică cu stațiile de încărcare locale prin OCPP și primește consumul de energie al proprietății (imobilului) prin intermediul unui contor de energie. (Open Charge Point Protocol (OCPP) este un protocol de aplicație pentru comunicarea între stațiile de încărcare a vehiculelor electrice (VE) și sistemul lor central de management, cunoscut și sub numele de rețea de stații de încărcare.)

vCharM.edge primește consumul de energie al imobilului pentru a crește sau a reduce puterea de încărcare în funcție de acesta. Astfel, se asigură că puterea instalată a proprietății este utilizată cât mai bine. (Sursă imagine: Vector Informatik)

Pe baza acestor valori, energia rămasă disponibilă este furnizată continuu către infrastructura de încărcare. Pentru clientul final, acest lucru înseamnă procese de încărcare mai eficiente și mai rentabile în comparație cu gestionarea statică a sarcinii. Setările și rapoartele sunt în continuare ușor de realizat și de vizualizat via cloud în vCharM.

Un alt avantaj al implementării încărcării și a managementului sarcinii la nivel local este autorizarea offline. Chiar dacă conexiunea la vCharM eșuează, vehiculele electrice sunt încărcate la stațiile de încărcare, întrucât cei mai importanți parametri sunt stocați în vCharM.edge. Autentificarea are loc, ca de obicei, prin intermediul cardurilor RFID, al unor coduri de acces sau al sistemului Autocharge.

Informații suplimentare despre vCharM.edge pot fi găsite la adresa: www.vector.com/vcharmedge

Vector

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu