CEL MAI MIC RELEU SOLID STATE CPC 1004N (CLARE USA)

by donpedro

Pornind de la experienţa proprie în realizarea de circuite MOSFET şi de la cerinţele practice privind achiziţia semnalelor de proces firma CLARE a proiectat un comutator electronic cu un canal care să satisfacă cât mai bine cerinţele impuse de astfel de aplicaţii. În principiu, achiziţia de date se face utilizând multiplexoare care transferă semnalele de intrare către un canal de conversie. Pentru o achiziţie de calitate comutatorul analogic ce constituie multiplexorul trebuie să satisfacă unele cerinţe precum: curent de fugă redus, capacitate de ieşire minimă, rezistenţa canalului OFF foarte mare, timp de comutaţie redus. În plus, aceste comutatoare trebuie să asigure un grad mic de interferenţă între canale şi să nu fie perturbate de radiaţiile electromagnetice înconjurătoare.

Utilizând ultima tehnologie MOSFET, de mare viteză şi capacitate de ieşire redusă, firma CLARE a realizat circuitul CPC 1004N care este un circuit comutator semiconductor (SSR) cu un canal normal deschis, de mică rezistenţă, cu optoizolare.
Caracteristici
capsulă: 4 pini SMD;
curent de comandă nominal: compatibil TTL/CMOS;
timpi de comutaţie:
Ton: 3ms;
Toff: 1ms;
rezistenţă canal ON: 4;
capacitate INOUT: 1pF;
curent de fugă : tip 10nA;
tensiune de izolaţie IN/OUT: 1500Vca;
curent de sarcină: 300mAcc;
tensiune de sarcină: 100Vcc.

În plus circuitul CPC 1004N are toate calităţile unui comutator semiconductor: fără părţi în mişcare, fiabilitate foarte mare, nu necesită circuit de stingere pentru tensiunile autoinduse, comutare fără arc, nu generează câmp electromagnetic perturbator.

Figura 2

Aplicaţii
telecomunicaţii;
instrumentaţie;
multiplexoare;
achiziţii de date;
comutatoare electronice;
subsisteme I/O;
contoare (de energie, apă, gaze);
medicină;
comenzi industriale;
sisteme de securitate.

Circuitul CPC 1004N este comutatorul ideal pentru a fi utilizat în realizarea de sisteme de achiziţie, transmisie şi comutaţie date care necesită rezistenţe mici de canal şi spaţii reduse.
Totodată reprezintă soluţia optimă pentru înlocuirea releelor reed cu toate avantajele prezentate de un releu solid state.

COMAT ELTH Bucureşti
Fax: 021 – 444 12 41
Tel: 021 – 410.52.81
Mobil: 0722 373 625
E-Mail: Comat-Elth@Go.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu