Power Supply de la Panasonic – prezentare generală a soluțiilor

Rezistențe, condensatoare și bobine de la un producător de renume.

by gabi

Deși în lumea de astăzi componentele electronice de bază, cum ar fi rezistențele, condensatorii și bobinele, sunt adesea eclipsate de omniprezentele microprocesoare, aceste componente, aparent banale, sunt cele care formează baza fără de care nu ar putea exista niciun sistem electronic avansat. Prin intermediul acestor componente se realizează sarcinile și funcțiile de bază ale circuitelor electronice.

Catalogul TME include o gamă de companii producătoare de componente pasive. Una dintre acestea este gigantul japonez de electronice Panasonic. Ar fi dificil să descriem într-un singur text toate componentele disponibile în catalogul TME, așa că de data aceasta ne vom concentra pe câteva categorii selectate. Elementele Power Supply de la Panasonic au un design inteligent care crește durata de viață a componentelor de până la două ori. În același timp, proiectanții au reușit să reducă semnificativ dimensiunea produselor, economisind până la 60% din spațiul necesar pentru aplicațiile PCB, ceea ce este de mare importanță în cazul multor dispozitive.

Rezistențe SMD

Rezistor thick film cu putere de 0,5W.

Rezistențele sunt componente electronice de bază care controlează fluxul de curent în circuitele electrice. În catalogul de rezistențe Panasonic, putem găsi componente în diferite variante de carcasă: 0201, 0402, 0603, 0805, 1206, 1210, 1812, 2012 și 2512, cu valori tipice pentru circuitele electronice. Adaptate pentru montarea pe suprafață SMD, componentele sunt disponibile în mai multe variante de putere, de la 50mW la 3W. În plus, rezistențele sunt conforme cu standardul AEC Q200.

Condensatoare

Condensator hibrid cu capacitate 39µF.

Oferta TME include și condensatori, adică elemente electronice de bază destinate stocării energiei. Panasonic furnizează mai multe tipuri de astfel de componente, inclusiv: condensatori polimerici și hibrizi pentru asamblare SMD și THT, condensatori electrolitici cu polaritate specifică și componente cu construcție în folie. Acești condensatori pot funcționa la tensiuni diferite, de la 2VDC la 2000VDC, în plus față de faptul că au diferite valori de capacitate, de la 0,1nF la 22mF. Ca și rezistențele, elementele capacitive respectă standardul AEC Q200 și sunt disponibile într-o plajă largă de modele de carcasă, astfel încât un condensator poate fi selectat perfect pentru soluția proiectată.

Bobine

Un alt grup de componente pasive de bază oferite de Panasonic sunt bobinele. Acestea sunt utilizate pentru a filtra semnalele și (în unele cazuri) pentru a stoca energie.

Bobină de sârmă cu inductanță de 47µH.

O gamă largă de astfel de componente de la producătorul japonez este disponibilă în catalogul TME. Proiectate pentru montarea pe suprafață SMD, bobinele au o gamă de inductanță de la 0,33mH la 0,1mH, în timp ce curentul lor de funcționare variază de la 1,7A la 56,7A. Bobinele cu fir de la Panasonic sunt conforme cu standardul AEC Q200 și au o toleranță de ±20%.

Aplicațiile elementelor Power Supply

O aplicație evidentă pentru componentele Power Supply este în sistemele de alimentare. După cum indică producătorul, rezistențele, condensatorii și bobinele Panasonic sunt ideale pentru convertoarele de tensiune DC/DC utilizate pentru a converti tensiunea continuă de la un nivel la altul. Datorită gamei largi de componente, acest tip de dispozitiv poate fi proiectat în multe moduri, în funcție de cerințele specifice ale aplicației. Cu informații despre tensiunea de alimentare, tensiunea de ieșire preconizată, curentul maxim care trece prin invertor, dar și despre eficiența acestuia, componentele potrivite din gama Panasonic sunt ușor de selectat.

După cum am menționat deja, componentele producătorului japonez fac posibilă reducerea semnificativă a spațiului necesar pentru circuit, ceea ce este foarte important pentru dispozitivele utilizate în multe aplicații industriale și de consum în care miniaturizarea este o prioritate. În același timp, calitatea și fiabilitatea ridicată a componentelor Panasonic contribuie la prelungirea duratei de viață a sistemelor, ceea ce reduce costurile și volumul de muncă al profesioniștilor din domeniul service-ului și al întreținerii.

Componentele pasive discutate sunt doar un fragment din întreaga gamă oferită de gigantul japonez. În continuare, în catalogul TME poate fi găsită o gamă largă de produse de automatizare. Acestea includ senzori de diferite tipuri (fotoelectrici, inductivi, cu fibre optice și altele), sisteme de reglare și control (întrerupătoare, contoare sau PLC-uri) și motoare electrice. La fel ca în cazul componentelor pasive și în cazul produselor de automatizare, producătorul a avut grijă să asigure calitatea și precizia soluțiilor sale, ceea ce garantează că aceste componente vor satisface cerințele exigente ale sectorului industrial.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu