Monitorizarea lanțului frigorific la nivel de element, o altă soluție “cool” NFC

by donpedro

NXP+EA0916_NXP-art--1_Fig-1În timp ce noi putem verifica prospețimea produselor alimentare prin atingere și miros, acest lucru nu este posibil cu produsele farmaceutice, cum ar fi sângele, stenturile, rășinile chimice și medicamentele. Mai mult, monitorizarea tempera­turii produselor farmaceutice este reglementată doar prin GDP (Good Distribution Practices – Bune practici de distribuție) din momentul producției și până la livrarea la o farmacie sau la un spital. Manipu­larea și depozitarea acestora de către pacient nu este permisă.
În plus, metodele existente de monitorizare a temperaturii au propriile limite. Sistemele electronice actuale sunt mari și scumpe, limitând utilizarea acestora la monitorizarea temperaturii la nivel de container sau de paleți. Există și dispozitive portabile de monitorizare a temperaturii, mici și ieftine, dar acestea sunt mai puțin precise, fiind utile doar pentru semnalarea atingerii unui prag ridicat de temperatură și, în plus, nu sunt la fel de flexibile. Drept urmare, există o reală necesitate pentru identificarea unor soluții mici și ieftine, care să poată să fie capabile să monitorizeze temparatura la nivel de produs sau cutie.

Dispozitive de măsurare a temperaturii la nivel de produs
Noua soluție NXP bazată pe NFC, oferă ambele beneficii, împreună cu multe alte capabilități, inclusiv cele de manipulare a datelor și existența unei memorii de mari dimensiuni. Soluția NHS3100 permite monitorizarea temperaturii atât în containerele destinate transportului maritim cât și la nivelul produselor individuale. Înregistrarea istori­cului temperaturii unui produs, permite atât identificarea oricărei probleme apărute în lanțul frigo­rific cât și remedierea rapidă a acestora.
Monitorizarea istoricului temperaturii produselor alimentare poate crește valoarea comercială a acestora. Cunoscând acest sistem de monitorizare, cumpărătorii știu că mărfurile au fost menținute în intervalul admis de temperatură, iar pe de altă parte, furnizorii pot să garanteze că produsele pot fi păstrate mai mult timp pentru vânzare. Pentru produsele farmaceutice, stabilitatea și eficacitatea produsului poate fi asigurată prin includerea, acestora în lanțul frigorific.

Etichete de unică folosință cu capabilități multiple
Proiectat pentru etichete de unică folosință, NHS3100 dispune de un procesor programabil ARM Cortex-M0 + și o interfață NFC pentru configurare și citire. Tot ceea ce este necesar este o baterie și o antenă. O aplicație permite utilizatorilor să vizualizeze istoricul temperaturii de pe telefoanele lor inteligente. Soluția permite, de asemenea, obținerea de informații logistice suplimentare precum lotul de produse, data expirării, permite verificarea autenticității produsului și oferă suport pentru sfaturi suplimentare oferite pacientului și posibilitatea de interacțiune.
Mostre de NHS3100 sunt disponibile împreună cu starter kit-ul sau placa de dezvoltare independentă. Kit-ul include plăcuța de PCB, cabluri, software și o aplicație de testare care permite proiectanților să dezvolte codul pentru propriile aplicații.

de Stefan De Troch
Business development Manager
NXP Semiconductors

Despre autor:
Cariera lui Stefan De Troch acoperă o gamă de inovații și dezvoltare de noi produse, începând mai întâi ca cercetător, mai târziu ca manager de dezvoltare și acum ca manager de dezvoltare a afacerilor. Timp de mai mult de trei ani, Ștefan a examinat cererile de volum pentru asistență medical și a avut ca rezultat programul Smart Pharma în care noile produse sunt introduse pentru monitorizarea lanțului frigorific și aderența terapiei. Atunci când Ștefan nu este la serviciu, se bucură de cinele petrecute împreună cu familia, de drumeții, dar și de plăcerea de a găti pentru familia lui.

NXP Semiconductors | www.nxp.com

Aurocon-NCP_Logo

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu