Conectivitate simplificată Wi-Fi cu soluţiile de module Plug-and-Play de la Silicon Labs

by donpedro

News_EA0316_SLAB0309_WGM110_wizard-geckoSilicon Labs a lansat o soluţie modulară Wi-Fi de tip plug-and-play pentru aplicaţii IoT (Internetul Lucrurilor) în care cerinţe cheie sunt performanţe RF de excepţie, amprentă redusă, dezvoltare simplă a aplicaţiei şi timp mic până la lansarea pe piaţă. Soluţia modulară complet integrată Wizard Gecko WGM110 de la Silicon Labs’ combină toate elementele necesare cerute de conectivitatea Wi-Fi robustă a IoT, incluzând aici radio de înaltă performanţă 2,4GHz 802.11b/g/n, antenă integrată, certificare globală, un microcontroler (MCU) Gecko EFM32TM prietenos din punct de vedere al puterii consumate, un pachet integrat Wi-Fi şi multiple protocoale Internet printre care TCP şi UDP cu securitate TLS.
Modulul WGM110 oferă o soluţie ideală pentru adăugarea Wi-Fi în sisteme industriale/M2M, senzori wireless, dispozitive de control de la distanţă, termostate, dispozitive casnice conectate, informare şi divertisment auto, dispozitive puncte de vânzare, precum şi echipamente de fitness şi medi­cale. Cel mai larg răspândit protocol wireless pentru IoT, Wi-Fi este suportat de laptop-uri, telefoane mobile, tablete şi un număr fără sfârşit de “lucruri” conectate, ceea ce îl face ideal pentru conectivitate dispozitiv-cloud sau dispozitiv-dispozitiv pentru a cumula sau furniza datele dispozi­tivelor IoT fără necesitatea unei infrastructuri de reţea complexe sau a unor hub-uri dedicate.
Prin integrarea radio 802.11, a antenei, a MCU-ului şi a pachetului Wi-Fi într-o soluţie pre-certificată, modulul WGM110 ajută dezvoltatorii la reduce­rea riscurilor de cercetare & dezvoltare, precum şi a costurilor, grăbind puternic lansarea pe piaţă a produsului. Nu este necesară experienţă de proiectare RF sau antenă pentru a adăuga Wi-Fi unui dispozitiv; pe durata fabricării nu este nevoie de echipamente de testare sau reglare RF.
Modulul WGM110 răspunde certificărilor mondiale RF, incluzând aici CE, FCC, IC şi alte certificări regionale. Pachetele Wi-Fi şi TCP/IP furnizează toate funcţiile de conectivitate sigură esenţiale şi API-uri, iar Silicon Labs testează constant pachetul pentru interoperabilitate cu cele mai recente ecosisteme wirelss. Modulul WGM110 poate servi ca şi client Wi-Fi sau un punct de acces Wi-Fi, făcând accesul la dispozitive la fel de simplu precum navigarea pe web. Modulul include limbajul BGScriptTM de la Silicon Labs, care poate fi utilizat pentru dezvoltarea şi găzduirea de aplicaţii finale, fără necesitatea unui MCU extern, putând rula în mod coprocesor în reţea, simplificând complexitatea conectării TCP/IP şi permiţând controlerului gazdă să gestioneze sarcinile aplicaţiei. Modulul oferă de asemenea interfeţe hardware de înaltă flexibilitate, simplificând conexiunea la peri­ferice şi la senzori.

Simplificarea dezvoltării Wi-Fi
Kit-ul de dezvoltare software (SDK) wireless complementar WGM110 include toate uneltele necesare pentru a crea aplicaţii IoT, incluzând BGScript pentru operaţii gazdă sau de sine stătătoare şi API-uri pentru modul co-procesor în reţea. Modulul WGM110 este singura soluţie disponibilă care implementează Wi-Fi cu scripting pentru a găzdui aplicaţii. Utilizând o sintaxă familiară precum BASIC, BGScript permite dezvoltatorilor să creeze aplicaţii Wi-Fi rapid, fără utilizarea unui MCU extern pentru a rula aplicaţia. Programul poate fi executat pe modulul WGM110, eliminând necesitatea unui MCU extern, ceea ce reduce costul şi spaţiul pe placă ocupat, diminuând şi durata până la lansarea pe piaţă a produsului final.
Dezvoltarea aplicaţiilor este accelerată şi mai mult cu ajutorul profilelor şi exemplelor de aplicaţii Wi-Fi, documentaţiei extinse şi comunităţii online.
Inginerii embedded pot începe dezvoltarea în numai câteva minute cu kit-ul de start wireless SLWSTK6120A, ce dispune de un modul WGM110, plăci de bază, senzori de temperatură şi umiditate, accelerometru, joystick, LED-uri, butoane cu apăsare, display şi interfaţă USB.

Silicon Labs
www.silabs.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu