Sistemul de telecomandă IR TRANSMITTER

by donpedro

În acest articol vă prezentăm sistemul IR TRANSMITTER produs de firma ALCAD care permite transmiterea semnalului de telecomandă prin reţeaua de alimentare de 220 V. În acest fel se pot comanda diverse tipuri de aparate (receptor satelit, videorecorder, televizor, combina muzicală) dintr-o cameră în alta prin simpla conectare la reţea

.
Scurtă prezentare
Pentru comanda diverselor tipuri de aparate electronice (televizor, combină muzicală, etc.) sunt folosite telecomenzi cu infraroşu. Acestea funcţionează doar când telecomanda este direcţionată spre aparatul pe care îl comandă şi nu există un obstacol interpus. Ce putem face în cazul în care dorim să comandăm unele aparate când ne găsim în camere diferite?

Acest neajuns a fost rezolvat de producători prin folosirea ca suport de transmisie fie unda radio în gamele de frecvenţă 433 Mhz sau 2,4 Ghz fie ca în acest caz, chiar reţeaua de alimentare de 220V. În cazul soluţiei radio care foloseşte antene de mici dimensiuni şi directive, dezavantajul important este că distribuţia suferă alterări la transmisie între diverse camere datorită pereţilor groşi de beton. De asemenea, este imposibil de transmis simultan la mai multe televizoare din cauza antenelor foarte directive. În acest caz firma Alcad vine cu soluţia de transmisie a semnalului chiar prin reţeaua de 220V. Având în vedere că toate camerele au prize de alimentare, interconectarea se face doar prin conectarea aparatelor la prize.
IR TRANSMITTER
Este un sistem ce transmite semnalul de telecomandă dintr-o cameră în alta. Sistemul este compus din două aparate:
Emiţătorul care recepţionează semnalele luminoase de la telecomanda aparatului pe care dorim să-l comandăm; semnalul modulează o purtatoare care este transmisă prin reţeaua de alimentare în toată casa. În figura alăturată este prezentat emiţătorul.
Receptorul preia această purtătoare şi o demodulează extrăgând semnalul de comandă care va activa ledul IR aşezat în dreptul fotodiodei de recepţie a aparatului pe care i-l comandăm.
De remarcat este faptul că receptorul are posibilitatea de a comanda două aparate simultan, de exemplu un televizor şi o combină muzicală deoarece are incluse 2 leduri IR , unul chiar în el şi celălalt suplimentar cu un cablu flexibil.
Aparatul este produs în sistem kit (emiţător + receptor) şi separat emiţătoare. În acest fel se poate comanda din mai multe camere.
Informaţii suplimentare:

Antech 98 s.r.l.
Tel. / Fax : 01-675.70.66
e-mail : aandrei@mailbox.ro
www.alcad.net

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu