Mobilitatea electrică: De la cotidian la extrem

Dificultatea dezvoltării conectorilor pentru o gamă diversă de produse, de la biciclete electrice la avioane

by gabi

Mobilitatea electrică prosperă, în noua eră a energiei ecologice. Conceptul nu este limitat la mașinile opulente ale celor super-bogați. Dimpotrivă, acum vedem scutere, biciclete, avioane și ambarcațiuni alimentate de electricitate. Aici, Hans Wegendal, Regional Sales Manager la compania specializată în cabluri și conectori, PEI-Genesis, discută despre piața mobilității electrice și despre felul în care conectorii pentru vehicule electrice ai companiei sunt utilizați pe această piață în rapidă schimbare.

În ultimul deceniu, vehiculele electrice au trecut de la a fi rezervate pentru mașini sport de lux la autoturisme de serie. Mai recent, s-a înregistrat o creștere în sectorul vehiculelor electrice pentru un singur pasager, precum scuterele sau bicicletele în orașe, iar unele companii chiar creează scheme pentru a încuraja utilizarea vehiculelor electrice pentru un singur pasager, datorită eficienței și accesibilității lor. Potrivit organizației caritabile din domeniul transporturilor Collaborative Mobility UK, între 2020 și finalul lunii ianuarie 2023 s-au înregistrat în total aproximativ 34 de milioane de călătorii pe scutere electrice în Regatul Unit.

Scuterele nu sunt singurele vehicule electrificate. Potrivit International Air Transport Association, avioane electrice mai mici, de până la nouă locuri, zboară deja, avioane electrice de până la 19 locuri sunt planificate pentru acest deceniu, iar avioanele regionale sunt planificate pentru anii 2030.

Asigurarea capacității conectorilor

Acest aflux de noi tipuri de vehicule electrice vin cu propriul set de provocări. Unele dintre aceste vehicule pot necesita conectori care sunt ușori, rezistenți la coroziune, ecranați electromagnetic, folosesc anumite placări, sunt fabricați din anumite materiale sau îndeplinesc anumite standarde ale industriei.

Fiecare produs final este diferit. Un avion electric necesită un conector cu putere ridicată comparativ cu o bicicletă electrică; un conector folosit la o ambarcațiune va trebui să aibă o protecție ridicată la umiditate. Producătorii trebuie să ia în considerare necesarul privind aplicațiile în cadrul gamelor lor de produse și trebuie să aleagă conectorul potrivit.

PEI-Genesis este una dintre cele mai importante companii specializate în conectori din lume, având unități de asamblare în Regatul Unit, Uniunea Europeană, Statele Unite și Asia. Conectorii noștri sunt proiectați pentru medii dificile în mai multe domenii, inclusiv aviație, domeniul militar și cel al energiei. Peste 70% dintre produsele noastre sunt asamblate la comandă, folosind stocul nostru de piese componente, cel mai mare din lume, cu o cantitate minimă a unei comenzi de doar un produs și perioade de livrare de doar 48 de ore. Această experiență înseamnă că suntem poziționați în mod unic pentru a satisface cererea din ce în ce mai mare pentru conectori de mobilitate electrică.

Pe măsură ce piața de mobilitate electrică se extinde în continuare, este esențial ca producătorii de vehicule electrice de toate tipurile să ia în considerare cu atenție cerințele privind conectorii, de la cele cotidiene la cele extreme. Astfel, se pot asigura că mobilitatea electrică prosperă în era puterii ecologice.

Pentru a afla mai multe despre diferiți conectori pentru vehicule electrice, vizitați pagina web a companiei.

PEI-Genesis

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu