Accesarea timpurie a extensiilor MPLAB® pentru VS Code® oferă proiectanților posibilitatea de a utiliza instrumentele de dezvoltare Microchip în cadrul popularului IDE

by gabi

Profitând de versatilitatea Microsoft® Visual Studio® Code (VS Code®), Microchip Technology a lansat o versiune cu acces timpuriu a extensiilor MPLAB® pentru VS Code. Această lansare oferă proiectanților de sisteme embedded instrumente pentru a importa proiecte din MPLAB X IDE (Integrated Development Environment) în VS Code, accesând, în același timp, suportul Microchip de depanare și programare. Această inițiativă face parte din strategia pe termen lung a Microchip de a-și extinde ofertele și de a veni în sprijinul dezvoltatorilor care lucrează în cadrul ecosistemului VS Code.

MPLAB X IDE este un software expandabil, extrem de configurabil, care încorporează instrumente puternice pentru a-i ajuta pe dezvoltatori să descopere, să configureze, să dezvolte, să depaneze și să califice proiecte embedded pentru majoritatea microcontrolerelor și controlerelor de semnal digital Microchip. Extensiile VS Code îmbină capabilitățile MPLAB X IDE cu flexibilitatea VS Code pentru a crea un mediu de dezvoltare mai transparent și mai eficient atât pentru clienții noi, cât și pentru cei actuali. Aceste produse sunt lansate în cadrul unui program de acces timpuriu pentru a oferi rapid clienților instrumentele esențiale, în timp ce echipa de dezvoltare Microchip continuă să perfecționeze extensiile pe baza reacțiilor utilizatorilor.

În perioada acestei versiuni de acces timpuriu, extensiile MPLAB pentru VS Code includ capabilități precum importul proiectelor MPLAB X IDE și abilitatea de a compila, programa și efectua depanarea de bază cu orice dispozitiv Microchip acceptat. În plus, MPLAB Data Visualizer poate fi utilizat în VS Code prin intermediul unei extensii, oferind utilizatorilor posibilitatea de a vedea ce se întâmplă pe dispozitiv în timpul execuției.

Actualizările viitoare vor aduce MPLAB Code Configurator în VS Code pentru a ajuta la setarea proiectelor preconfigurate. De asemenea, a început dezvoltarea unei extensii VS Code pentru MPLAB Machine Learning Development Suite și a unei extensii MPLAB suplimentare pentru asistență pentru generarea de cod AI pentru revizuirea și îmbunătățirea codului din interiorul IDE.

Lansarea “MPLAB Extensions for VS Code” înseamnă o nouă etapă de accesibilitate și flexibilitate pentru dezvoltatorii care utilizează instrumentele Microchip. Această lansare reprezintă primul caz în care software-ul MPLAB IDE este disponibil în afara ecosistemului de dezvoltare MPLAB, dar este doar începutul unei integrări mai ample a Microchip cu comunitatea VS Code. Caracteristicile actuale au fost create pentru a satisface nevoile imediate ale dezvoltatorilor, cu intenția de a continua rafinarea setului de instrumente și de a introduce noi extensii cu funcționalități adăugate în viitor.

Pentru a afla mai multe despre ecosistemul Microchip de instrumente de dezvoltare și software, vizitați: https://www.microchip.com/en-us/tools-resources.

Prețuri și disponibilitate

“MPLAB Extensions for VS Code” este disponibil gratuit; unele caracteristici avansate pot necesita o licență de abonament. Pentru informații suplimentare și pentru achiziționare, contactați un reprezentant de vânzări Microchip, un distribuitor autorizat la nivel mondial sau vizitați site-ul web Microchip pentru achiziții și servicii pentru clienți, www.microchipdirect.com.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu