Carcasele BOPLA Bocube Alu oferă o protecție maximă! Au trecut testul IP69!

by donpedro

Într-un test curent de încadrare în clasă de protecție conform DIN EN 60529, carcasele rezistente din aluminiu, din seria BOPLA Bocube Alu demonstrează că protejează elementele electronice sensibile nu numai împotriva condițiilor dure de mediu, dar și împotriva jeturilor de apă de înaltă presiune. Aceasta înseamnă că, în plus față de clasele de protecție IP66 (jeturi puternice de apă) și IP67 (submersie în apă la 1 metru adâncime, timp de 30 de minute), BOPLA poate garanta clasa de protecție IP69 pentru carcasele din seria Bocube Alu.

Gradul de protecție IP69 poate fi, de asemenea, reali­zat pentru dispozitive cu ecran tactil integrat. Pentru acest scop specific, BOPLA a dezvoltat un nou proces de integrare a unei plăci de sticlă în carcasele Bocube Alu. Spațiul îngust ce conținea aer între placa de sticlă și carcasă este umplut complet cu etanșant. Noul design a trecut cu succes testul de protecție IP69.
Seria Bocube Alu cuprinde 9 dimensiuni de carcasă. Toate componentele incintei − inclusiv balamalele − sunt realizate din metal și îmbinate captiv la carcasă. Carcasele electronice robuste asigură spațiu de montare pentru plăci PCB dreptunghiulare. Designul este atât atractiv, cât și practic. Acesta include o suprafață frontală încastrată pentru protecție suplimentară a componentelor electro­nice, capace captive care pot fi montate în diferite moduri și un suport special pentru elementul de compensare a presiunii în incintă. Șuruburile de închidere sunt ascunse. Balamalele și capacele sunt anodizate în culoare naturală albă ce creează un contrast elegant cu lacurile din pulbere gri-grafit (similar cu RAL 7024). Ca alternativă, carcasele sunt disponibile în gri deschis (similar cu RAL 7035), iar balamalele pot fi livrate la cerere în culori speciale.

Carcase seria BOPLA Bocube Alu pentru electronice, cu sistem de închidere rapidă și cu eliberare rapidă, ca accesoriu opțional.

Carcasele Bocube Alu impresionează cu un nivel ridicat de stabilitate mecanică, o bună izolare EMC și rezistența lor la substanțe chimice. Ele sunt rezistente la radiații UV și schimbări de temperatură, astfel încât acestea sunt potrivite pentru utilizarea în aer liber în domenii diverse: agricultură, trafic sau sectorul energiilor regenerabile.
Gama completă de catalog a seriei Bocube Alu (inclusiv accesorii cum ar fi: membrane de compensare a presiunii, panouri de montare fabricate din materiale laminate și diferite modele de șine DIN) este livrabilă imediat de la BOPLA.

Element de închidere cu eliberare rapidă.

Bocube Alu − Un nou design și caracteristici inovatoare protejează componentele sensibile chiar și în medii dificile.
9 dimensiuni
Design modern, corespunzător incintei din plastic Bocube (vezi Nota)
Toate componentele carcasei sunt din metal
Toate versiunile sunt listate în fișierul UL nr. 196 706
Capac captiv cu suprafață netedă sau cu zonă de tastatură tip membrană,încastrată
Balamale integrate în designul carcasei
Disponibile și cu șuruburi pe ambele părți (fără balamale)
Nu există șuruburi de închidere vizibile
Pregătit pentru integrarea eficientă a elementului de compensare a presiunii
Spațiu de montare pentru panouri dreptunghiulare și PCB-uri
Elemente terminale și de montare, la cerere

Carcasele Bocube Alu sunt disponibile și cu un dispozitiv de închidere cu eliberare rapidă

Bocube Alu − Carcasa cu capac are prevăzut un spațiu pentru membrană de compensarea a presiunii, articulație și garnitură de etanșare.

BOPLA oferă acum un dispozitiv de închidere rapidă ca opțiune pentru seria Bocube Alu de carcase robuste din aluminiu. Cu acest dispozitiv de închidere, carcasele pot fi deschise și închise din nou fără a fi nevoie de o sculă. Adăugarea accesoriului în carcasele existente se face ușor și nu necesită modificări.
Noul dispozitiv de închidere cu eliberare rapidă din aluminiu anodizat este disponibil pentru toate dimensiunile de carcase Bocube Alu și creează un contrast atractiv mai ales pentru carcasele gri închis. Nu este necesar să deșurubați / înșurubați pentru a deschide / închide carcasa. Nu este nevoie de un instrument, deoarece dispozitivul de închidere este operat numai cu mâna. Nu e necesară nicio prelucrare pentru a fixa în carcase dispozitivul de închidere cu eliberare rapidă.

Pentru a monta la carcasele standard existente acest dispozitiv, demontați cele două piese de pe capac și înlocuiți-le cu noul element de închidere. Carcasa Bocube Alu asigură o protecție IP 66/67 (când dispozitivul de închidere este închis).

Caracteristici
Culoare: Gri grafit, similar cu RAL 7024
Clasă de protecție: IP 66, IP 68 − 1.2 m (2 ore), IP 69

Bocube − Carcase din policarbonat conforme UL 94 V0, monocolor.

Materiale pentru carcase:
− Carcasă: GD Al Si 12, etanșare prin garnitură moale PU;
− Balamale/acoperiri: Al Mg Si 0.5 acoperit cu vopsea pulbere / colorat natural prin anodizare
− Materialele corespund cerințelor R1 sau R7 conform DIN EN 45545-2 pentru nivel de pericol HL3.

Important!
Pentru a compensa variația de presiune când se schimbă temperatura și poate apărea umiditate în incintă, vă recomandăm să folosiți un element de compensare a presiunii.

Membrană autoadezivă (ø 11 mm) de compensare a presiunii.

Elemente de compensare a presiunii
Pentru incinte fără compensare, variația de tempe­ratură, în prezența apei și umidității, va determina absorbția umezelii în incintă prin zona garniturii de etanșare.
Aceasta înseamnă că protecția IP nu mai este garantată! Pentru a compensa aceste variații de presiune cauzate de diferențele de temperatură, este absolut necesar să se monteze un element de compensare a presiunii (DAE).

Bocube − Elemente de închidere cu fixare rapidă (Set), policarbonat UL 94 V0 sau ABS

Accesorii
Bocube Alu – Accesorii: elemente de fixare pe perete, elemente de închidere, membrană auto­adezivă (ø 11mm) de compensare a presiunii, panouri de montare pe perete din materiale laminate (2 mm), șine DIN din oțel galvanizat.

Bocube B 080805 ABS-7035: Carcasă ABS cu montare pe perete, 80 × 89 × 47 mm.

Notă: Seria BOPLA Bucube – Carcase versatile din ABS sau policarbonat UL 94 V0
https://www.bopla.de/en/enclosure-technology/product/bocube.html

Mai multe informații:
www.bopla.de/en/enclosure-technology/product/bocube-alu.html
https://www.bopla.de/en/service/technical-information/pressure-compensation-elements.html

ECAS Electro (http://www.ecas.ro) este distribuitor auto­rizat al produselor BOPLA.

Constantin Savu
Director General
Ecas Electro

ECAS Electro | http://www.ecas.ro

Detalii tehnice:
ing. Cristian-Romeo Zafiu | cristian.zafiu@ecas.ro
birou.vanzari@ecas.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu