Carcase din familia Bocube marca BOPLA

Simplitate, estetică și protecție fiabilă.

by gabi

BOPLA este cunoscută pentru producția de dulapuri electrice, industriale și electronice moderne, dar ușor de utilizat. Seria Bocube este următorul pas în aceste inovații.

Deși standardizarea echipamentelor și instalațiilor electrotehnice avansează în mod constant, este imposibil să se evite elementele mai puțin tipice sau soluțiile complet individuale în orice instalație de producție sau utilaj. Adesea, acestea sunt cele care contribuie la modernizarea proceselor, în alte cazuri, rezultă din necesitatea de a combina sisteme incompatibile, de a implementa optimizarea, de a mări producția etc. În multe dintre aceste cazuri, se utilizează carcase universale, adaptându-le la o aplicație strict definită.

Seria de corpuri Bocube este perfect adaptată cerințelor unei astfel de situații. De asemenea, acestea pot fi utilizate cu succes pentru producția de dispozitive în cantități limitate, construirea de prototipuri sau realizarea de modele individuale. Mai jos, descriem caracteristicile complete ale soluțiilor pregătite de marca BOPLA – deoarece seria este alcătuită din produse cu proprietăți extrem de diferite.

Cutii Bocube

Grafit Gri Capac transparent Aluminiu

Construcție și sistem de închidere

Cea mai distinctivă caracteristică a seriei Bocube este sistemul de blocare a panoului frontal. Capacul frontal este apăsat în jos de două pârghii situate pe laturi opuse (plasate în poziție orizontală sau verticală). Acest panou poate fi înclinat, ca pe o balama, sau poate fi desfăcut din ambele cleme și scos. Această procedură nu necesită unelte speciale – mânerele laterale standard au o mică fantă în care se introduce elementul care va ajuta la forțare (lama de șurubelniță, lamă etc.). În același timp, o închidere completă este suficientă pentru a obține strângerea nominală a corpului. Acesta, la rândul său – în funcție de model – atinge clasa IP66 ca standard (complet rezistent la praf și etanș la apă), dar poate atinge chiar și IP69 (rezistență la imersiune și la jet de apă de înaltă presiune). Sistemul de închidere utilizat în familia Bocube este demonstrat de producător în videoclipul de mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=h3mZg9scvaA

Pe lângă sistemul de închidere de ultimă generație, există câteva detalii de design demne de luat în seamă care demonstrează construcția excelent gândită a corpurilor. Găurile de fixare pentru montarea pe perete sunt plasate în interiorul carcasei, dar în afara compartimentului principal, astfel încât instalarea nu compromite integritatea pereților, iar șuruburile și găurile rămân protejate de intemperii. În interiorul fiecărui model există buzunare realizate din fabrică pentru a acomoda șinele sau placa de montare, reducând la minimum necesitatea de a prelucra produsul înainte de utilizare.

De asemenea, trebuie menționat aici că seria Bocube include carcase de diferite dimensiuni: de la cele mici, care pot găzdui circuite electronice simple (80×89×47mm), până la cutii de panou cu spațiu suficient pentru două șine DIN (364×284×120mm). În cazul corpurilor mai mari, o caracteristică importantă este posibilitatea menționată anterior de montare în orientare verticală, prin care panoul frontal este deschis în sus, în jos.

Material de construcție

Carcasa Bocube adaptată la nevoile producției în serie.

Noile propuneri ale BOPLA sunt împărțite în două serii: Bocube și Bocube Alu. Prima grupă include produse din plastic, care pot fi ABS sau policarbonat, materiale cu proprietăți care le permit să fie utilizate în exterior, cu expunere la intemperii. Întotdeauna întreaga carcasă și partea frontală sunt fabricate dintr-o singură materie primă, ușor de reciclat (singura excepție este reprezentată de garniturile din poliuretan). În plus, corpurile realizate din policarbonat demonstrează clasa de rezistență mecanică IK07 și conformitatea cu standardele internaționale de foc UL 94 V-0 (rezistență la flacără, capacitate de autoextincție).

Bocube Alu

Carcasele Bocube Alu din aluminiu nu numai că prezintă clasa de protecție la impact mai mare (IK08), ci și o clasă de protecție la pătrundere de până la IP69 (utilizează garnituri de silicon). Datorită caracteristicilor materialului de fabricație, acestea oferă protecție împotriva interferențelor electromagnetice (ecranare) și posibilitatea de a disipa căldura emisă de componentele electronice în exteriorul corpului. Suprafața este acoperită cu pulbere (cu excepția componentelor mecanice, adică a balamalelor). Performanța soluțiilor Bocube Alu le face o alegere ideală pentru aplicațiile din domeniul transporturilor (inclusiv cele feroviare sau maritime), utilaje grele etc.

Componentele electromecanice rămân vizibile în spatele panoului transparent.

Aplicații și adaptabilitate

Indiferent de modelul ales, materialele de fabricație pot fi ușor de prelucrat, permițând montarea eficientă a presetupei și adaptarea construcției la o mare varietate de aplicații, menținând în același timp un nivel ridicat de etanșare. Odată închise, șuruburile de montare rămân invizibile, chiar și la modelele cu uși transparente, permițând construirea unor aparate care nu sunt doar funcționale, ci și estetice și sigure. Posibilitatea de a plasa afișaje, comenzi etc. în spatele geamului extinde și mai mult gama de aplicații în acest caz, permițând ca Bocube să fie utilizat pentru a construi elemente de monitorizare pentru funcționarea mașinilor și a unor instalații întregi sau chiar pentru a fi utilizat pentru a proteja elementele de semnalizare.

Modelele de carcase mai mici, datorită clasei lor de protecție ridicată și capacității de a fi amplasate în aer liber, sunt perfect adaptate la nevoile senzorilor IoT la distanță, cum ar fi circuitele care funcționează pe bază de baterii și care necesită înlocuirea periodică a celulelor. De asemenea, acestea pot fi adaptate cu succes pentru a acționa ca puncte de distribuție pentru instalații de alimentare, de semnalizare, de alarmă și chiar de comunicare. Pe de altă parte, tastaturile cu membrană sau butoanele pot fi integrate în panoul frontal pentru a servi drept casetă de control.

Carcasă Bocube cu tastatură cu membrană în panou.

Seria Bocube de la BOPLA oferă posibilități foarte extinse de adaptare simplă cu resurse suplimentare minime – excluzând aproape toate compromisurile cu care se confruntă cumpărătorii de carcase universale. De aceea, vă invităm încă o dată să aruncați o privire la oferta producătorului din catalogul nostru!

Cutii Bocube și Bocube Alu

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu