Prezentare generală a carcaselor universale marca Fibox

Soluții de instalare rezistente la impact și fără scurgeri.

by gabi

Mărca Fibox reprezintă o gamă variată de carcase de instalare universale. Acestea se caracterizează nu numai prin clasa lor de protecție ridicată (IP65/IP66/IP67), ci și prin rezistența la impact mecanic. Produsele din această grupă sunt excelente pentru instalații electrice, sisteme de automatizare, surse de alimentare, iluminat, precum și pentru protejarea dispozitivelor IoT.

Marca finlandeză Fibox este specializată în proiectarea și fabricarea de carcase pentru o varietate de aplicații. Cele mai multe dintre articolele producătorului sunt fabricate pentru a fi utilizate în medii dificile, în spații în care componentele de alimentare/control pot fi supuse la impacturi sau șocuri.

Producătorul și-a subdivizat portofoliul de produse într-o serie de opțiuni, fiecare dintre acestea folosind soluții de proiectare specifice și distingându-se prin materialul de construcție sau domeniul de aplicare. În acest fel, clienții pot alege cu ușurință soluții dedicate și, cel mai important, pot satisface nevoile chiar și ale aplicațiilor foarte solicitante. Mai jos este o prezentare generală a gamei producătorului, defalcată pe serii. Trebuie subliniat că majoritatea articolelor din oferta descrisă sunt disponibile direct din depozitele noastre și, prin urmare, pot fi livrate clientului în cel mai scurt timp.

Prezentare generală a soluțiilor Fibox

Carcase din aluminiu seria ALN

Carcasele din seria ALN se disting prin corpul lor din aluminiu.

Realizate din aluminiu turnat, carcasele din seria ALN au rezistență mecanică ridicată (IK08), precum și niveluri de până la IP67 (adică interiorul lor va fi protejat chiar dacă sunt scufundate în apă). Datorită materialului din care sunt construite, acestea protejează componentele instalate în interior de interferențe radio și electromagnetice (RFI, EMC) – sunt, de asemenea, ideale pentru prelucrare, permițând crearea de soluții specifice pentru aplicații. În plus, aluminiul garantează o bună disipare a căldurii. Produsele din seria ALN sunt recomandate pentru echipamente care funcționează la tensiuni de până la 1000VAC și 1500VDC, pentru instalații în aer liber și condiții de mediu dure.

Seria ARCA

Ușa este prevăzută cu o garnitură de etanșare pentru a asigura o clasă înaltă de protecție.

Gama ARCA include cofrete cu uși – montate pe perete sau pe stâlp, fabricate din policarbonat armat ranforsat cu fibră de sticlă. Modelele selectate au capace transparente. La fel ca multe dintre produsele furnizorului, acestea se caracterizează printr-o clasă de protecție ridicată (până la IP66) și rezistență la impact IK10. În plus, acestea pot funcționa la temperaturi în intervalul -40°C … 80°C. Clasa de inflamabilitate UL94-5VA înseamnă că acestea sunt sigure în prezența unei flăcări, sunt ignifuge și se autosting. Articolele ARCA răspund nevoilor dispozitivelor IoT tipice, oferind protecție împotriva factorilor de mediu și permițând comunicarea radio fără instalarea unei antene externe. Un avantaj semnificativ al carcasei este, de asemenea, rezistența lor totală la coroziune și posibilitatea de a funcționa pe termen lung în zone expuse la radiații solare (UV).

Dulapuri de control de la Fibox, seria CAB

Carcasele CAB sunt concepute ca dulapuri de comutație cu acces ușor.

Seria CAB include dulapuri de distribuție sau control care pot fi utilizate într-o serie de aplicații – industrie și parcuri de mașini, automatizări de clădiri sau instalații fotovoltaice. Acestea sunt disponibile în dimensiuni de până la 1035×835 mm (și 300 mm adâncime) pentru a găzdui un sistem complex de componente. Dulapurile sunt concepute pentru a fi montate pe perete pot fi achiziționate în versiuni cu capac montat permanent sau cu balamale (blocat cu cleme sau cu cheie). Și în acest caz, clienții se pot aștepta la un nivel ridicat de etanșeitate la aer, datorită utilizării de garnituri PUR, dar și la rezistență la impact. Din catalogul TME sunt disponibile accesorii din seria CAB, cum ar fi placi și kituri care facilitează instalarea componentelor în interiorul carcasei.

Instalarea circuitelor de control cu carcase CARDMASTER

Canelurile din interiorul carcasei sunt folosite pentru a fixa PCB-urile.

Denumirea seriei CARDMASTER este legată de utilizarea prevăzută a acesteia: carcasele din această grupă permit montarea sigură a circuitelor pe PCB, care urmează să fie conectate la mai multe linii de alimentare, de exemplu pentru a controla consumatorii în sistemele de automatizare industrială sau de iluminat. Pereții camerei superioare sunt prevăzuți cu șine (fante) pentru instalarea rapidă a plăcilor de circuite imprimate, în timp ce peretele inferior este prevăzut cu tăieturi pentru a facilita deschiderea țevii de carcasă și introducerea firelor de instalare. Acest design permite instalarea și întreținerea rapidă a echipamentelor nestandardizate, realizate pentru aplicații specifice. Modelele echipate cu capace frontale transparente permit montarea circuitelor de semnalizare, echipate cu lumini indicatoare optice.

Seria EK

Carcasele EK ușor de instalat au o clasă de protecție impresionantă.

Carcasele EK sunt componente compacte cu o rezistență foarte mare la factorii de mediu. Acestea au fost concepute pentru realizarea de conexiuni în instalațiile de alimentare de la rețea – în principal în zonele în care conectoarele și conductorii expuși trebuie să fie protejați de umiditate și praf. În interior, acestea au găuri oarbe pentru fixarea componentelor. Pereții au capace de capăt tăiate, după îndepărtarea cărora se poate monta o șină de protecție pe carcasă (presată în patru puncte cu șuruburi pentru a asigura etanșeitatea sistemului). Tunelurile, dispuse la colțuri, au două funcții: (1) găzduiesc șuruburile de fixare a carcasei pe perete, (2) datorită unui filet în interior, sunt utilizate și pentru instalarea șuruburilor din plastic care strâng panoul frontal. Atunci când este asamblată corect, carcasa este extrem de rezistentă la pătrunderea umezelii și a prafului.

Seria EURONORD

Simplitatea este unul dintre avantajele tehnice și estetice ale seriei EURONORD.

Unul dintre principalele puncte forte ale seriei EURONORD este numărul de modele care alcătuiesc acest grup de produse – cu dimensiuni ale panoului frontal variind de la 50×52mm la 401×406mm. Acest lucru le permite proiectanților și tehnicienilor să încorporeze un singur design în mai multe aplicații, ușurând întreținerea și service-ul ulterior al instalației. Carcasele EURONORD sunt produse de uz general. Acestea sunt fabricate din ABS și/sau policarbonat (în cazul articolelor prevăzute cu un capac transparent, colorat). Printre accesoriile oferite în cadrul gamei se numără plăci de montare și suporturi de perete neintruzive, a căror utilizare va fi necesară pentru ca interiorul carcasei fixe să își păstreze clasa de protecție (IP66/IP67).

Capacul transparent permite instalarea dispozitivelor cu lumini LED.

Seria NEO

Seria NEO ilustrează perfect calitatea înaltă a produselor oferite de Fibox. În acest caz, este vorba de carcase realizate din policarbonat armat cu sticlă, ceea ce se traduce prin performanțe mecanice foarte bune și clasificare la foc UL94-5VA, rezistență la intemperii, precum și o clasă de scurgere ridicată. Având în vedere aceste aspecte și prețul atractiv, articolele NEO sunt o alternativă competitivă la dulapurile din metal. Designul permite înlocuirea ușii, dacă este necesar. Ca și în cazul majorității produselor din gama Fibox, utilizatorul se poate aștepta la o impermeabilitate excelentă (IP67) și la disponibilitatea modelelor cu capac translucid.

Seriile PICCOLO și MNX. Asamblarea componentelor electromecanice

Carcasa PICCOLO poate fi utilizată pentru a monta întrerupătoare de comandă.

Carcasele PICCOLO sunt concepute ca accesorii pentru montarea componentelor electromecanice, cum ar fi întrerupătoarele de siguranță, întrerupătoarele industriale etc. Acestea sunt, de asemenea, excelente pentru protejarea bornelor sau a conectorilor electrici, dar și a senzorilor din sistemele de automatizare. Sunt disponibile în dimensiuni de la 80×110×65 mm la 140×230×125 mm. Aceleași formate pot fi disponibile în versiuni realizate din ABS (la un preț mai mic) sau policarbonat (care oferă o rezistență mai bună la impact, cu elemente transparente în anumite cazuri).

Caracteristici și domenii de aplicare similare se întâlnesc în cazul seriei MNX. Carcasele din această grupă sunt, de asemenea, disponibile în dimensiuni mai mari (până la 255×360×152mm) și oferă mai multe opțiuni de aranjare interioară, de exemplu pentru montarea circuitelor electronice, șine DIN etc.

Produsele QUICK utilizează elemente de fixare dedicate pentru montare rapidă.

Seria QUICK

Elementele QUICK combină două caracteristici pentru a satisface nevoile instalațiilor amplasate în zone publice. Acestea sunt cutii anti-vandalism și sunt echipate cu un sistem de montare rapidă pe panou (șuruburi speciale cu arcuri de expansiune). Aceste caracteristici le permit să ofere acces rapid la punctele cheie ale instalației (pentru întreținere), dar să le lase protejate. Dacă este necesar, panoul frontal poate fi montat pe balamale disponibile ca un kit de accesorii separat.

Seria SOLID

Utilizarea produselor din seria SOLID ar trebui să fie luată în considerare de către clienții care caută cea mai durabilă și mai sigură carcasă posibilă pentru dispozitive electronice, de exemplu, controlere de iluminat la distanță, panouri de control, dispozitive IoT.

Panoul carcasei este instalat cu șuruburi din plastic dedicate.

Realizate din policarbonat, corpurile și închiderile sigilate permit protecția eficientă a circuitelor sensibile împotriva intemperiilor. Fibox furnizează o gamă de accesorii pentru acest grup de produse, oferindu-vă posibilitatea de a adapta carcasele la cerințele aplicației specifice. Acestea includ suporturi de perete (care permit montarea produselor SOLID fără a găuri pereții acestora), plăci de montare interschimbabile (care facilitează orice design interior), încuietori de ușă și șuruburi fluture, astfel încât panoul frontal să poată fi îndepărtat fără unelte (de exemplu, pentru a verifica rapid starea echipamentului sau pentru a-l reseta).

Seria TEMPO

Carcasele din seria TEMPO sunt compatibile cu multe soluții disponibile în comerț și, prin urmare, pot fi utilizate pentru a extinde sistemele existente, în special în ceea ce privește circuitele de alimentare cu energie electrică.

Produsele TEMPO sunt cele mai standard carcase din oferta Fibox.

Modelele sunt disponibile cu plăci interne și elemente de montare, datorită cărora produsele pot fi utilizate practic în orice aplicație tipică. Datorită performanțelor mecanice bune, rezistenței la agenții de mediu și chimici și prețului scăzut, soluțiile TEMPO sunt perfect adaptate la nevoile tehnicienilor care instalează sisteme extinse în unități industriale, depozite, birouri, locuințe și chiar în agricultură.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu