Întrerupătoare Reed, relee și senzori de la Coto Technology

by donpedro

În numeroase aplicații electromecanice, magneții simpli se dovedesc a fi o soluție indispensabilă. Aceștia sunt utilizați atât în automatizări simple (senzori de închidere a ușilor), cât și în sisteme mai complexe, pentru poziționarea obiectelor sau ca parte a senzorilor de viteză (și toate tipurile de tahometre). Întrerupătoarele Reed sunt utilizate cel mai frecvent pentru a detecta câmpurile magnetice. Construcția lor este foarte simplă: contactele sunt plasate într-un bulb de sticlă închis ermetic – prezența unui magnet mișcă unul dintre contacte și închide circuitul. Atât întrerupătoarele Reed, cât și releele aferente beneficiază de această tehnologie. Datorită închiderii etanșe și distanței mici dintre contacte, aceste elemente se caracterizează prin durată de viață lungă și viteză de activare. Contrapartidele lor în stare solidă sunt senzorii magnetorezistivi, în care rezistența elementului variază în funcție de intensitatea câmpului magnetic.

Toate soluțiile menționate mai sus – utilizate în mod obișnuit atât în industrie, cât și în aparatele de uz zilnic – sunt fabricate prin intermediul unor procese de producție complexe și precise. Prin urmare, furnizorii de întrerupătoare Reed, relee Reed și articole conexe sunt, de obicei, companii foarte specializate. Printre acești producători se numără Coto Technology, ale cărei soluții au fost recent incluse în catalogul TME.

Marca și oferta Coto Technology

Releele Reed COTO sunt închise într-o carcasă din oțel.

Compania americană Coto Technology este prezentă pe piață de peste 100 de ani. Oferă o gamă de produse bazate pe întrerupătoare Reed, precum și senzori de câmp magnetic cu semiconductori. Mai jos prezentăm primele articole de la producător care vor fi incluse în oferta noastră. Vă invităm să citiți mai departe, precum și să vedeți gama din catalog:

Relee Reed

Releele Reed au o serie de avantaje – se caracterizează printr-o durată de viață foarte bună, viteză de comutare și etanșeitate. Pot funcționa în circuite de înaltă tensiune (pentru elementele Coto Technology, aceasta va fi de până la 3,5kV AC sau 7,5kV DC). Soluțiile electromagnetice nu sunt depășite decât de intensitatea maximă a curentului condus, care în intervalul în cauză nu depășește 5A. Pentru a proteja contactele de radiațiile magnetice externe, corpul releelor este fabricat din oțel inoxidabil și acționează ca un scut. Articolele marca Coto Technology sunt disponibile într-o gamă de dimensiuni cu lungimi cuprinse între 9,77 mm și 71,12 mm. Sunt disponibile în variante pentru montaj prin orificiu cu un pas al conductoarelor de la 1,02 mm la 5,08 mm (de asemenea, în carcase SIP cu un singur rând).

Elementele sunt caracterizate de o rezistență de contact scăzută, chiar și până la 80mΩ. Produsele pot fi controlate cu tensiuni de la 5V la 24V DC, în timp ce rezistența bobinei variază de la 110Ω la 1,5kV. De asemenea, trebuie remarcat faptul că toate releele Coto Technology sunt testate individual în fabrică, ceea ce reduce semnificativ probabilitatea apariției unor unități defecte.

Senzor de câmp magnetic în carcasă SOT23

Senzori de câmp magnetic

Senzorii de câmp magnetic de la Coto Technology sunt componente miniaturale cu montare pe suprafață (SMD). Acestea au caracteristici de tensiune liniară (acțiune magnetorezistivă) și răspund nevoilor echipamentelor medicale, de consum și industriale, precum și sistemelor utilizate în industria auto. Pot fi ușor de adaptat pentru a funcționa în circuite logice, în aplicații tipice, cum ar fi tahometre, senzori de proximitate, nivel de lichid, închidere/deschidere și multe altele. Deoarece consumul lor mediu de curent este mai mic de 1µA atunci când sunt alimentate între 1,7V și 5,5V (modele selectate), acestea se vor dovedi utile și în aplicații mobile, cum ar fi IoT.

Întrerupător Reed cu dimensiuni de aproximativ 2 × 3 × 12mm.

Gama de senzori Coto Technology din catalogul TME include componente proiectate pentru frecvențe de până la 10kHz, care sunt componente unipolare, bipolare și omnipolare. În plus, sunt caracterizate de o bună toleranță termică – în intervalul -40°C … 85°C.

Contactori

Întrerupătoarele Reed clasice de la Coto Technology sunt adaptate la tensiuni de până la 200V DC și 140V AC, iar puterea maximă comutabilă este de 5W sau 10W (în funcție de modelul selectat). Acestea sunt elemente de contact deschise în mod normal (SPST-NO), potrivite pentru asamblarea automată în procesele SMT. Se disting prin carcasa lor dură și durata de viață excelentă.

Sursă text: https://www.tme.eu/ro/news/library-articles/page/44392/intrerupatoare-reed-relee-i-senzori-de-la-coto-technology/

Transfer Multisort Elektronik   |   https://www.tme.eu

 

 

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu