Tehnologia ușurează proiectarea de corpuri de iluminat centrate pe activitățile umane

by donpedro

Prin parteneriatul cu cei mai importanți furnizori de tehnologie în domeniul iluminatului în stare solidă, Mouser are posibilitatea de a oferi o gamă extinsă de produse care facilitează proiectarea de corpuri de iluminat de generație următoare. Accesul la cele mai recente inovații inginerești înseamnă că se pot implementa sisteme de iluminat care sunt mai bine aliniate la schimbările stării de spirit a oamenilor. Principalul distribuitor de componente electronice spune că, deși există un interes crescut pentru aceste sisteme de reglare a culorilor cu LED-uri, deoarece acestea pot îmbunătăți starea de sănătate și de bine la locul de muncă, crearea lor poate fi o sarcină complexă. Dar noua tehnologie face mult mai ușoară implementarea sistemelor de iluminat centrate pe activitățile umane.

Un element esențial pentru această abordare este un proiect de referință inovator pentru iluminatul centrat pe activitățile umane (HCL – Human Centric Lighting), dezvoltat de Microchip, o companie producătoare de semiconductoare din SUA. Pentru a ușura efortul de proiectare a corpului de iluminat, proiectul de referință poate include lumini reglabile de până la 50 de wați, folosind șiruri LED calde și reci. Proiectul include driverele de LED, un microcontroler și un modul Bluetooth Low Energy (BLE). Conectivitatea BLE permite controlul variabil complet al temperaturii culorii și al intensității luminii folosind un telefon inteligent conectat prin Bluetooth.

Toate componentele necesare pentru construirea proiectului de referință, împreună cu schemele plăcii PCB și cu software-ul sunt disponibile pe site-ul web al Mouser Electronics. Acest lucru permite o implementare rapidă, cu risc scăzut și rentabilă a HCL, ceea ce duce la un timp redus de la proiectare până la lansarea pe piață.

Detalii complete despre designul de referință HCL pot fi găsite aici

Producătorii de echipamente de iluminat pot testa capabilitățile acestei soluții sofisticate folosind o placă de evaluare specială de la Mouser. Cu ajutorul acesteia, ei pot experimenta cu sistemele de iluminat centrate pe activitățile umane, combinând LED-uri de diferite temperaturi ale culorii pentru a produce lumină care se potrivește perfect cu starea unei persoane și cu un anumit moment al zilei.

Controlerul menține o eficiență ridicată de conversie pe o gamă largă de tensiune de încărcare a LED-urilor. De asemenea, acesta poate să mențină un control precis asupra amplitudinii curentului LED, ceea ce permite atingerea unei temperaturi constante a culorii.

Această soluție este ideală pentru utilizare în aplicații de iluminat LED offline, cu o gamă largă de posibilități de reglare a intensității luminii. Riplul (variația) tensiunii de ieșire este redus aproape la zero pentru un curent prin LED fără riplu.

 

 

Mouser Electronics
Authorised Distributor
www.mouser.com
Urmărește-ne pe Twitter

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu