Surse de alimentare universale în comutație de la MEAN WELL

Produse pentru instalare în echipamente industriale și de consum.

by gabi

Sursele de alimentare MEAN WELL sunt printre cele mai populare articole din gama TME, și pe bună dreptate. În multe cazuri, acestea sunt unități universale cu o gamă foarte largă de aplicații. Pe lângă calități precum durabilitatea, protecția utilizatorului și adaptarea la standardele internaționale, acestea se remarcă, de asemenea, printr-un raport calitate-preț atractiv. Și trebuie subliniat aici că este vorba de o calitate de clasă mondială.

Următoarele sunt trei serii de surse de alimentare în comutație MEAN WELL, marcate cu simbolurile LRS, RSP, UHP. Acestea au ieșiri unice cu o anumită tensiune (în unele cazuri, aceasta poate fi reglată). Toate seriile descrise aici au fost concepute pentru instalarea în unitatea țintă, sunt surse de alimentare cu capăt deschis, ale căror carcase au găuri făcute în fabrică pentru fixarea unității.

Consultați gama de surse de alimentare din catalogul nostru (linkul de mai jos), precum și o descriere a caracteristicilor fiecărei serii în parte.

Șasiul perforat care formează carcasa facilitează răcirea prin convecție a unității.

Seria LRS

Seria LRS este concepută pentru instalarea în echipamente industriale, componente de automatizare, controlul proceselor de producție, precum și instrumente electrice și electronice, inclusiv aparate de uz casnic. Acest lucru este posibil datorită conformității surselor de alimentare LRS cu numeroase standarde internaționale. Printre acestea se numără IEC/EN60335-1 și IEC/EN61558-1 (siguranța echipamentelor electrice de uz casnic), TUV/EN/UL60950-1 (standarde europene și americane referitoare la unitățile care alimentează calculatoare și dispozitive similare) și GB4943 (reglementări conexe pentru piața chineză). Compatibilitatea largă și adaptarea la cerințele legale pentru o gamă largă de aplicații reprezintă un avantaj al tuturor seriilor prezentate aici.

Dispozitivul se caracterizează prin greutatea sa relativ redusă, de numai 230 g și printr-o gamă largă de tensiuni de alimentare (AC și DC). Șasiul metalic perforat asigură o bună disipare a căldurii chiar și cu răcire prin convecție, permițând ca sursele de alimentare să funcționeze la temperaturi cuprinse între -30 și 70°C, menținând eficiența de până la 91%. Din punct de vedere mecanic, sursele de alimentare au fost protejate împotriva vibrațiilor care cauzează suprasarcini de până la 5 g, ceea ce le permite să fie utilizate în aplicații în care vor fi expuse la vibrații sau șocuri regulate. Avantajul lor suplimentar este designul compact, cu profil redus. Caracteristicile electrice ale surselor de alimentare LRS sunt strict dependente de model. Tensiunea de intrare a produselor poate ajunge până la 373V DC sau 264V AC. Acestea sunt capabile să livreze curenți de până la 22A și tensiuni de la 3,3V la 48V DC (nereglementate). Puterea de ieșire a surselor de alimentare LRS, a cărei valoare aproximativă poate fi citită din semnătura majorității produselor Mean Well, variază între 33 și 158 W. În gol, consumul de energie al unităților nu depășește 0,3 W.

Caracteristici
Putere: 33…158W
Tensiune de ieșire: 3,3…48V DC
Tensiune de alimentare AC: de la 85…132V la 170…264V
Tensiune de alimentare DC: de la 120…373V la 240…370V
Greutate: 230…480g
Curent de ieșire: 0,8…22A
Randament: 80…91%

* Date în funcție de model.

Seria RSP

Sursele de alimentare RSP dispun de o gamă de putere mult mai largă, care ajunge până la 3000W (la 125A pentru 24V DC sau 62,5A pentru 48V DC). Datorită acestui fapt și stabilizării cu precizie ridicată (fluctuații care nu depășesc 200mV amplitudine) aceste dispozitive pot fi utilizate în prelucrarea materialelor cu laser (plottere de tăiere) precum și stații de emisie, stații releu și alte aparate radio. În cazul în care sunt respectate regulile producătorului, acestea pot fi combinate în paralel, permițând o putere de ieșire de până la 9.000 W. Tensiunea nominală de ieșire a surselor de alimentare (oferim modele de la 2,5V la 48V DC) poate fi ajustată prin intermediul unor cabluri dedicate (de obicei în intervalul de la 40% la 110%).

Sursele de alimentare RSP au o înălțime a carcasei de doar 30 mm sau 60 mm.

Toate articolele din seria RSP sunt echipate cu protecție împotriva scurtcircuitelor, suprasarcinilor, supraîncălzirii și depășirii tensiunii de alimentare admisibile, precum și cu un circuit automat de corecție a factorului de putere. În plus, acestea au o funcție de oprire de la distanță și un LED pentru a indica funcționarea. Sunt adăpostite în carcase joase (30 mm și 60 mm), cu borne de conectare realizate sub formă de terminale cu șurub. La fel ca și celelalte produse descrise aici, sunt concepute pentru a fi instalate în zone în care componentele lor vor fi răcite prin convecție, datorită închiderii perforate.

Caracteristici
Putere: 49,5…3000W
Tensiune de ieșire: 2,5…48V DC
Tensiune de alimentare AC: de la 85…264V al 180…264V
Tensiune de alimentare DC: de la 120…370V la 254…370V
Greutate: 440…4000g
Curent de ieșire: 1,6…240A

* Date în funcție de model.

Seria UHP

Un conector multifuncțional cu 14 pini a fost plasat lângă terminalele cu șuruburi

Sursele de alimentare UHP de la Mean Well au o gamă largă de funcționalități care facilitează implementarea lor în sisteme complexe, nu numai în automatizări industriale, ci și în circuite pentru încărcarea dispozitivelor de stocare a energiei sau de consum. În plus față de capacitatea de a regla cu precizie tensiunea de ieșire, precum și de a funcționa în modul de limitare a curentului de ieșire, acestea oferă funcții de oprire/pornire la distanță și un semnal care indică funcționarea corectă a sursei de alimentare. Produsele au aceeași protecție ca și seria RSP, plus imunitatea la vârfuri de tensiune de intrare (până la 300V AC pentru 5 secunde). O caracteristică distinctivă a articolelor UHP este eficiența lor ridicată de până la 96% – pierderi atât de scăzute vor fi de dorit în orice aplicație, mai ales în sistemele de energie regenerabilă și mașinile cu baterii.

Datorită preciziei lor și circuitelor de protecție care garantează o alimentare strict reglementată, acestea pot fi utilizate și în telecomunicații și în instalațiile care implementează tehnologia PoE (Power over Ethernet).

Caracteristici
Putere: 132…1512W
Tensiune de ieșire: 3,3…48V DC
Tensiune de alimentare AC: 90…264V
Tensiune de alimentare DC: de la 127…370V la 250…370V
Greutate: 468…2510g
Curent de ieșire: 4,2…80A
Randament: 88,5…96%

* Date în funcție de model.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și