Soluții inovatoare de la HARTING

Produse de conectare industrială HDC

by gabi

Conectorii industriali HARTING sunt unele dintre cele mai durabile și cunoscute soluții de pe piață. Și totuși, producătorul lor este neobosit în a prezenta articole inovatoare care nu numai că extind posibilitățile prizelor și ștecărelor, ci și îmbunătățesc munca tehnicienilor.

Vă prezentăm două soluții de la marca HARTING – dezvoltate și realizate pentru aplicații industriale, adică potrivite pentru medii dificile și utilizare pe termen lung. Aceste inovații au fost introduse de HARTING relativ recent – acestea sunt modulele Han®-Modular® Domino și Han® ES Press cu inserții PE Press. Primele permit crearea de mufe și prize adaptate cu precizie la nevoile unei varietăți de aplicații. Iar inserțiile cu sistemul ES Press permit conectarea rapidă și fără scule a cablurilor. Produsele din ambele grupuri sunt disponibile în catalogul TME și sunt gata de livrare imediată.

În acest articol vom aborda două subiecte:

  • Caracteristici generale și utilizări ale Han-Modular® Domino
  • Economie de timp cu Han® ES Press cu PE Press

Han-Modular® Domino

Un cub Domino conectat la un alt cub cu o funcționalitate diferită pentru a forma un modul.

Am avut deja ocazia să scriem despre conectorii Han-Modular® Domino. Acestea sunt inserții modulare pentru fișe și prize HDC. Avantajul lor principal este că, pentru a se potrivi nevoilor mai multor aplicații, conectorul poate fi compus. Elementele Domino fac posibilă, cu un singur modul realizarea de conexiuni de putere, de semnal, de control și chiar pneumatice. Numele seriei provine de la faptul că în fiecare modul pot exista două cuburi pătrate diferite, ceea ce face ca fiecare modul astfel construit să semene cu un cub de domino. După cum se poate vedea în videoclip, alegerea modulelor este aproape arbitrară (limitată de dimensiunea presetupei utilizate) – acestea pot conține de la 1 la 16 pini cu funcționalitate și parametri electrici diferiți. În același timp, trebuie să subliniem că acestea sunt soluții care pot fi utilizate în cadrele de balamale din seria Han-Modular®.

Cartușe Han® ES Press cu PE Press

În inserții, conectarea conductorului PE se poate face prin „clic”.

Denumirea Han® ES Press cu PE Press nu se referă la tipul de conector – aceasta definește o metodă de conectare a cablurilor fără scule. În catalogul TME, acest sistem este disponibil pentru seria Han® B și a fost utilizat în inserții care suportă de la 6 la 24 de pini (adică acolo unde accelerarea asamblării va fi cea mai vizibilă). Contactele cu tehnologia de conectare ES Press acceptă conductori de la 0,14 mm2 la 2,5mm2, ceea ce se traduce prin tensiuni de până la 500V și curenți de până la 16A. Sistemul funcționează cu conductori sub formă de cabluri și fire. Mai mult, inserțiile Han® ES Press sunt create pentru utilizarea de jumpere (punți), cu ajutorul cărora se pot conecta instantaneu contacte opuse sau adiacente.

Utilizarea sistemului ES Press este foarte simplă: cablul dezizolat este introdus în cameră, iar apoi se apasă pe „clips”.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu