Surse de alimentare AC/DC pe șină DIN de la Aimtec

Explorați posibilitățile surselor de alimentare AC/DC de marcă.

by gabi

Sursele de alimentare pe șină DIN devin din ce în ce mai populare în industria de automatizare și control industrial datorită dimensiunilor compacte, ușurinței de instalare și fiabilității lor.

Sursele de alimentare pe șină DIN marca Aimtec sunt create pentru a oferi o sursă de alimentare stabilă și fiabilă pentru echipamente și sisteme, chiar și pentru cele care funcționează în medii industriale dificile. În acest articol, vom oferi o prezentare generală a surselor de alimentare montate pe șină DIN, a caracteristicilor și avantajelor acestora. Informații tehnice mai detaliate pot fi găsite în catalogul nostru (linkul de mai jos) și în articolul nostru publicat pe această temă.

Iată următoarele secțiuni ale articolului de mai jos:

 • Surse de alimentare pe șină DIN
 • Exemple de utilizare a surselor de alimentare pe șină DIN
 • Rezumat al caracteristicilor seriei AMED-NZ

Surse de alimentare pe șină DIN

12–15 W

Sursa de alimentare pentru șină DIN este un dispozitiv proiectat pentru montarea pe o șină DIN standard, adică o șină metalică utilizată pentru montarea aparatelor de control industrial în interiorul dulapurilor sau carcaselor. Modelele de surse de alimentare pe șină DIN disponibile în comerț suportă o varietate de tensiuni de intrare și de ieșire atât de curent continuu, cât și de curent alternativ, variind de la câțiva volți la câteva sute de volți.

Intervalul de tensiune de intrare

Sursele de alimentare pe șină DIN funcționează la diferite tensiuni de intrare, de exemplu 110VAC, 220VAC sau 24VDC. Plaja de tensiuni de intrare suportate de sursa de alimentare poate fi foarte largă, ceea ce se traduce, de asemenea, într-o gamă largă de aplicații pentru dispozitiv.

Plaja de tensiune de ieșire

30–60 W

Sursele de alimentare pe șină DIN oferă, de asemenea, diferite tensiuni de ieșire, cum ar fi 5VCC, 12VCC, 24VCC sau 48VCC. Acest lucru le face o sursă de alimentare stabilă și fiabilă pentru echipamente și sisteme, chiar și pentru cele utilizate în medii industriale dure.

Protecție la suprasarcină

Sursele de alimentare pe șină DIN sunt echipate cu protecție la suprasarcină, care protejează sursa de alimentare împotriva deteriorării din cauza curentului excesiv.

Protecție la scurtcircuit

Designul sursei de alimentare pe șină DIN include, de asemenea, protecție împotriva scurtcircuitelor, care o protejează împotriva deteriorării ca urmare a unui scurtcircuit.

Protecție la supratensiune

75–100 W

Sursele de alimentare pe șină DIN au încorporată o protecție împotriva supratensiunilor, care protejează unitatea de efectele negative ale tensiunii excesive.

Seria AMED-NZ, o serie de convertoare AC/DC montate pe șină DIN fabricate de Aimtec, este proiectată pentru a satisface cerințele echipamentelor utilizate în automatizarea industrială, agricolă și a clădirilor. Seria se caracterizează prin robustețe, performanță și rată ridicată a MTBF (Mean Time Between Failures) de 300.000 de ore, garantând o funcționare fără probleme. Printre avantajele acestora se numără și eficiența ridicată de până la 91%, ceea ce permite ca pierderile de energie să fie menținute la un nivel minim absolut.

120–150 W

Seria de convertoare AMED-NZ, cu puteri cuprinse între 12W și 120W, funcționează cu o plajă de tensiune de intrare universală de la 90 până la 264VAC, iar tensiunile de ieșire disponibile sunt 5V, 12V, 15V, 24V și 48V. Pentru a proteja echipamentul țintă, convertoarele sunt echipate cu protecție pentru a preveni scurtcircuitele la ieșire, precum și supracurenții și supratensiunile. Unele modele sunt dotate și cu protecție termică, care reprezintă un nivel suplimentar de protecție.

Sistem de control al condițiilor de mediu din fermă (exemplu de aplicație)

Sistemul de control al mediului din fermă monitorizează și menține temperatura și umiditatea în limitele stabilite. Unitatea principală de control colectează date de la diverși senzori și inițiază acțiunile corespunzătoare pentru a asigura condiții optime. Modulul de comunicare 485 permite monitorizarea de la distanță și, dacă este necesar, controlul selectiv.

Produsele din seria AMED acționează ca sursă de alimentare principală și alimentează direct contactoarele. Regulatoarele în comutație Aimtec furnizează 5V pentru circuitele de control, în timp ce un convertor izolat de 5V/5V asigură alimentarea pentru comunicația izolată. În funcție de dimensiunea fermei, sistemul poate fi adaptat la echipamente AMED de diferite capacități, obținându-se astfel scalabilitate și versatilitate maximă a sistemului.

Sistem de taxare electronică (exemplu de aplicație)

Sursa de alimentare pe șină DIN de la Aimtec poate servi drept alimentare principală AC/DC pentru un sistem electronic de taxare. Acesta poate converti tensiunea de intrare de curent alternativ în 24VDC, care poate fi apoi redusă la 9V și 5VDC pentru a alimenta amplificatorul operațional rapid și unitatea de control principală. Modulul de comunicație 485 permite monitorizarea de la distanță și, dacă este necesar, controlul selectiv. Convertorul DC/DC de 5V/5 V cu 1 W oferit de Aimtec oferă o sursă de alimentare izolată pentru a crește fiabilitatea și precizia modulului de comunicație.

Rezumat al caracteristicilor seriei AMED-NZ
 • Plaja de tensiune de intrare universală: 85–264VAC, 120–370VDC sau 90–264VAC, 127–373VDC.
 • Tensiune de izolație ridicată: 4000VAC.
 • Protecție împotriva scurtcircuitului, suprasarcinii și supratensiunii la ieșire.
 • Unități de 75W și 120W echipate cu protecție termică.
 • Temperatura maximă de funcționare de 70°C pentru unitățile cu putere de 30W, 60W, 75W și 100W și de 60°C pentru modelele de 120 W.
 • Riplu și zgomot reduse: max. 240 mV (vârf la vârf) la modelele de 30W, 60W și 100W; max. 150mV (vârf la vârf) la modelele de 75W și 120W.
 • Dimensiune în conformitate cu standardul DIN 43880 pentru modelele de 30W, 60W și 100W.
 • Modelele de 75W și 120W utilizează un design subțire cu o lățime de 30/35 mm.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și