Soluție optimă pentru iluminarea cabinetelor și cutiilor electrice

Siguranța este un factor important legat de cabinetele comerciale și cutiile industriale, iar iluminarea corectă poate fi cheia.

by gabi

Benzile LED sunt componente de iluminat utilizate pentru iluminatul rezidențial, comercial și industrial. Acestea constau din mai multe LED-uri SMD montate pe o bandă, care poate fi o bandă flexibilă (bandă LED) sau o bandă rigidă (module LED). Iluminarea cu bandă este foarte ușor de utilizat și vă scutește de a fi nevoit să montați lumini individuale pe o zonă mare.

Atunci când vine vorba despre benzile LED, există câteva întrebări generale.

Una dintre acestea este ce culoare să aibă o bandă LED? Benzile sunt disponibile în numeroase culori. Benzile albe cu LED-uri sunt foarte populare pentru iluminare, deoarece puteți obține diferite temperaturi de culoare. Albul rece este mai uzual în industrie, în timp ce albul cald este ideal pentru acasă. Sunt disponibile și benzi cu LED-uri colorate, inclusiv benzi de culoare care pot fi programate pentru a crea iluminare personalizată.

O altă întrebare este la ce sunt utilizate și cum? Aplicațiile sunt numeroase, dar se pot distinge în mare: iluminare în dulapuri/cabinete/cutii; iluminare rafturi, evidențiere/accentuare etc. Pentru a-și atinge scopul aplicației, benzile pot avea diferite lungimi, fiind disponibile de asemenea și conectori pentru o instalare cât mai ușoară. Unele benzi pot fi tăiate la orice lungime, dar procedeul trebuie citit în datele tehnice, iar benzile flexibile vin adesea cu un adeziv în scopul instalării ușoare.

O întrebare importantă este dacă sunt rezistente la apă? În această situație trebuie analizată clasa de protecție: IP67 oferă rezistență completă la apă, IP45 oferă rezistență la stropire, iar IP20 este cea mai joasă clasare, dacă nu e nevoie de rezistență la apă.

Benzile LED ZWF s-au dovedit o soluție excelentă pentru o varietate foarte largă de cabinete, ce includ, fără a fi limitate doar la acestea: control trafic; management energetic; măsurare electrică și încărcare vehicule electrice. Chiar dacă pare banal, iluminarea potrivită este cheia pentru asigurarea unei mentenanțe rapide, iar LED-urile ZWF sunt ușor de instalat, oferind eficiență, durată mare de viață și o iluminare sigură pentru toate aplicațiile industriale.

Benzile LED ZWF oferă o iluminare eficientă și de înaltă calitate, răspunzând la numeroase cerințe: rezistență la apă IP67; conectare sigură la 24Vcc; montare ușoară; conectori onboard; garanție ridicată, recunoaștere UL; conformitate de mediu (RoHS, REACH).

Nr. stoc RS Descriere Cod producător JKL
178-3450 Bandă LED 337mm (13.2”) ZWF-337-24CW
178-3451 Bandă LED 438mm (17.2”) ZWF-438-24CW
178-3453 Bandă LED 939mm (37”) ZWF-939-24CW
178-3455 Conector jumper opțional 7.8” ZWF-200-J
178-3458 Conector de intrare opțional 39” ZWF-1000-I
146-2896 Clamă de montare ZWF-12-C

Benzile de iluminat cu LED-uri funcționează împreună cu driverele de LED-uri (sursa de alimentare), precum și controlerele. Există diverse interfețe pentru a controla benzile LED, cum ar fi variatoarele montate pe perete, telecomenzi cu diverse funcții etc. Toate acestea, precum și alte accesorii și unelte utile, pot fi descoperite de dumneavoastră la https://ro.rsdelivers.com/.

 Sursă: Inspirat după JKL-Components

Autor: Bogdan Grămescu
Aurocon Compec – https://www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu