Reduceţi costurile aerului condiţionat!

by donpedro

Credeţi că este dificil să faceţi ca familia să se bucure de o temperatură confortabilă? Nu este de loc dificil dacă folosiţi Six-Zone Controller. El vă permite să reglaţi sistemul HVAC (Heating, Ventilation and Air Conditioning) de încălzire, ventilaţie şi de aer condiţionat pentru a menţine temperaturi diferite în diferite părţi ale casei! Puteţi acum să încălziţi sufrageria de la parterul locuinţei dumneavoastră cu două etaje, fără ca soţia să transpire în dormitor. Sau nu va mai trebui să plătiţi pentru a încălzi sau răci dormitoarele ce nu sunt ocupate în marea majoritate a timpului. Instalaţi sistemul în locuinţă şi nu va mai trebui să suportaţi toanele bunicilor care se plâng că în camera lor este prea frig!

Proiectat pentru administrarea energiei consumate în locuinţă, acest controler de zonă integrat funcţionează ca un element central între şase termostate, ventilatoare sau valve de apă şi vă permite să faceţi lucruri ce nu ar fi posibile cu sisteme standard. De exemplu, un termostat poate cere încălzire, iar celelalte răcire. Sau puteţi programa sistemul pentru a porni un ventilator pentru a permite aerului din exterior să intre în sistem. Puteţi chiar adăuga un traductor de temperatură extern, sau un traductor în piscină, pentru a citi informaţii despre temperatura din exterior!

Controlerul se montează în apropierea sistemului HVAC şi apare ca un termostat obişnuit al echipamentului de încălzire sau de aer condiţionat. Sistemul va funcţiona corect cu cel puţin două zone de control şi vă va permite adăugarea de zone de control pe măsură ce aveţi nevoie. Pentru fiecare zonă de control este nevoie de un termostat de perete şi un “duct damper(s)” normal deschis, care este vândut separat. Deşi este un sistem total independent ce poate funcţiona alături de orice alte sisteme de automatizare casnice, el oferă şi posibilitatea de a fi controlat prin intermediul RS-485, un protocol de comunicaţii hardwired ce trimite semnale prin intermediul unei perechi de fire răsucite cum ar fi cablu de Categoria 5. Această platformă de comunicaţii este foarte sigură, aşa că nu trebuie să vă faceţi griji pentru eventuale semnale pierdute şi nici pentru interferenţe cu alte semnale de pe linia de alimentare cu energie electrică dacă aveţi un sistem X10 în casă.

Controlerul poate cere temperatura curentă din fiecare zonă, poate citi şi seta punctul de funcţionare pentru fiecare zonă, poate citi şi seta modul de funcţionare pentru fiecare zonă şi poate da mai mult de alte 20 de comenzi! Sistemul poate fi de asemenea controlat la distanţă prin intermediul RS-232 (necesită schimbarea unui cip de pe placa calculatorului). Puteţi să nu folosiţi posibilitatea de comunicaţii prin RS-485/232; controlerul de zonă va funcţiona normal folosind semnalele de la fiecare unitate murală de display. Programarea controlului acestui sistem este realizată de sistemele pentru automatizări casnice Stargate, HomeVision şi HAL2000, fiecare vândut separat. HVAC Zone Controller este compatibil cu sistemele standard care au o fază de încălzire şi până la două faze de răcire.

Numărul de zone
2-6 complet independente

Compatibilitate
Sisteme standard
(1 fază de încălzire/2 faze de răcire)

Sisteme cu pompă de încălzire
(3 faze de încălzire/2 faze de răcire)

Interfaţă de control
RS-485 sau RS-232 (opţional)

Traductor exterior
Unul (3036D sau 3036F)

Controlul ventilaţiei
Şase ieşiri 24VAC
2 fire, normal deschis, două poziţii,
Ventilatoare de zonă sau valve
3 fire, ieşire power open/power close

Vent Damper
Unul

Interfaţă de comunicaţie
RS-232, 3 fire, funcţionare full duplex.
RS-485, 2 fire, funcţionare half-duplex.
9600 Baud, 8 biţi, fără bit de paritate,
1 bit de stop; Addressable System ID 1-16

Mărime
12″ x 9″ x 2″

Greutate
3 lbs.

Alimentare
12VDC pentru Unitatea de control, 24VAC
pentru vetilatoare

Sunt de asemenea suportate sisteme cu pompă de încălzire cu până la 3 faze de încălzire şi 2 faze de răcire. Pentru început aveţi nevoie de un 3002ZC Zone Controller, o sursă de alimentare de 24 de volţi alternativ, un termostat mural cu display pentru fiecare zonă şi un ventilator normal deschis pentru fiecare zonă (accesorii vândute separat).

www.smarthome.com

S-ar putea să vă placă și