Nordic Semiconductor și Arm își reafirmă parteneriatul prin încheierea unui acord de licență pentru cele mai recente modele de procesoare cu consum redus de putere, platforme software și securitate IP

Nordic semnează acordul de licențiere Arm Total Access, asigurând accesul la procesoare de vârf și la tehnologia de securitate pentru produsele sale multiprotocol, Wi-Fi, IoT celular și DECT NR+ existente și viitoare.

by gabi

Nordic Semiconductor anunță că a semnat un contract de licență Arm Total Access (ATA) pe mai mulți ani cu Arm, companie de vârf în domeniul proiectării semiconductorilor și al platformelor software. Licența ATA garantează companiei Nordic accesul la cea mai largă gamă de Arm® IP, instrumente, asistență și instruire pentru produsele sale actuale și viitoare, inclusiv soluții multiprotocol, Wi-Fi, IoT celular și DECT NR+.

Noul contract extinde parteneriatul pe termen lung dintre cele două companii, care a început odată cu lansarea, în 2012, a seriei nRF51™ de sisteme pe cip (SoC) multiprotocol bazate pe Arm, de la Nordic. De atunci, Nordic a livrat miliarde de cipuri cu tehnologie Arm.

Arm se află în centrul portofoliului de produse al Nordic

Arm este un furnizor de modele de procesoare și platforme software eficiente din punct de vedere energetic, iar produsele sale au permis ca peste 270 de miliarde de cipuri din întreaga lume să beneficieze de sisteme de calcul avansate. Actualele serii nRF51™, nRF52™, nRF53™, nRF54L™ și nRF54H™ de sisteme pe cip (SoC) multiprotocol, precum și sistemele în pachet (SiP) celulare IoT și DECT NR+ din seria nRF91™ de la Nordic integrează microprocesoare de clasă Arm Cortex®-M. Nordic utilizează, de asemenea, IP Arm în produsele sale, împreună cu instrumente de proiectare care facilitează dezvoltarea de software de aplicații pentru a rula pe dispozitive Arm. Viitoarea foaie de parcurs a produselor Nordic include cipuri care vor utiliza Arm IP.

Dezvoltarea următoarei generații de soluții IoT

Cea de-a patra generație de SoC-uri multiprotocol de la Nordic, care include nRF54H20, evidențiază acest viitor. nRF54H20 dispune de mai multe procesoare Arm Cortex-M33 și de securitate de ultimă generație. SoC-ul și-a dovedit recent eficiența de procesare de top la nivel mondial, împreună cu performanțe de procesare superioare față de criteriile de referință EEMBC ULPMark®-CoreMark. O astfel de performanță demonstrează potențialul dispozitivelor SoC de a permite realizarea unor produse finale IoT inovatoare, imposibil de realizat până acum.

Nordic Semiconductor

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu