PLC-uri, module logice și dispozitive de achiziție de date

by donpedro

Aurocon COMPEC vă aprovizionează cu o multitudine de componente tehnice, de la un singur furnizor. Gama noastră de produse și sistemul eficient de expediere sunt completate de nivelul excepțional al serviciilor.
De-a lungul anilor ne-am creat propria gama de produse de la cei mai cunoscuți producători mondiali. Puteți avea siguranța că Aurocon COMPEC vă furnizează produse de înalta calitate pe care vă puteți baza. Cele peste 550.000 de produse pe care le oferim acoperă multe domenii, precum: automatizare, cabluri & conectori, electrice, electronice, tehnologia informației, sănătate și securitate, produse mecanice și unelte, echipamente pentru birou, surse de alimentare, semiconductori, testare și măsurare.

Destinată în mod special pentru procesele automate sau electro-mecanice, gama RS de PLC-uri, HMI-uri și de module logice va revoluționa sistemul de control al proceselor dvs. Dezvoltarea sistemelor de achiziție de date (DAQ − Data Aquisition Systems), este strâns legată de evoluția tehnicii în general și a industriei în special. Există două mari categorii de sisteme de achiziție de date: sisteme de achiziție de uz general, folosite în scopuri din cele mai diverse precum: cercetare-dezvoltare, didactic, etc. și sisteme de achiziție utilizate în mediul industrial. Ca principiu de funcționare, asemenea sisteme au rolul de a achiziționa date specifice unui anumit proces în vederea unei prelucrări ulterioare, procesarea având loc, de regulă, cu ajutorul sistemului de calcul la care sunt conectate sau de a înregistra aceste informații pentru a avea apoi acces la istoricul lor.
Găsiți tot ceea ce aveți nevoie în gama de produse ce vă este oferită de Aurocon COMPEC. Există două secțiuni principale din catalogul online în care găsiți astfel de produse: PLC-uri, module logice și achiziții de date (în cadrul Automatizare și control) și Achiziție de date și Înregistrare de date (în cadrul Testare și Măsurare). În cele ce urmează vă sunt oferite câteva exemple în acest sens.

Echipamente de producție existente modernizate cu MICA

Specializată în produse de interconectare industrială, HARTING funcționează încă din 1945, fiind foarte cunoscută pentru gama Han Connector. Performanțele ridicate și calitatea superioară reprezintă piatra de temelie a ofertei de produse HARTING, care se întinde pe mai multe segmente industriale și cuprinde o gamă largă de tehnologii, inclusiv: conectori, tehnologie de conectare a dispozitivelor și componente de rețea, incinte și ansambluri de cabluri. HARTING oferă de asemenea o gamă largă de soluții de comunicare pentru Industry 4.0, inclusiv RFID și sistemul de calcul și achiziție de date, MICA.

Aceste produse de vârf asigură soluții pentru conexiuni de date și semnale de alimentare pentru numeroase piețe, cum ar fi cea de automatizare, energie, transport, echipamente radio, management evenimentelor, construcție de mașini, medicală și infrastructură. Aurocon COMPEC vă pune la dispoziție produse HARTING, inclusiv conectori, cabluri, contoare de panou, controlere logice programabile (PLC), produse HMI, sisteme de achiziție de date, precum și accesorii.

Unul dintre produsele foarte interesante din oferta HARTING îl reprezintă MICA. Moderni­zarea liniilor de producție cu ajutorul mini-computerului industrial “open source” MICA extinde durata de viață a echipamentului, îmbunătățește randamentul procesului și reduce costurile.

MONITORIZAREA centralizată a mașinilor și optimizarea procesului este cea mai bună cale de a asigura că liniile de producție și părțile consti­tuente asociate operează mai eficient și mai economic. Numeroase mașini din linii de producție, care au între 15 și 30 de ani, pot încă să realizeze cu succes numeroase sarcini funcționale, dar fac acest lucru mai puțin eficient decât echipamentele moderne. De exemplu, ele nu au același nivel de putere de calcul, suficientă capacitate de memorie pentru a înregistra și stoca datele relevante, sau abilitatea de a comunica cu echivalentele lor mo­derne. În multe cazuri, aceste mașini utilizează formate de date și protocoale din anii 80 și 90, care nu mai sunt utilizate de PLC-urile și PC-urile industriale de astăzi. Un prim exemplu de mașină care poate realiza o funcție critică în cadrul unei linii de producție tipice poate fi o mașină de turnare plastic prin injecție. O astfel de mașină, dacă este bine întreținută, poate atinge o perioadă de funcționare mai mare de 30 de ani.
Totuși, protocolul software de operare aproape sigur nu mai este suportat și virtualizat în MES (Manufacturing Execution System), care este sistemul de control pentru gestionarea și monitorizarea procesului de producție dintr-o fabrică, nemai­fiind astfel nici economic, nici fiabil. Un MES păstrează monitorizarea informațiilor de producție în timp real, recepționând date de la roboți, mașini și angajați. Cu toate acestea sistemele de producție utilizate pentru a opera ca sisteme autonome, sunt din ce în ce mai integrate programe de planificare a resurselor întreprinderii (ERP). Scopul unui sistem de fabricație este de a îmbunătăți producția și de a reduce timpul pe ciclu, timpul total de a produce o comandă.

NOUL MICA de la HARTING (Modular Industrial Computing Architecture) este un dispozitiv de calcul ce poate soluționa direct problemele menționate mai sus, actualizând mașini mai vechi, furnizându-le un protocol de poartă de conversie către controlul central al sistemului de operare de versiune mai recentă, la o fracțiune din costul de investiție al unei mașini similare noi. Acest lucru se datorează faptului că, platforma deschisă modulară a MICA, HARTING IIC MICA permite utilizatorului să aleagă limbajul de programare și mediul de dezvoltare cu care este mai familiarizat. Ea poate crea o imagine virtuală a unui dispozitiv sau a unei mașini în lumea digitală. Platforma permite de asemenea interfețe moderne pentru dispozitive a căror modalitate de comunicație este depășită. Aceasta înseamnă că puteți converti protocoalele mașinii vechi în OPC-UA sau MQTT (MQTT este un protocol de comunicație M2M (machine-to-machine) / “Internet of Things”), cu scopul de a conecta mașini mai vechi la IoT sau sisteme MES.

Harting MICA 8 × 8 × Ethernet

Identificare De exemplu în sistemele de trenuri fără conductor, MICA mediază între toate protocoalele de comunicație – cum ar fi între senzori și sistemele de la bord – astfel încât trenurile să poată fi precis și sigur poziționate la peron.

• Nr. stoc RS: 111-3552
• Marcă: Harting
• Cod producător: 2095000000300

Harting IIC MICA (arhitectură de calcul industrială modulară) reprezintă un dispozitiv de calcul compact particularizabil, care oferă inteligență mașinilor și sistemelor existente.
Această arhitectură dă posibilitatea salvării temporare, a evaluării și procesării datelor în imediata vecinătate a mașinilor și echipamentelor. MICA oferă o integrare fără probleme a producției și IT-ului de la nivelul cel mai înalt, până la nivelul de magazin, permițându-vă proiectarea facilităților de producție pentru a fi mai modulare, accesibile și mai puțin complexe.
MICA are aprobări pentru utilizare în mediul industrial și al transportului pe calea ferată, fiind proiectat pentru a rezista în medii industriale dure pentru o perioadă lungă de timp. Identificarea, managementul mentenanței predictive și monito­ri­zarea permanentă a stării de funcționare sunt numai trei dintre multele scenarii de aplicații unde MICA își poate arăta potențialul complet. Pentru a afla mai multe despre ce poate face MICA pentru dvs., puteți accesa: HARTING-MICA.com.

Monitorizare permanentă a stării de funcționare Datele referitoare la echipamente pot fi stocate pe termen mai lung, deoarece MICA acționează ca o memorie suplimentară pentru mașinile de producție. Astfel încât cauzele de erori pot fi identificate și îndepărtate chiar și dincolo de duratele de stocare convenționale.

Management mentenanță predictivă Atunci când se utilizează mașini eterogene, MICA omogenizează diversele fluxuri de date și le permite să fie cu ușurință gestionate de către un singur sistem.

Ce veți face dvs. cu MICA?
Rețeaua MICA vă permite conectarea cu alții, lucrul împreună în cadrul unor proiecte și dezvoltarea împreună de noi proiecte. Puteți deveni o parte a rețelei la www.MICA.network.

397 de centimetri cubi de avantaje:
Software Open-Source
Abordarea open source bazată pe Linux a MICA vă permite să alegeți mediul de dezvoltare și limbajul de programare.
Carcasă robustă
Carcasa rezistentă din aluminiu este potrivită pentru medii dure industriale, corespunzând standardului IP67 și nu necesită absolut nici o întreținere.
Comunitate deschisă
Comunitatea de dezvoltare deschisă a rețelei MICA permite ca utilizatorii și dezvoltatorii să interacționeze și să dezvolte în colaborare noi idei.
Costuri reduse
Costurile de investiție pentru MICA sunt semnificativ mai mici față de cele pentru PC-uri clasice industriale. Pe durata utilizării nu este nevoie de licențiere sau taxe de leasing.
Modular Hardware
Designul modular vă permite să dezvoltați și să integrați PCB-uri funcționale și să adaptați panouri frontale, fără a schimba factorul de formă sau gradul de protecție.
Containere virtuale
Arhitectura tip container a MICA vă permite să operați simultan mai mulți senzori, dispozitive sau procese în funcțiune – independent și izolat unele de celelalte.
Prelucrare în Cloud
MICA este o interfață versatilă, care conectează mașini și facilități la nivelul de funcționare în teren direct cu sisteme IT sau servicii cloud.
Dimensiune compactă
Mulțumită dimensiunilor sale compacte (13 cm × 8 cm × 3.5 cm), MICA poate fi instalată direct și discret pe mașini și echipamente; ea se poate utiliza de asemenea direct pe șină DIN într-un cabinet electric.
Opțiuni de surse de tensiune eficiente
MICA este alimentată prin PoE/GPIO. Modelul de bază consumă 5W, ceea ce reprezintă semnificativ mai puțină energie față de computerele industriale convenționale.

Modernizare digitală – Calea către succesul Industry 4.0
Modernizare digitală prin utilizarea MICA precum un computer optimizat, adică înzestrarea cu inteligență a echipamentelor de la nivelul fabricii
MICA (arhitectură de calcul modulară industrială) permite comunicația dintre mașini mai vechi și sisteme MES și ERP
HARTING MICA și Ha-VIS RFID contribuie împreună la a transforma în realitate strategia dvs. Industry 4.0

Switch Ethernet fără management Red Lion

• Nr. stoc RS: 905-5380
• Marcă: Red Lion
• Cod producător: 104TX

Dispozitivul face parte din cadrul seriei 100 de switch-uri Ethernet rapide, fără management.
Acest switch de la Red Lion oferă performanțe puternice de rețea, cu funcționalitate plug-and-play. Cu o gamă nelimitată de opțiuni de port, echipamentele sunt gândite pentru a face față cerințelor aplicațiile industriale de achiziție de date, control și Ethernet I/O.

Caracteristici tehnice
Număr de ieșiri: 4 (bidirecțional)
Domeniul temperaturii de operare: -40°C … 80°C
Tip magistrală: RJ45
Aplicații: Control, achiziție de date, Ethernet I/O

Switch Ethernet Brainboxes cu 8 intrări analogice

• Nr. stoc RS: 847-4743
• Marcă: Brainboxes
• Cod producător: ED-549

Dispozitivul prezentat, ED-549, este un convertor Ethernet în 8 intrări analogice + gateway RS485.
Dispozitivul este compatibil cu sistemul de operare Windows, operează pe magistrală Ethernet într-un interval de temperatură de la -30°C la +80°C, beneficiind de 8 intrări analogice.

Ecran tactil TFT, 10.1 in, de la Industrial Shields

• Nr. stoc RS: 885-0939
• Marcă: Industrial Shields
• Cod producător: IS.THumLin.base

Dispozitivul este un ecran tactil bazat pe sistem de operare LINUX OS, ce încorporează un ecran tactil capacitiv de 10.1″, primul PC Linux de panou cu 10.1″, care utili­zează un procesor pe 64 de biți pentru mediul industrial. Prin utilizarea portului Ethernet este posibil controlul de la birou al tuturor parametrilor, datelor, intrărilor, ieșirilor dispozitivelor și echipamentelor dvs. Suplimentar, acest PC de panou are suficiente I/O pentru a evita necesitatea încorporării unui PLC într-un proiect simplu de automatizare și control. Pentru procese mai complexe este posibilă interconectarea câtorva astfel de PC-uri.

Caracteristici tehnice
Tip port: Ethernet, I2C, SPI, TTL, USB
Tip procesor: MX6 Dual Lite 64-biți
Tip ecran/rezoluție: TFT / 1366 × 768 pixeli
Număr de porturi: 1 (utilizat pentru funcționalitate tactilă), 6
Domeniul temperaturii de operare: 0°C … +45°C
Dimensiuni: 325.5 mm × 95 mm × 195.6 mm
Tensiune de alimentare: 7-24Vcc

PLC Mitsubishi FX3S

• Nr. stoc RS: 795-7975
• Marcă: Mitsubishi
• Cod producător: FX3S-14MR-ES

FX3S reprezintă o soluție PLC de tip montează și uită (fit-and-forget) pentru aplicații economice din punct de vedere al spațiului și costului, care necesită până la 30 I/O. Dispozitivul beneficiază de CPU, Ethernet, rețea ModBus, capacitate de program de 4000 de pași, 8 intrări și 6 ieșiri. Acest controler fără mentenanță, fără baterie, cu expandabilitate minimă este perfect pentru gestionarea proceselor simple, putând fi utilizate în locuri fără activități de întreținere regulate.

Caracteristici tehnice
Nr. intrări/ieșiri: 14 (8/6)
Memorie disponibilă: 4000 de pași
Tip ieșire: Releu, tranzistor
Domeniul temperaturii de operare: 0°C … +55°C
Timp de scanare: 0.21 μs
Dimensiuni: 60 mm × 75 mm × 90 mm
Tip montare: Pe perete
Curent de ieșire: 2A
Categorie de tensiune: 100 → 240Vac
Port comunicație: RS422, USB
Tip rețea: Ethernet, ModBus

Siemens IoT2020 – gateway inteligent educațional

• Nr. stoc RS: 124-4037
• Marcă: Siemens
• Cod producător: 6ES7647-0AA00-0YA2

Gateway-ul IOT2020 este compatibil cu majoritatea schemelor de Arduino care pot fi încărcate direct din Arduino IDE. Multe alte programe pot fi compilate și pot rula sub Yocto Linux pe controlerul utilizat X1000 SOC (X86). De asemenea, pot fi integrate și dispozitive hardware terțe, precum PLC-uri și senzori de la diferiți producători, prin Ethernet sau Serial (adaptor USB), utilizând numeroase protocoale disponibile și des­chise, precum Modbus, Profinet, REST sau MQTT.
IOT2020 este de asemenea compatibil cu shield-urile Arduino și diferite limbaje de programare, inclusiv limbaje de nivel ridicat, precum Java, C++ și Python printr-o gamă de medii de dezvoltare care include Eclipse și compilatoare pentru Yocto Linux. Dispozitivul este expandabil prin portul on-board mPCIe. Node-Red, MQTT și SQLITE3 pot fi utilizate pentru conectarea și controlul unor periferice locale sau comandate de la distanță, cum ar fi de exemplu senzorii unui dispozitiv.
Pentru mai multe informații se poate apela Forumul tehnic Siemens IOT2000 − www.siemens.com/iot2000-forum, precum și DesignSpark IOT2020 − https://www.rs-online.com/designspark/simatic-iot2020.

Caracteristici tehnice
Viteză port: COM 10/100
Tip port COM: Ethernet RJ45
Tip memorie sistem: DDR3 RAM, SRAM
Capacitate memorie sistem: 256 kB, 512 MB, 8 FLASH MB
Număr porturi COM: 1
Interfețe media: USB 2.0, USB Host & Client
Sisteme de operare: Arduino, Yocto Linux
Domeniul temperaturii de operare: 0 … 50°C
I/O pe placă: Conector Arduino
Extensie: Arduino, mPCIe
Tehnologie CPU: Intel Quark ×1000 (x86 400MHz)
Tensiune nominală: 24Vcc, 9-36V
Stocare: Card SD

 

Autor: Bogdan Grămescu

COMPEC-lOGOAurocon Compec
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu