Philips Semiconductors deschide drumul spre mobilitatea multimedia 3G cu coprocesorul său de aplicaţii de generaţia a doua

by donpedro

Philips Semiconductors a lansat la Cannes pe 20 februarie un nou membru al familiei sale de

produse de vârf ACP (Application Co-Processor – coprocesoare de aplicaţii), respectiv ACP 1.1. Terminalele portabile 3G de mâine vor integra într-o soluţie flexibilă aplicaţiile multimedia, cum ar fi sunetul digital şi informaţiile video, pe lângă actualele transmisii de date şi voce. O componentă cheie pentru fabricanţii de terminale 3G sunt tocmai aceste procesoare de aplicaţii.
Familia de produse ACP a fost proiectată pentru a uşura punerea la punct a unor soluţii de sistem optimizate folosind prototipuri hardware şi software, care permite cartarea exactă a selecţiei de IP multimedia a clienţilor pe parametrii fizici ai terminalului mobil. Noul ACP1.1 se bazează pe Nexperia™ SCP (platformă standard de comunicaţii) şi reduce costurile şi timpul necesar dezvoltării produselor prin faptul că le permite clienţilor să îşi facă prototipuri şi să verifice hardul şi softul lor înainte ca proiectarea circuitului integrat să se încheie! Nu v-ar place aşa ceva? Un circuit integrat, fie el simplu amplificator, voltmetru numeric, sincroprocesor TV sau unitate centrală de computer, care este elaborat ţinând cont de cerinţele Dvs.! Firma vă oferă un prototip, faceţi montajul, treceţi la experimente, şi apoi comunicaţi firmei ce v-a plăcut şi ce nu, ce modificări ar trebui făcute, ce funcţii ar mai fi necesare din punctul de vedere al unui utilizator al respectivului circuit integrat …
Cipul ACP1.1 conţine un puternic nucleu ARM920T, care poate rula sisteme de operare complexe precum EPOC32, e-linux şi Windows CE. Nucleul conţine nu numai un decodor de MP3-uri, ci şi un accelerator hardware de MPEG4, optimizat pentru semnalul video digital. Faţă de implementările software existente, asigură nu atât o viteză mai bună, cât o reducere semnificativă a consumului, lucru important pentru un aparat alimentat din baterii. Produsul include şi o cameră video integrată, ce se interfaţează direct cu senzorul de imagini SeeMOS™ al firmei Philips Semiconductors.
ACP1.1 acceptă diferite configuraţii de memorie, cu cipuri SRAM complet integrate. În funcţie de aplicaţiile clientului, pot fi incluse de la 0.5 la 6Mbiţi de memorie, corespunzător complexităţii aplicaţiilor multimedia ce trebuie rulate pe cip.
Familia de coprocesoare de aplicaţii ACP suportă standardele mondiale de conectivitate pentru comunicaţii fără fir şi de celulare 2G+ şi 3G. Unul din aceste standarde este Bluetooth, pe care vi l-am prezentat în numărul trecut. Este pe deplin compatibilă cu soluţiile actuale şi de viitor de bandă de bază ale firmei Philips, cum ar fi GSM OneC. Compatibilitatea se referă şi la noua familie de unităţi de gestionare a consumului de curent, ceea ce permite o gestionare optimizată a consumului pentru dispozitivele multimedia, deci o funcţionare foarte economică.
Iar generaţia următoare de Application Co-Processor de la Philips Semiconductors, aflată deja într-o fază avansată de dezvoltare, va fi o soluţie cu dublu nucleu, conţinând un ARM920T şi un procesor DSP pe 24 de biţi pentru prelucrarea de înaltă fidelitate a funcţiilor audio.
eNews@Philips.Semiconductors.com

S-ar putea să vă placă și