OKdo & OStream au anunțat la CES un nou parteneriat pentru procesare media scalabilă, de tip Edge AI

Supercomputerul ‘Edge’ deleagă operațiunile de inteligență artificială, video și CPU către componente accelerate de hardware printr-un cluster de SBC-uri.

by gabi

OKdo, divizia inovatoare dedicată computerelor pe o singură placă (Single Board Computer) și tehnologiei IoT (Internet of Things) din cadrul RS Group plc, a anunțat un parteneriat global cu OStream, liderul inovator pentru infrastructura de procesare media Edge AI.

Parteneriatul tehnologic va permite integratorilor să îmbogățească fluxurile video și audio cu informații contextuale pentru a acționa în timp real la marginea rețelei, oferind în același timp caracteristici de motor de căutare a imaginilor în aplicațiile lor. Abordarea modulară, grupată în clustere, permite o scalare adaptată de la pilot (3 TOP) la producție (800 TOP), totul într-o singură unitate hardware. Modulele PipeRunner se bazează pe unități NPU NVIDIA ORIN și RockChip, pe procesoare specifice viziunii computerizate și pe codificatoare/decodificatoare video. Soluția este implementată local și extrage fluxurile media de la camerele deja implementate în mediu.

OKdo a licențiat tehnologia PipeRunner de la OStream, care deleagă automat operațiunile de inteligență artificială de tip ‘Edge’ către cea mai optimizată componentă hardware disponibilă în cadrul clusterului. Operațiunile de inteligență artificială se execută pe NPU (neural processing unit), cele video pe VPU (vision processing unit) iar sarcinile de viziune computerizată pe CPU. În trecut, integratorii erau forțați să aleagă între serverele scalate pe verticală care oferă cantități statice de AI și CPU, dar nu și procesare video dedicată. Proiectarea orizontală a PipeRunner permite clienților să suprapună modulele NPU, CPU și VPU până la o scară imposibil de atins până acum.

Parteneriatul va stabili un traseu secundar pentru foaia de parcurs a SBC-urilor OKdo. Traseul principal al SBC-urilor de la OKdo se concentrează pe aplicațiile legate de CPU cu ajutorul plăcilor și modulelor Rock. OKdo PipeRunner va oferi o cale separată de plăci care prezintă o triplă accelerare hardware de la NPU, VPU și CPU, împreună cu software-ul necesar pentru a face să ruleze fără probleme la orice nivel de expertiză. Software-ul de cluster va deveni standard pe plăcile OKdo din acest traseu, oferind un nivel puternic care permite dezvoltatorilor să livreze valoare mai rapid.

OKdo susține că modelul “orizontal” de construire a supercomputerelor AI din SBC-uri este mult mai eficient din punct de vedere al costurilor decât modelul vertical mai limitat și mai scump.

OKdo promovează PipeRunner ca fiind util atât pentru producători, cât și pentru integratorii industriali. Acesta a fost implementat la clienți, inclusiv la o companie Fortune 100, la mai mulți integratori internaționali și a fost inclus în pachetul unei companii de top în domeniul camerelor de luat vederi. PipeRunner a fost proiectat să transmită fluxuri video și audio de la camere, să execute modele de inteligență artificială cu privire la media și să îmbogățească metadatele rezultate în formatul Object MP4. Formatul extins permite clienților să ia măsuri în timp real la periferie și să construiască un lac de date cu conținut media care poate fi căutat.

OKdo

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu