Renesas prezintă microcontrolerul RL78/G15 cu consum redus de putere și cea mai mică opțiune de capsulă disponibilă în cadrul familiei RL78, cu 8 pini

Aceste caracteristici au fost proiectate pentru a menține dimensiunile reduse ale sistemului și pentru a minimiza costul sistemelor finale, cum ar fi aplicațiile industriale, de consum, de control al senzorilor, de iluminat și invertoare.

by gabi

Renesas Electronics Corporation, furnizor de top de soluții avansate cu semiconductori, a lansat un nou microcontroler (MCU) de uz general în cadrul familiei RL78 cu consum redus de putere și dimensiuni mici ale capsulei, care vizează aplicațiile cu microcontrolere pe 8-biți. Versatilul RL78/G15 include numeroase funcții periferice și 4-8KB de memorie flash pentru cod cu dimensiuni ale capsulelor cuprinse între 8 și 20 de pini, cel mai mic dispozitiv cu 8 pini măsurând doar 3 × 3 mm. Aceste caracteristici au fost proiectate pentru a menține dimensiunile reduse ale sistemului și pentru a reduce costul sistemelor finale, cum ar fi aplicațiile industriale, de consum, de control al senzorilor, de iluminat și invertoare. În plus, temperatura ambiantă maximă de funcționare de 125°C facilitează proiectarea termică optimă, acoperind o gamă largă de temperaturi și permițând utilizarea microcontrolerului în apropierea componentelor generatoare de căldură, cum ar fi motoarele invertoarelor.

Caracteristici cheie ale RL78/G15

  • Nucleu CPU RL78 pe 16-biți operând la 16MHz
  • Gamă largă a temperaturii de operare de la -40°C la 125°C
  • Disponibil în capsule de la 8-pini la 20-pini, cu cea mai mică capsulă WDFN de 3 mm × 3mm
  • Toți pinii pot fi utilizați pentru I/O de uz general, cu excepția pinilor de alimentare VDD și VSS
  • Până la 8 KB de memorie flash pentru cod, 1 KB de memorie flash de date și 1 KB de SRAM
  • Suportă tensiuni de operare de la 2,4V la 5,5V
  • Suportă interfețe seriale multiple: CSI, UART, I2C simplu și I2C multi-master
  • Oscilator de înaltă precizie (±1.0%)
  • Comparator încorporat

Mediu de dezvoltare

La fel ca în cazul altor dispozitive RL78, inginerii care proiectează cu noul RL78/G15 pot utiliza Smart Configurator bazat pe GUI pentru a genera cu ușurință executabile pentru funcțiile periferice. Renesas oferă, de asemenea, placa Fast Prototyping Board (FPB) pentru evaluare, care vine cu interfețe Arduino Uno și Pmod™ Type 6A cu acces la toți pinii. În plus, depanarea și programarea sunt posibile folosind doar un cablu USB. Utilizând o bibliotecă Arduino care poate rula pe FPB, dezvoltatorii pot avea acces la resursele de dezvoltare ale RL78, precum și la resursele vaste oferite prin intermediul ecosistemului Arduino, astfel încât să își poată transforma rapid ideile într-o soluție funcțională.

Combinații câștigătoare

Renesas a dezvoltat adaptorul USB Power Delivery (PD) de 100W cu soluție Multi-Output, care poate alimenta o varietate de sisteme. Această sursă de alimentare foarte eficientă include un controler PFC (Power Factor Correction) de înaltă performanță, un controler AC/DC și un dispozitiv buck DC-DC de înaltă performanță, pe lângă microcontrolerul RL78/G15. Această soluție permite un încărcător mobil ‘all-in-one’ pentru ca utilizatorii să își poată încărca cu ușurință notebook-ul, tableta sau telefonul mobil fără a se îngrijora de incompatibilitate, ceea ce o face o combinație ideală pentru încărcătoare rapide, dispozitive mobile sau adaptoare. Această soluție de sistem complet face parte din combinațiile câștigătoare de la Renesas, care combină în mod optim dispozitive Renesas compatibile între ele, care funcționează împreună fără probleme pentru a reduce riscul de proiectare al utilizatorului și pentru a scurta timpul de lansare pe piață. Renesas oferă peste 300 de alte Combinații câștigătoare cu o gamă largă de produse din portofoliul său. Mai multe informații sunt disponibile la: https://www.renesas.com/win.

Disponibilitate
RL78/G15 este disponibil începând de astăzi în producție de volum. Mai multe informații despre noul produs și despre instrumentele de suport sunt disponibile la: https://www.renesas.com/rl78g15.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu