O nouă dimensiune a accelerației: Bosch lansează cele mai mici accelerometre MEMS din lume pentru dispozitive purtabile și auditive

Variantă ușor de integrat cu detectare prin voce

by gabi

Spațiul este extrem de limitat în cazul aparatelor auditive, ceasurilor inteligente și al altor produse portabile de consum, iar toate componentele trebuie să fie cât mai mici posibil. În același timp, producătorii de echipamente originale solicită numărătoare de pași ‘plug-and-play’ și alți senzori cu funcții integrate care permit o implementare ușoară, fără cunoștințe detaliate despre aplicații. Pentru a face față acestor provocări, Bosch Sensortec a lansat BMA530 și BMA580, cele mai mici accelerometre MEMS din lume. Ambele dispozitive includ caracteristici încorporate care le fac ușor de proiectat. BMA530 urmărește activitățile cu ajutorul contorului de pași și este potrivit în special pentru dispozitivele purtabile, iar BMA580 vizează dispozitivele auditive cu detectarea activității prin voce.

În comparație cu actuala generație de accelerometre Bosch (BMA253), BMA530 și BMA580 au o amprentă cu 76% mai mică și au fost reduse în înălțime de la 0,95 mm la 0,55 mm. Această reducere a dimensiunilor este realizată cu ajutorul unei capsule inovatoare WLCSP (Wafer Level Chip Scale Package). Dimensiunile reduse ale accelerometrelor le fac ușor de plasat pe un PCB, iar caracteristicile lor integrate le fac ușor de încorporat de către inginerii proiectanți în produsele lor portabile.

Transmiterea semnalului prin oase pentru un consum redus de putere

BMA580 oferă o metodă inovatoare de detecție a activității vocale și un set de caracteristici avansate pentru dispozitivele audibile. În general, microfoanele din aparatele auditive consumă multă putere, deoarece trebuie să fie mereu active pentru a asculta activitatea vocală. În schimb, BMA580 utilizează transmiterea sunetului prin oasele craniofaciale pentru a detecta vibrația vocii utilizatorului și apoi trezește microfonul din starea de repaus – pentru o economie generală de putere. Niciun alt senzor de pe piață nu combină conducția osoasă cu această dimensiune miniaturală a senzorului. BMA580 permite interacțiunea utilizatorului cu un dispozitiv auditiv ca răspuns la atingerea dispozitivului de către utilizator, de exemplu pentru a răspunde sau a încheia un apel. Software-ul senzorului include un algoritm care poate distinge între atingeri simple, duble și triple.

Pe lângă dispozitivele purtabile, noul senzor de accelerație BMA530 este ideal pentru recunoașterea gesturilor în jucării, pentru detectarea căderilor accidentale a laptopurilor și a altor dispozitive, precum și pentru funcții de gestionare a puterii, cum ar fi punerea în stare de repaus a unui smartphone atunci când acesta nu este mișcat.

Noile accelerometre oferă mai multe moduri de alimentare și trec automat de la modul de consum redus la cel de consum ridicat pentru a prelungi durata de viață a bateriei. Ele oferă un set flexibil de opțiuni de conectivitate, inclusiv o interfață I3C®.

Disponibilitate: Noii senzori de accelerație de la Bosch Sensortec pot fi comandați la partenerii noștri de distribuție începând cu trimestrul I 2024

BMA530: https://www.bosch-sensortec.com/products/motion-sensors/accelerometers/bma530/
BMA580: https://www.bosch-sensortec.com/products/motion-sensors/accelerometers/bma580/

Bosch Sensortec

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu