Bosch prezintă platforma de ultimă generație Smart Connected Sensors pentru urmărirea mișcărilor întregului corp

Antrenorul personal bazat pe AI pentru îmbunătățirea mișcării

by gabi

Acces nelimitat la un antrenor personal? Acesta este visul multor pasionați de fitness și de jocuri. Cu noua platformă Smart Connected Sensors, Bosch Sensortec se asigură că mișcările și repetițiile nu sunt doar măsurate, ci și că utilizatorii primesc un răspuns calitativ cu privire la execuția mișcării. Proiectată special pentru urmărirea mișcărilor întregului corp, această nouă platformă oferă o soluție hardware și software complet integrată, care reduce semnificativ costurile de dezvoltare și timpul de lansare pe piață.

Clienții din mediul de afaceri care doresc să integreze senzori în proiectele lor se confruntă adesea cu sarcini complicate și consumatoare de timp, combinând și modificând mai multe dispozitive pentru a crea sistemul hardware și software necesar. În prezent, nu există nicio soluție de senzori disponibilă pe piață care să ofere o reacție wireless și gata de utilizare pentru toate mișcările corpului. Pentru a răspunde acestei nevoi și pentru a economisi timp și efort prețios pentru dezvoltatori, Bosch Sensortec oferă clienților din mediul de afaceri un pachet complet:

  • BHI380, un sistem de senzori programabil bazat pe IMU care utilizează funcționalitatea AI.
  • Un proiect de referință pentru dispozitive purtabile (certificat CE, FCC, ISED, MSIT, SRRC, MIC, NCC, UKCA) care poate fi atașat direct la orice parte a corpului, fără aglomerare de cabluri, cameră externă sau costume de corp dedicate.
  • Caracteristicile software includ recunoașterea gesturilor și a activităților, detectarea mișcărilor corpului, informații privind unghiul relativ al corpului, precum și un asistent personal.

Aplicații multiple în recuperare, fitness și jocuri

Posibilitățile sunt aproape infinite. Cazurile cheie de utilizare vor include recuperarea, fitness-ul și jocurile, conform motto-ului “Move. Prove. Improve”. Platforma Smart Connected Sensors oferă un feedback complex care permite utilizatorilor să efectueze corect exercițiile de recuperare la domiciliu, sprijinind astfel refacerea mai rapidă a acestora. Pentru aplicațiile de jocuri cu reacție foarte rapidă, senzorii de mișcare vor oferi un control intuitiv și precis prin urmărirea chiar și a celor mai mici mișcări. În domeniul sportului și al fitness-ului, senzorii de mișcare pot fi utilizați pentru detectarea mișcărilor complete ale corpului, de exemplu pentru a oferi un răspuns detaliat cu privire la modul în care sunt efectuate exercițiile de mare intensitate. Senzorii comunică fără fir prin Bluetooth Low Energy și, astfel, nu restricționează mișcarea utilizatorilor.

Datorită principiului platformei, sistemul poate fi conectat la numeroase aplicații, cum ar fi dispozitivele purtabile, dispozitivele auditive și căștile AR/VR. Inginerii vor descoperi că platforma Smart Connected Sensors este ușor de utilizat și simplu de extins, încorporând cu ușurință senzori și funcții suplimentare în proiectele lor existente. Este important de menționat că platforma permite ca până la opt noduri cu diverși senzori Bosch Sensortec să fie conectate cu ușurință la un nod central, inclusiv unități de măsurare inerțială (IMU), magnetometre și senzori de presiune.

Platforma de senzori oferă un răspuns calitativ bazat pe funcții integrate de inteligență artificială și este însoțită de un instrument software de creare de modele care ajută clienții să își personalizeze designul sistemului. Prin utilizarea acestui instrument, clientul păstrează controlul asupra datelor sale, deoarece nu este nevoie de un schimb regulat de date cu Bosch Sensortec.

Disponibilitate: Smart Connected Sensors este disponibil la cerere.

Site web: https://www.bosch-sensortec.com/software-tools/software/smart-connected-sensors

Bosch Sensortec

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu