Noul sistem de răcire prin conducție de la Traco Power

by gabi

Ventilatoarele au fost mult timp metoda preferată pentru răcirea eficientă a sistemelor electronice și a surselor de alimentare datorită costurilor accesibile și eficienței lor în disiparea căldurii din componentele electronice. Deși ventilatoarele sunt o metodă dovedită, ele vin și cu unele dezavantaje:

  • generarea de zgomot
  • uzura cauzată de praf și particule
  • necesitatea unor modele optimizate pentru fluxul de aer
  • riscul de defecțiuni în cazul în care ventilatorul se blochează sau se deteriorează

Toate acestea sunt preocupări comune atunci când se implementează ventilatoare într-o aplicație.

Pentru a satisface cererea tot mai mare a clienților pentru modele fără ventilator și, în același timp, pentru a elimina factorii limitativi ai surselor de alimentare răcite prin conducție, Traco Power a lucrat la un nou design al surselor de alimentare care are ca scop maximizarea potențialului sistemelor răcite prin conducție.

Rezultatul eforturilor este noua serie de surse de alimentare TCI, care utilizează un design inovator de carcasă hibridă, parțial încapsulată. În timp ce carcasa metalică asigură un transfer optim de căldură către orice placă de bază sau carcasă, compusul special de încapsulare face același lucru pentru componentele individuale, stabilind o conexiune termică ideală pentru toate componentele critice, ceea ce altfel este greu de realizat în cadrul modelelor convenționale de surse de alimentare.

Prin combinarea celor mai bune aspecte ale ambelor tipuri de carcase, seria TCI are capacități termice superioare și poate atinge niveluri de putere mult mai mari fără a avea nevoie de un ventilator în același factor de formă, în comparație cu modelele tradiționale de surse de alimentare. Atunci când este utilizată într-o configurație răcită prin conducție, seria TCI este capabilă să livreze între 80 și 100% din puterea de ieșire maximă nominală, ceea ce o face o soluție ideală pentru configurațiile de aplicații fără ventilator.

Gama de produse TCI include modele de la 130 la 500 de wați și oferă caracteristici standard precum:

  • Gamă largă de temperaturi, de la -30 la 80°C
  • Proiectare optimizată pentru sisteme răcite prin conducție
  • Eficiență de până la 94%.
  • Categoria OVC III de supratensiune
  • Funcția PFC activă

În general, abordarea constructivă a seriei TCI de la Traco Power aduce numeroase beneficii clienților, inclusiv o putere de ieșire ridicată cu un sistem de răcire pasivă, zgomot redus, fiabilitate îmbunătățită, modele mai compacte și rezistență la praf, toate acestea oferind în același timp flexibilitate în proiectare și eforturi reduse de întreținere.

URL pagina de destinație: https://www.tracopower.com/ch/tci-campaign
Video: https://youtu.be/7eK7N7IIe54?feature=shared

Traco Power

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu