Infineon lansează “XENSIV™ Sleep Quality Service”, o soluție hardware și software complet integrată pentru producătorii OEM menită să contribuie la îmbunătățirea somnului oamenilor

by gabi

La OktoberTech™ organizat în Silicon Valley, Infineon Technologies AG, lider mondial în domeniul semiconductorilor pentru sisteme de alimentare și IoT, a anunțat lansarea unei soluții privind calitatea somnului, fără contact și axată pe confidențialitate, care poate fi ușor integrată în dispozitivele finale OEM, cum ar fi lămpile de noptieră, televizoarele, boxele inteligente și purificatoarele de aer. Folosindu-se de tehnologiile Infineon 60GHz Radar, PSoC™ și Wi-Fi, serviciul XENSIV™ Sleep Quality a fost creat pentru a măsura și a ajuta la optimizarea somnului utilizatorului, în funcție de nevoile individuale. Producătorii de echipamente originale pot acum să lanseze pe piață dispozitivele finale care favorizează îmbunătățirea calității somnului cu până la o treime din timp și să se concentreze pe funcționalitatea oferită de ecosistemul lor pentru a îmbunătăți calitatea vieții utilizatorilor.

Știința demonstrează că lipsa unui somn corespunzător poate duce la riscuri semnificative pentru sănătate, cum ar fi depresia și bolile de inimă. În plus, cercetările sugerează că oboseala cauzată de un somn insuficient duce la pierderi de 411 miliarde de dolari pe an pentru economia Statelor Unite, în timp ce somnolența la volan este un factor probabil de până la 16,5% care contribuie la accidentele rutiere mortale. Îmbunătățirea calității somnului și monitorizarea performanțelor somnului reprezintă una dintre cele mai bune modalități de îmbunătățire a sănătății, de diminuare a riscului de somnolență la volan și de stimulare a capacității de învățare.

Serviciul de calitate a somnului XENSIV de la Infineon (XENSIV Sleep Quality Service) recunoaște automat și se adaptează la ritmul natural de somn al unei persoane pentru a contribui la îmbunătățirea calității somnului și furnizarea informațiilor necesare pentru gestionarea inteligentă, de exemplu, a iluminatului adaptiv, a încălzirii, a răcirii și a calității aerului. Printre caracteristicile cheie se numără 1) măsurarea timpului de somn, care face distincția între somn și veghe, timpul total de somn, eficiența somnului, timpul de adormire, numărul de evenimente de trezire; 2) detectarea etapelor de somn, cum ar fi REM (REM – rapid eye movement sau MRO (română)- mişcarea rapidă a ochilor) sau non-REM; și 3) factorii respiratori, inclusiv schimbările anormale ale intensității respirației.

Producătorii de echipamente originale pot adopta rapid XENSIV Sleep Quality Service prin integrarea componentelor hardware necesare în dispozitivul lor final și prin integrarea soluției cloud XENSIV Sleep Quality Service în infrastructura lor web și în aplicația lor mobilă. OEM-urile livrează produsul final direct către utilizatorii finali și păstrează proprietatea deplină asupra relației cu clienții și a datelor.

Infineon Technologies

S-ar putea să vă placă și