Noua rădăcină de încredere pentru aplicații în timp real oferă un întreg lanț de încredere pentru platformele de sistem

by donpedro

Pe măsură ce nevoia de securitate a pieței evoluează, platformele trebuie să se adapteze și ele rapid pentru a se apăra împotriva atacurilor cibernetice în timpul pornirii, în timp real și al actualizărilor de sistem. Având în vedere aceste noi amenințări de pe piață, proiectanții nu mai pot presupune că echipamentele pe care le folosesc sunt de încredere și trebuie să înceapă să se orienteze către noi tehnologii pentru a-și securiza sistemele. Microchip Technology Inc. a lansat familia CEC1736 Trust Shield, bazată pe microcontrolere complet configurabile, care rezolvă această provocare, trecând dincolo de liniile directoare NIST 800-193 Platform Firmware Resiliency, cu o protecție a firmware-ului în timpul execuției care ancorează procesul de pornire securizată, stabilind în același timp un întreg lanț de încredere pentru platforma sistemului.

Soluția CEC1736 extinde oferta Microchip pentru asigurarea rezilienței cibernetice a echipamentelor finale. Este o rădăcină de încredere a platformei în timp real, complet configurabilă, care permite protecția firmware-ului în timpul execuției în SPI Flash și filtrarea I2C/SMBus împotriva atacurilor. Funcția de atestare oferă dovezi de încredere pentru a se asigura că dispozitivele critice din platformă sunt autentice. Funcțiile de management al ciclului de viață și de transfer al proprietății protejează secretele pe tot parcursul ciclului de viață al produsului final și în timpul transferului de proprietate asupra produsului, permițând diferiților operatori să utilizeze platforma de sistem în condiții de siguranță fără a compromite informațiile.

Suita avansată de criptare hardware a familiei CEC1736 Trust Shield este echipată cu AES-256, SHA-512, RSA-4096, ECC cu o dimensiune a cheii de până la 571 de biți și Algoritmul de semnătură digitală bazat pe curbe eliptice (ECDSA) cu o lungime a cheii de 384-biți.

Hardware-ul Physically Unclonable Function (PUF) pe 384-biți permite o cheie rădăcină unică și generarea și protecția cheilor simetrice secrete și private. Soluția avansată de securitate și rădăcină de încredere, care respectă instrucțiunile de securitate NIST 800-193 și OCP, permite o adoptare rapidă a celor mai recente progrese și standarde de securitate.

Familia CEC1736 Trust Shield de la Microchip înglobează componente din siliciu, software, instrumente, o placă de dezvoltare și capabilități de provizionare care asigură protecția firmware-ului platformei de la un capăt la altul.

Instrumente de dezvoltare

Instrumentele de dezvoltare ușor de utilizat de la Microchip pentru familia CEC1736 Trust Shield încep cu Trust Platform Design Suite (TPDS), un configurator cu interfață grafică pentru utilizator (GUI) pentru explorarea capabilităților, definirea configurației de securitate și secretele de provizionare pentru prototipuri și producție. MPLAB® Harmony de la Microchip, un mediu de dezvoltare de software embedded complet integrat, simplifică configurarea dispozitivului, selecția bibliotecilor și dezvoltarea aplicațiilor. Un alt instrument de asistență este reprezentat de placa de dezvoltare CEC1736.

Disponibilitate

Familia CEC1736 Trust Shield este disponibilă acum și include microcontrolerul CEC1736 bazat pe Arm® Cortex®-M4 la 96 MHz în capsulă WFBGA cu 84-pini. Familia include, de asemenea, firmware-ul verificat Soteria-G3 de la Microchip, placa de dezvoltare CEC1736 și Trust Platform Design Suite (TPDS) de la Microchip pentru configurarea, provizionarea și programarea componentei.

Placa de dezvoltare CEC1736 (EV19K07A – 399,00 $) este disponibilă acum.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu