congatec simplifică implementările Arm cu i.MX 8M Plus

by donpedro

congatec – furnizor de top de tehnologie de calcul embedded și edge – anunță că modulele sale SMARC Computer-on-Modules bazate pe procesoarele i.MX8 M Plus de la NXP au obținut certificarea SystemReady IR în cadrul proiectului Cassini susținut de Arm. Proiectul își propune să depășească barierele implementărilor Arm prin furnizarea unui ecosistem de standarde cuprinzător și securizat, oferind în același timp o experiență software bazată pe cloud, similară unui magazin de aplicații, care permite o descărcare ușoară, instalarea și rularea rutinelor prin doar câteva clicuri. Utilizând un software care permite existența unui hardware diversificat și care oferă API-uri de securitate puternice precum și certificare, producătorii de echipamente originale beneficiază de reducerea efortului de dezvoltare și a timpului de lansare pe piață, deoarece acum pot să-și porteze și să-și implementeze aplicațiile pe întregul ecosistem Arm certificat Cassini. Echipamentele hardware cu bootloader certificat Cassini SystemReady IR sunt validate pentru a rula imagini ISO nemodificate ale sistemelor de operare Ubuntu, Fedora, openSUSE și Debian, făcând din instalarea software-ului nativ o sarcină ușor de executat. În combinație cu serviciile congatec de configurare a sistemului de operare și cu expertiza congatec în dezvoltarea unui mediu bazat pe proiectul Yocto, producătorii de echipamente originale nu numai că obțin un acces instantaneu, ci și servicii eficiente de personalizare a aplicațiilor bazate pe modulul SMARC conga-SMX8-Plus de la congatec cu procesor NXP i.MX 8M Plus.

Prin construirea sistemelor Arm pe baza standardelor Computer-on-Module și a imaginilor ISO standardizate, proiectele de aplicații devin foarte eficiente, reducând costurile NRE și accelerând timpul de lansare pe piață al OEM-urilor. Ca strategie pe termen lung, proiectul Cassini are, de asemenea, potențialul de a deveni standardul pentru modul în care vor fi actualizate, gestionate și securizate dispozitivele IoT și edge bazate pe Arm.

Platforma congatec bazată pe proiectul Cassini în detaliu

Primul kit de start de la congatec potrivit pentru implementarea bootloader-ului certificat Cassini SystemReady IR disponibil pe serverul GIT al congatec vizează aplicațiile de viziune cu accelerare AI și conține întregul ecosistem de care dezvoltatorii au nevoie pentru a începe rapid să proiecteze aplicații pe baza platformei de ultimă generație i.MX 8M plus de la NXP, care oferă o integrare foarte eficientă a viziunii și a inteligenței artificiale. În centrul kitului de start se află noul Computer-on-Module SMARC 2.1 conga-SMX8-Plus. Acesta dispune de 4 nuclee puternice Arm Cortex-A53, 1x controler Arm Cortex-M7 și unitatea de procesare neuronală (NPU) NXP pentru a accelera algoritmii de învățare profundă și este prevăzut cu răcire pasivă. În cadrul proiectelor specifice clienților, placa de suport de 3,5 inch conga-SMC1/SMARC-ARM poate fi conectată direct la camera Basler dart daA4200-30mci BCON de 13 MP pentru MIPI prin MIPI CSI-2.0, fără module convertor suplimentare. Pe lângă MIPI, CSI-2.0, pot fi acceptate și camerele de viziune USB și GigE. Pe partea de software, congatec oferă un card SD bootabil cu bootloader preconfigurat, imaginea sistemului de operare Yocto build și BSP-uri corespunzătoare. De asemenea, software-ul de viziune embedded Basler optimizat pentru procesor, care permite instruirea imediată a inferențelor AI pe baza imaginilor și secvențelor video capturate, poate fi pus la dispoziție imediat (plug & play) pentru proiectele eligibile ale clienților.

Informații suplimentare despre ecosistemul de la congatec pentru proiectele bazate pe i.MX 8 pot fi găsite la: https://www.congatec.com/imx8

congatec

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu