NECTO Studio 6.0 permite dezvoltatorilor să dea viață circuitelor

MIKROE adaugă funcționalități grafice sporite, suport Clang pentru ARM și RISC-V și multe alte caracteristici

by gabi

MikroElektronika (MIKROE) a lansat versiunea 6.0 a NECTO Studio, mediul de dezvoltare integrat (IDE) complet și multi-platformă al companiei pentru aplicații embedded. Cea mai recentă versiune are șase noi caracteristici majore, printre care: o bibliotecă grafică îmbunătățită cu o nouă interfață de proiectare UI; seturi de instrumente CLANG & LLVM pentru microcontrolere ARM și RISC-V; suport CAN; control DMA integrat; și RTC și LCD disponibile în mikroSDK.

NECTO Studio face un salt semnificativ în îmbunătățirea experienței de programare pe platforme multiple prin integrarea compilatorului Clang pentru arhitecturile ARM și RISC-V. Grație unor caracteristici precum analiza extinsă a stivei de apeluri și o vizualizare detaliată a regiștrilor nucleului, depanarea devine mai intuitivă și mai eficientă, accelerând identificarea și rezolvarea problemelor în proiectele complexe.

Interfața CAN cu două fire, inclusă acum în biblioteca mikroSDK de la NECTO Studio, asigură comunicarea în timp real între componente, optimizând performanța în aplicații care variază de la controlul automobilelor la automatizarea industrială. Iar controlerul DMA, de asemenea integrat în biblioteca mikroSDK, îmbunătățește performanța sistemului, reduce sarcina CPU și optimizează transferul de date, sporind, per ansamblu, capacitatea de reacție și operarea dispozitivului.

Alte îmbunătățiri includ o mai bună depanare și suport pentru mai multe plăci.

MikroElektronika

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu